A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető családra talált az "unikorniskutya"

2019. december 11., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Emlékeztek még a bájos kis kölyökre, akit a fagyhalál elől mentettek az állatvédők? A csöppség különlegességét az adta, hogy egy apró farkinca nőtt a homlokára. Így alakult a sorsa a kis árvának!



A Narwhal névre keresztelt kölyökkutyát november elején mentették az állatvédők. Az utolsó pillanatban érkezett hozzá a segítség: a 10 hetes apróság a hidegben biztosan nem húzta volna sokáig. Apró mancsain fagyási sérüléseket is felfedeztek megmentői. 

 

A kiskutya nem mindennapi kinézettel rendelkezik: homlokán egy aprócska farok nőtt, emiatt becézik unikorniskutyának. Az alapvető állatorvosi vizsgálatok mellett ezt a kis csökevényt is megvizsgálták, mennyire jelent rizikót a kölyök egészségére nézve. Szerencsére azonban úgy találták, a farok nem kapcsolódik semmihez, fájdalmat nem okoz Narwhal-nak, és láthatóan nem is zavarja semmiben. 

 

 

Narwhal homlokára egy kis farok nőtt, ám ez nem zavarja semmiben
Narwhal homlokára egy kis farok nőtt, ám ez nem zavarja semmiben
Fotó: facebook.com/macthepitbull/

 

 

A kutyát megmentő szervezethez rövid időn belül záporozni kezdtek a levelek, üzenetek, hívások. Narwhalt mindenki örökbe akarta fogadni, és ahogy a róla készült cuki videók és fotók szédült sebességgel terjedni kezdtek az interneten, ez csak fokozódott. Mi több, kezdett elfajulni a dolog: egyre többen ajánlottak egyre magasabb összegeket Narwhal-ért, sőt, néhány fenyegetőző üzenet is érkezett az állatvédőkhöz, melyekben még magát a kiskutyát is fenyegették. 

 

 

Narwhal igazi eleven, rosszcsont kölyökkutya
Narwhal igazi eleven, rosszcsont kölyökkutya
Fotó: facebook.com/macthepitbull/

 

 

Az állatvédők egyre inkább féltették a kiskutyát, és bár biztosan rengeteg megfelelő gazdijelölt is volt a jelentkezők között, attól tartottak, hogy Narwhal az örökbeadása után eltűnhet, nem tudják majd sorsát nyomon követni. Ezt megelőzendő úgy döntöttek, nem adják ki kezükből a kiskutyát. 


Narwhal így maradt a megmentőinél, a Mac’s Mission központnál, pontosabban annak igazgatójánál, Rochelle Steffnél. Maradását az egész csapat támogatta. 
A kis egyszarvú így biztosan jó kezek között cseperedhet fel és élheti boldog kutyaéveit!

 

 

Narwhal az őt megmentő szervezetnél marad
Narwhal az őt megmentő szervezetnél marad
Fotó: facebook.com/macthepitbull/

 

 

 

Forrás: mirror.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében Hírek - Címlapon
Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Ököllel verte a kutya fejét - eljárás indult a váci állatkínzó ellen Hírek - Címlapon
Ököllel verte a kutya fejét - eljárás indult a váci állatkínzó ellen