A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető családra talált az "unikorniskutya"

2019. december 11., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Emlékeztek még a bájos kis kölyökre, akit a fagyhalál elől mentettek az állatvédők? A csöppség különlegességét az adta, hogy egy apró farkinca nőtt a homlokára. Így alakult a sorsa a kis árvának!



A Narwhal névre keresztelt kölyökkutyát november elején mentették az állatvédők. Az utolsó pillanatban érkezett hozzá a segítség: a 10 hetes apróság a hidegben biztosan nem húzta volna sokáig. Apró mancsain fagyási sérüléseket is felfedeztek megmentői. 

 

A kiskutya nem mindennapi kinézettel rendelkezik: homlokán egy aprócska farok nőtt, emiatt becézik unikorniskutyának. Az alapvető állatorvosi vizsgálatok mellett ezt a kis csökevényt is megvizsgálták, mennyire jelent rizikót a kölyök egészségére nézve. Szerencsére azonban úgy találták, a farok nem kapcsolódik semmihez, fájdalmat nem okoz Narwhal-nak, és láthatóan nem is zavarja semmiben. 

 

 

Narwhal homlokára egy kis farok nőtt, ám ez nem zavarja semmiben
Narwhal homlokára egy kis farok nőtt, ám ez nem zavarja semmiben
Fotó: facebook.com/macthepitbull/

 

 

A kutyát megmentő szervezethez rövid időn belül záporozni kezdtek a levelek, üzenetek, hívások. Narwhalt mindenki örökbe akarta fogadni, és ahogy a róla készült cuki videók és fotók szédült sebességgel terjedni kezdtek az interneten, ez csak fokozódott. Mi több, kezdett elfajulni a dolog: egyre többen ajánlottak egyre magasabb összegeket Narwhal-ért, sőt, néhány fenyegetőző üzenet is érkezett az állatvédőkhöz, melyekben még magát a kiskutyát is fenyegették. 

 

 

Narwhal igazi eleven, rosszcsont kölyökkutya
Narwhal igazi eleven, rosszcsont kölyökkutya
Fotó: facebook.com/macthepitbull/

 

 

Az állatvédők egyre inkább féltették a kiskutyát, és bár biztosan rengeteg megfelelő gazdijelölt is volt a jelentkezők között, attól tartottak, hogy Narwhal az örökbeadása után eltűnhet, nem tudják majd sorsát nyomon követni. Ezt megelőzendő úgy döntöttek, nem adják ki kezükből a kiskutyát. 


Narwhal így maradt a megmentőinél, a Mac’s Mission központnál, pontosabban annak igazgatójánál, Rochelle Steffnél. Maradását az egész csapat támogatta. 
A kis egyszarvú így biztosan jó kezek között cseperedhet fel és élheti boldog kutyaéveit!

 

 

Narwhal az őt megmentő szervezetnél marad
Narwhal az őt megmentő szervezetnél marad
Fotó: facebook.com/macthepitbull/

 

 

 

Forrás: mirror.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében Hírek - Címlapon
Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Ököllel verte a kutya fejét - eljárás indult a váci állatkínzó ellen Hírek - Címlapon
Ököllel verte a kutya fejét - eljárás indult a váci állatkínzó ellen