A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében

2019. december 12., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kilenc kutyától szabadult meg tenyésztőjük ily módon Jászberényben. A kutyák testeit a gyepmesteri telep konténereibe dobták. A rendőrség azonban nem nyomoz: szerintük bűncselekmény nem történt.



Kilenc halálra vert németjuhász tetemét találta a jászberényi gyepmesteri telep egyik dolgozója a telep konténereiben. A rendőrség lezárta a nyomozást arra hivatkozva, hogy bűncselekmény nem történt. Később az ügyészség új vizsgálatot rendelt el, ám ugyanerre az eredményre jutottak. A Blikk ugyanakkor úgy tudja, a vizsgálat alatt a telep állatorvosát meg sem kérdezték, holott ő olyan információkkal rendelkezik, amiket nem lehetne figyelmen kívül hagyni az üggyel kapcsolatban. 

 

“Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték – mondta a Blikknek dr. Csabai Tibor, a telep állatorvosa. – Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel.”

 

 

Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Fotó: Lesly Juarez - unsplash

 

 

A telep kamerája egyébként rögzítette, mikor a kutyákat a telephez hozta a tulajdonosuk, a rendőrség ez alapján azonosítani is tudta a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket. 

 

“A nyomozást lezáró jegyzőkönyvből tudjuk, hogy a két tenyésztő állatorvosa arra hivatkozik, hogy az állatok szopornyicás fertőzést kaptak – nyilatkozta a Blikknek Horgosi Zsolt, a kutyatelepet fenntartó Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltetési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. – Bár a tetemeket elszállítottuk és megsemmisítettük, ennek költségeit a két tenyésztő a felszólításunk ellenére sem hajlandó kifizetni.”

 

 

 

 

 

Dr. Csabai Tibor állatorvos szerint nincs olyan fertőző betegség, ami ennyi kutyával végezne egyszerre. Szerinte a gazdának ilyen betegség esetén is kötelessége lett volna meggyógyíttatni az állatokat. Amennyiben olyan súlyos betegséggel küzdöttek volna, humánus módon kellett volna megváltania őket a szenvedésüktől - semmiképpen sem így. “Ha megkeresnének a nyomozók, nagyon szívesen elmondanám nekik, amit tapasztaltam” - mondta a lapnak. 

 

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány egyébként már feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, ám hiába. A rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. A Blikk megkérdezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, miért nem hallgatták ki a gyepmesteri telep állatorvosát, aki szerint egyértelműen agyonverték a kutyákat, választ azonban nem kaptak.

 


 

FRISSÍTÉS!
A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány cáfolta, hogy a feljelentésük nyomán indított nyomozást lezárták volna. Nyilatkozatuk ide kattintva olvasható!

 


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Tűző napon kötötte láncra kutyáját a gazda, míg elment nyaralni Tűző napon kötötte láncra kutyáját a gazda, míg elment nyaralni
Az állatvédők megpróbáltak segíteni, ám a kiérkező rendőrök szerint nem történt szabálysértés. A kutya másnapra eltűnt, az állatvédőket pedig elzavarták…

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát
A férfi az utcáról szurkálta meg az udvaron ugató házőrzőt, majd egy másik kutyát is megpróbált megsebezni.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gazdira váró kutyával érkezik a megrendelt pizza egy amerikai államban Hírek - Címlapon
Gazdira váró kutyával érkezik a megrendelt pizza egy amerikai államban
Szerető családra talált az "unikorniskutya" Hírek - Címlapon
Szerető családra talált az "unikorniskutya"