A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

SOS! Milyen kutyám legyen?

2015. április 11., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




Kutyát akarok! Oké, rendben, de milyet? – Ugye erre már nehezebb válaszolni. Az alábbiakban próbálunk segíteni a leendő kedvenc kiválasztásában.



A kutya egy igazi társas lény. Ha úgy döntünk, hogy befogadunk a családunkba egy négylábút, akkor nem egy hétre, egy hónapra, hanem évekre, akár évtizedekre is elkötelezzük magunkat. Ez az első, és legfontosabb szempont, amit végig kell gondolnunk: csahosunk akkor is toporogva fog minket várni, ha nekünk tárgyalásunk, találkozónk, barátos/barátnős programunk van. Képesek vagyunk felelősséget vállalni, a körülményeinket kedvencünkhöz alakítani? Ha igen, akkor mehetünk tovább.

 

Kép:express.co.uk

 

A következő fontos kérdés, hogy milyen „célból” szeretnénk ebet az életünkbe? Nyilván itt most a szeretet adás/kapás alapvető vágyán felül a miértekre kell fókuszálnunk: családi kedvencet szeretnénk, vagy inkább egy belevaló vadász ebet? Esetleg terápiára tanítanánk a csahost, vagy kiállításokra járnánk szívesen? Ha megvan, hogy pontosan mi a tervünk, akkor könnyebben eligazodunk a fajták között. Hasonlóan fontos dilemma, hogy milyen temperamentumú legyen a kiskutya? Ha pörgős életet élünk, akkor egy 100 fokon „égő” eb a legjobb választás, de ha szeretünk a karosszékben elnyúlva pihegni, akkor is találhatunk nyugodtabb természetű ebeket.

 

Kis vagy nagy mozgásigényű legyen? 
Kép: flickr.com

 

Lerágott csont arról beszélni, hogy mennyi időbe kerül egy kedvenc, hiszen ezt mindenki tudja. A séta, a játék, a szőrápolás stb. mind pergeti a homokszemeket az órában. Lényeges figyelembe vennünk leendő kutyánk: méretét, helyigényét, bundáját. Ezek a „paraméterek” is hozzátartoznak a megfelelő elhatározáshoz, hiszen nem mindegy, hogy lakásba, vagy házba visszük a csahost, így például a vedlés „milyensége” sem lényegtelen.

 

A bunda milyensége sem mindegy...
Kép:a-z-animals.com

 

A családnak együtt kell meghoznia a végleges döntést, hogy a kiválasztott négylábú – legyen felnőtt, vagy kölyök, kicsi vagy nagy, hosszú, vagy rövid szőrű – valóban boldogságot hozzon az életünkbe!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen Hírek - Címlapon
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen