A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Természetes csodaszer kutyádnak - az oregánó olaj

2016. október 09., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Használsz oregánó-olajat egészséged megőrzéséért? És azt gondoltad, hogy kutyád egészségét is nagymértékben támogatja? Ha eddig nem is, de ezután biztosan használni fogod!



Az oregánó nem csupán fűszernövényként, hanem gyógynövényként is használatos már évszázadok óta, számos pozitív tulajdonságának köszönhetően. Az oregánó olajat a növény leveleiből és virágaiból nyerik ki. Az olaj természetes vírusölő, valamint hatékonyan alkalmazható a gombás fertőzések ellen is. Segít az influenza és a megfázás tüneteinek csökkentésében, sőt mi több, megszüntetésében. Gyógyszer az emésztési problémákban szenvedők számára, de fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van.

 

Az oregánó olaj számos gyógyhatással rendelkezik
Az oregánó olaj számos gyógyhatással rendelkezik
Fotó: harisingh.com

 

Ez a csodás fűszer- és gyógynövény kutyáink egészségére is támogatóan hat, hála ezeknek a hatásainak.

Az olaj adagolása függ a kutyád testméretétől. Ettől függően egy- vagy két csepp oregánó olajat cseppents kutyád eledelére, így az védelmet nyújt a bakteriális-, vírusos- és gombás fertőzések és betegségek ellen.

 

Hatásos ellenszere a Giardiozis nevű fertőző betegségnek, mely erős hasmenéssel jár. Ezt egy Giardia nevű egysejtű parazita okozza - az oregánó olajjal azonban megelőzhető, illetve kezelhető a betegség.

 

Egészséges kutya-fogak - az oregánó olaj segít!
Egészséges kutya-fogak - az oregánó olaj segít!
Fotó: vettips.wordpress.com

 

A száj és fogak egészségének megőrzésében is sokat segít az oregánó olaj: egy cseppnyit adj a kutya fogkrémjéhez! Meggátolja azoknak a baktériumoknak az elterjedését, melyek ínybetegségeket okoznak - ezek akár szív- és érrendszeri problémákhoz is vezethetnek a kutya életkorának előrehaladtával.

 

Fontos, hogy soha ne adj kutyádnak tömény oregánó olajat - mindig hígítsd fel jó minőségű olíva-, vagy kókuszolajjal. A legjobb arány a hígításra, ha egy teáskanál olíva- vagy kókuszolajhoz adsz egy-két csepp oregánó olajat. Ha bármilyen aggodalmad lenne az olaj használatával kapcsolatban, kérd ki állatorvosod véleményét, mielőtt adnál kutyádnak.

 

Forrás: dogsnaturallymagazine.com
Cikk első megjelenése: 2016. március 30.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Miért pöttyös a kutyám nyelve? Miért pöttyös a kutyám nyelve?
A kutyák számos érdekességet tartogatnak számunkra. Néhányuknak nemcsak a bundáját, hanem még a nyelvét is pöttyök színesítik. Mi okozza és mikor kell betegségre gyanakodnunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Chilében különleges munkát kapnak a kóbor kutyák Hírek - Címlapon
Chilében különleges munkát kapnak a kóbor kutyák
Autóbaleset után eltűnt két labrador – a lakosság segítségét kérik Hírek - Címlapon
Autóbaleset után eltűnt két labrador – a lakosság segítségét kérik