A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében

2019. december 12., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Kilenc kutyától szabadult meg tenyésztőjük ily módon Jászberényben. A kutyák testeit a gyepmesteri telep konténereibe dobták. A rendőrség azonban nem nyomoz: szerintük bűncselekmény nem történt.Kilenc halálra vert németjuhász tetemét találta a jászberényi gyepmesteri telep egyik dolgozója a telep konténereiben. A rendőrség lezárta a nyomozást arra hivatkozva, hogy bűncselekmény nem történt. Később az ügyészség új vizsgálatot rendelt el, ám ugyanerre az eredményre jutottak. A Blikk ugyanakkor úgy tudja, a vizsgálat alatt a telep állatorvosát meg sem kérdezték, holott ő olyan információkkal rendelkezik, amiket nem lehetne figyelmen kívül hagyni az üggyel kapcsolatban. 

 

“Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték – mondta a Blikknek dr. Csabai Tibor, a telep állatorvosa. – Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel.”

 

 

Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Fotó: Lesly Juarez - unsplash

 

 

A telep kamerája egyébként rögzítette, mikor a kutyákat a telephez hozta a tulajdonosuk, a rendőrség ez alapján azonosítani is tudta a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket. 

 

“A nyomozást lezáró jegyzőkönyvből tudjuk, hogy a két tenyésztő állatorvosa arra hivatkozik, hogy az állatok szopornyicás fertőzést kaptak – nyilatkozta a Blikknek Horgosi Zsolt, a kutyatelepet fenntartó Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltetési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. – Bár a tetemeket elszállítottuk és megsemmisítettük, ennek költségeit a két tenyésztő a felszólításunk ellenére sem hajlandó kifizetni.”

 

 

 

 

 

Dr. Csabai Tibor állatorvos szerint nincs olyan fertőző betegség, ami ennyi kutyával végezne egyszerre. Szerinte a gazdának ilyen betegség esetén is kötelessége lett volna meggyógyíttatni az állatokat. Amennyiben olyan súlyos betegséggel küzdöttek volna, humánus módon kellett volna megváltania őket a szenvedésüktől - semmiképpen sem így. “Ha megkeresnének a nyomozók, nagyon szívesen elmondanám nekik, amit tapasztaltam” - mondta a lapnak. 

 

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány egyébként már feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, ám hiába. A rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. A Blikk megkérdezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, miért nem hallgatták ki a gyepmesteri telep állatorvosát, aki szerint egyértelműen agyonverték a kutyákat, választ azonban nem kaptak.

 


 

FRISSÍTÉS!
A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány cáfolta, hogy a feljelentésük nyomán indított nyomozást lezárták volna. Nyilatkozatuk ide kattintva olvasható!

 


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Bíróság elé áll a kutyáiról nem gondoskodó kutyatenyésztő Bíróság elé áll a kutyáiról nem gondoskodó kutyatenyésztő
Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki korábban kutyákat tenyésztett, azonban azokat sanyarú körülmények között tartotta.

Meggyőzte gazdáit a kutya, hogy fogadják örökbe az árva cicát, akit első látásra megszeretett Meggyőzte gazdáit a kutya, hogy fogadják örökbe az árva cicát, akit első látásra megszeretett
Mintha mindig is ismerték volna egymást. A kutya össze-vissza puszilta a cicát, Oliver pedig egyre csak dorombolt és dorombolt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gazdira váró kutyával érkezik a megrendelt pizza egy amerikai államban Hírek - Címlapon
Gazdira váró kutyával érkezik a megrendelt pizza egy amerikai államban
Szerető családra talált az "unikorniskutya" Hírek - Címlapon
Szerető családra talált az "unikorniskutya"