A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

SOS! Milyen kutyám legyen?

2015. április 11., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!
Kutyát akarok! Oké, rendben, de milyet? – Ugye erre már nehezebb válaszolni. Az alábbiakban próbálunk segíteni a leendő kedvenc kiválasztásában.A kutya egy igazi társas lény. Ha úgy döntünk, hogy befogadunk a családunkba egy négylábút, akkor nem egy hétre, egy hónapra, hanem évekre, akár évtizedekre is elkötelezzük magunkat. Ez az első, és legfontosabb szempont, amit végig kell gondolnunk: csahosunk akkor is toporogva fog minket várni, ha nekünk tárgyalásunk, találkozónk, barátos/barátnős programunk van. Képesek vagyunk felelősséget vállalni, a körülményeinket kedvencünkhöz alakítani? Ha igen, akkor mehetünk tovább.

 

Kép:express.co.uk

 

A következő fontos kérdés, hogy milyen „célból” szeretnénk ebet az életünkbe? Nyilván itt most a szeretet adás/kapás alapvető vágyán felül a miértekre kell fókuszálnunk: családi kedvencet szeretnénk, vagy inkább egy belevaló vadász ebet? Esetleg terápiára tanítanánk a csahost, vagy kiállításokra járnánk szívesen? Ha megvan, hogy pontosan mi a tervünk, akkor könnyebben eligazodunk a fajták között. Hasonlóan fontos dilemma, hogy milyen temperamentumú legyen a kiskutya? Ha pörgős életet élünk, akkor egy 100 fokon „égő” eb a legjobb választás, de ha szeretünk a karosszékben elnyúlva pihegni, akkor is találhatunk nyugodtabb természetű ebeket.

 

Kis vagy nagy mozgásigényű legyen? 
Kép: flickr.com

 

Lerágott csont arról beszélni, hogy mennyi időbe kerül egy kedvenc, hiszen ezt mindenki tudja. A séta, a játék, a szőrápolás stb. mind pergeti a homokszemeket az órában. Lényeges figyelembe vennünk leendő kutyánk: méretét, helyigényét, bundáját. Ezek a „paraméterek” is hozzátartoznak a megfelelő elhatározáshoz, hiszen nem mindegy, hogy lakásba, vagy házba visszük a csahost, így például a vedlés „milyensége” sem lényegtelen.

 

A bunda milyensége sem mindegy...
Kép:a-z-animals.com

 

A családnak együtt kell meghoznia a végleges döntést, hogy a kiválasztott négylábú – legyen felnőtt, vagy kölyök, kicsi vagy nagy, hosszú, vagy rövid szőrű – valóban boldogságot hozzon az életünkbe!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet
Cukorbetegség szinte bármely életkorban kialakulhat a kutyánál, de a korai felismerésnek és megfelelő kezelésnek köszönhetően szinte teljes életet élhet. Ismerjük fel a tüneteket, hogy segíthessünk neki!

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen Hírek - Címlapon
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen