A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

SOS! Milyen kutyám legyen?

2015. április 11., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




Kutyát akarok! Oké, rendben, de milyet? – Ugye erre már nehezebb válaszolni. Az alábbiakban próbálunk segíteni a leendő kedvenc kiválasztásában.



A kutya egy igazi társas lény. Ha úgy döntünk, hogy befogadunk a családunkba egy négylábút, akkor nem egy hétre, egy hónapra, hanem évekre, akár évtizedekre is elkötelezzük magunkat. Ez az első, és legfontosabb szempont, amit végig kell gondolnunk: csahosunk akkor is toporogva fog minket várni, ha nekünk tárgyalásunk, találkozónk, barátos/barátnős programunk van. Képesek vagyunk felelősséget vállalni, a körülményeinket kedvencünkhöz alakítani? Ha igen, akkor mehetünk tovább.

 

Kép:express.co.uk

 

A következő fontos kérdés, hogy milyen „célból” szeretnénk ebet az életünkbe? Nyilván itt most a szeretet adás/kapás alapvető vágyán felül a miértekre kell fókuszálnunk: családi kedvencet szeretnénk, vagy inkább egy belevaló vadász ebet? Esetleg terápiára tanítanánk a csahost, vagy kiállításokra járnánk szívesen? Ha megvan, hogy pontosan mi a tervünk, akkor könnyebben eligazodunk a fajták között. Hasonlóan fontos dilemma, hogy milyen temperamentumú legyen a kiskutya? Ha pörgős életet élünk, akkor egy 100 fokon „égő” eb a legjobb választás, de ha szeretünk a karosszékben elnyúlva pihegni, akkor is találhatunk nyugodtabb természetű ebeket.

 

Kis vagy nagy mozgásigényű legyen? 
Kép: flickr.com

 

Lerágott csont arról beszélni, hogy mennyi időbe kerül egy kedvenc, hiszen ezt mindenki tudja. A séta, a játék, a szőrápolás stb. mind pergeti a homokszemeket az órában. Lényeges figyelembe vennünk leendő kutyánk: méretét, helyigényét, bundáját. Ezek a „paraméterek” is hozzátartoznak a megfelelő elhatározáshoz, hiszen nem mindegy, hogy lakásba, vagy házba visszük a csahost, így például a vedlés „milyensége” sem lényegtelen.

 

A bunda milyensége sem mindegy...
Kép:a-z-animals.com

 

A családnak együtt kell meghoznia a végleges döntést, hogy a kiválasztott négylábú – legyen felnőtt, vagy kölyök, kicsi vagy nagy, hosszú, vagy rövid szőrű – valóban boldogságot hozzon az életünkbe!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?
Hatalmas szív dobog e békés óriásokban - mi pedig azt kívánjuk, bár még több időt tölthetnénk el társaságukban. Van remény?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen Hírek - Címlapon
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen