A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Chilében különleges munkát kapnak a kóbor kutyák

2016. október 10., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Komoly állást kapnak a kóbor kutyák a chilei városban, ezzel új esélyt kapnak egy boldogabb, gazdis életre!Chile egyik városában, Quilpué-ban különleges programot indítottak a kóbor kutyák segítése és gazdához juttatása érdekében: a kóborkák nem kisebb feladatot kapnak, mint a rend őreinek munkájának segítését!

 

A kóbor kutyák Chilében is nagyon problémát jelentenek, számuk nagyon nagyra gyarapodott. Quilpué városa ezért úgy döntött, munkára fogja a kóbor ebeket: azok befogása, szükséges ellátása után egy képzésen vesznek részt, melyben mindent megtanulnak, ami a rendőrökhöz való csatlakozáshoz kell. A kutyusok a képzés után mindannyian láthatósági fényvisszaverő mellénykét kapnak, és az utcán járőröző rendőrökhöz csatlakoznak, és kísérik őket napi munkájuk során.

 

A kóbor kutyák rendőrkutyává válhatnak
A kóbor kutyák rendőrkutyává válhatnak 
Fotó: upsocl.com

 

A megbecsült állás mellé jár a kutyáknak a “koszt és kvártély”, mindannyian szállást,  elegendő ételt és ellátást kapnak. “A speciális képzés után a kutyák visszatértnek az utcákra - ám nem kóbor kutyaként, hanem a bűncselekmények elleni “harcosokként”!” - mondta a település polgármestere, Christian Vittori.

 

A kóbor kutyák a programnak hála új esélyt kapnak egy jobb életre, ráadásul a társadalom hasznos tagjaivá válnak.

Egy másik dél-amerikai ország, Kolumbia egészen más módszerrel segít a kóbor állatokon: a különleges ételadagolókról ide kattintva olvashatsz többet!

 

 

 

Forrás: upsocl.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva kutyákat mentenek határvédőink Hírek - Címlapon
Árva kutyákat mentenek határvédőink
Természetes csodaszer kutyádnak - az oregánó olaj Hírek - Címlapon
Természetes csodaszer kutyádnak - az oregánó olaj