A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Chilében különleges munkát kapnak a kóbor kutyák

2016. október 10., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Komoly állást kapnak a kóbor kutyák a chilei városban, ezzel új esélyt kapnak egy boldogabb, gazdis életre!



Chile egyik városában, Quilpué-ban különleges programot indítottak a kóbor kutyák segítése és gazdához juttatása érdekében: a kóborkák nem kisebb feladatot kapnak, mint a rend őreinek munkájának segítését!

 

A kóbor kutyák Chilében is nagyon problémát jelentenek, számuk nagyon nagyra gyarapodott. Quilpué városa ezért úgy döntött, munkára fogja a kóbor ebeket: azok befogása, szükséges ellátása után egy képzésen vesznek részt, melyben mindent megtanulnak, ami a rendőrökhöz való csatlakozáshoz kell. A kutyusok a képzés után mindannyian láthatósági fényvisszaverő mellénykét kapnak, és az utcán járőröző rendőrökhöz csatlakoznak, és kísérik őket napi munkájuk során.

 

A kóbor kutyák rendőrkutyává válhatnak
A kóbor kutyák rendőrkutyává válhatnak 
Fotó: upsocl.com

 

A megbecsült állás mellé jár a kutyáknak a “koszt és kvártély”, mindannyian szállást,  elegendő ételt és ellátást kapnak. “A speciális képzés után a kutyák visszatértnek az utcákra - ám nem kóbor kutyaként, hanem a bűncselekmények elleni “harcosokként”!” - mondta a település polgármestere, Christian Vittori.

 

A kóbor kutyák a programnak hála új esélyt kapnak egy jobb életre, ráadásul a társadalom hasznos tagjaivá válnak.

Egy másik dél-amerikai ország, Kolumbia egészen más módszerrel segít a kóbor állatokon: a különleges ételadagolókról ide kattintva olvashatsz többet!

 

 

 

Forrás: upsocl.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva kutyákat mentenek határvédőink Hírek - Címlapon
Árva kutyákat mentenek határvédőink
Természetes csodaszer kutyádnak - az oregánó olaj Hírek - Címlapon
Természetes csodaszer kutyádnak - az oregánó olaj