A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csontot a rosszcsont ebeknek!

2015. április 12., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




A rágódás fontos része a kutyák életének. Persze az már nem mindegy, hogy mi a fogkoptatás tárgya: a kedvenc karosszékünk lába, vagy esetleg egy jól elkészített csont. Utóbbi esetében is van pár dolog, amire érdemes odafigyelnünk.



A négylábúak egészséges fogazatához elengedhetetlen, hogy a csahosok időközönként őrlődjenek, no nem a gondokon, hanem mondjuk egy ízletes falaton. A csont az egyik legjobb választás, hiszen időben is jó darabig leköti, s ki is fárasztja kedvencünket. Van néhány aranyszabály, amelyeket, ha betartunk biztosak lehetünk abban, hogy a kutyánk rágódása nem csak hasznos, hanem biztonságos is lesz:

 

Kerüljük a csirkecsontot! A kapirgálók csontozata szilánkosra törik, ez azt jelenti, hogy komoly sérüléseket okozhat a gyomorban, így a csirkecsontot jobb, ha elfelejtjük. Malacunk van a sertés, velős, és lapockacsonttal, ezek egytől-egyig kitűnő választások egy kiadós rágicsáláshoz. Az utolsó ökölszabály a témában, hogy soha ne adjuk nyersen a csontot ebünknek, mindig főzzük meg alaposan a kiválasztott darabot, s csak ezután „tálaljuk”.

 

Kép: myitchydog.co.uk

 

Igaz jó móka, ha kedvencünk csendben koptatja a fogait, de heti egy-két alkalomnál többször nekerüljön csont az etetőtálba, mert szorulást, azaz bélrendszeri problémát okozhat a túl sok rágódás.

 

Van, aki azért ad kedvencének csontot, mert az, az  alapban híg székletét „ráncba” szedi, miközben a keményebb végtermék miatt a bűzmirigy is természetes módon ürül. Van, aki pusztán kedvét leli abban, ahogy csahosából kitör az ösztön a finomság láttán. A „miért” tulajdonképpen mindegy is, ha a „hogyan”-okat betartjuk, akkor rosszcsontunk igazán hálás lesz a kemény falatokért.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sétáltatni csak szabályosan! Hírek - Címlapon
Sétáltatni csak szabályosan!
SOS! Milyen kutyám legyen? Hírek - Címlapon
SOS! Milyen kutyám legyen?