A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

2023. április 04., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.



 

A Közös ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben április 3. és május 22. között első alkalommal hirdeti meg a magyarországi civil állatvédő szervezetek népszerűsítését célzó kampányát, amely egyben felhívás arra is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékát regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők - olvasható a közleményben.

 

Mint írták, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központjának szakmai partnerségével futó kampány részeként egy internetes nyereményjáték is kezdetét veszi, ahol egyrészt mindenki kiállhat a számára legkedvesebb állatvédő szervezet mellett, másrészt akár 1000 kilogramm tápadományhoz is juttathatja az általa támogatott szervezetet.

 

A játékos feladat egy maximum 8 másodperces videó elkészítése április végéig, amelyben a jelentkező egy élő állattal látható, és annyit mond: "Én is az állatvédőket támogatom!". Ezt követően a videót fel kell tölteni a jelentkező Facebook-, Instagram- vagy TikTok-oldalára a #kozosugyunkazallatvedelem hashtaggel, és annak megjelölésével, hogy amennyiben a videót beválasztják a legjobbak közé, az ezért járó nyeremény mely civil állatvédő szervezethez kerüljön.

 

 

A kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek
A kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek 
Fotó: Unsplash - Tillmann Hübner

 

Az alapítvány által összeállított zsűri a leglátványosabb, legötletesebb videókat választja ki. A győztes által megjelölt szervezet 1 tonna (1000 kg), a második helyezett 500 kg, a harmadik helyezett 300 kg tápadományban részesül, de a legtöbb pozitív reakciót kapott videót is díjazzák 200 kg táppal - írták, hangsúlyozva, hogy a videó készítése során maradéktalanul oda kell figyelni az abban szereplő állat jóllétére.

 

A közleményben felidézték, hogy Magyarország a kutyát és macskát tartó háztartások arányát tekintve Európa élmezőnyébe tartozik, a lakosság egyre több egzotikus állatot is tart, és növekszik az érdeklődés a gazdasági haszonállatok és a vadon élő állatok jólléte iránt is.

 

Magyarországon az állatmentés közhasznú feladatát jellemzően állatvédő civil szervezetek vállalták magukra, elkötelezett munkát végezve annak érdekében, hogy új, felelős gazdát keressenek a gazdátlan kutyáknak, macskáknak, valamint ivartalanítással igyekezzenek megfékezni a kóborállat-állomány bővülését - mutattak rá.

 

A közleményben idézték Ovádi Pétert, aki hangsúlyozta: az adóhatóság adatai szerint az elmúlt években az adózók fele sem ajánlotta fel adója 1% százalékát jótékony célokra, így bőven van tartalék a rendszerben. Akik még nem döntöttek személyi jövedelemadójuk 1 százalékának sorsáról, fontos, hogy tudják: ha állatvédő szervezeteket jelölnek meg kedvezményezettnek, szó szerint életeket menthetnek, hiszen ezeket az összegeket az állatvédők szerencsétlen sorsú, beteg vagy sérült állatok gyógykezelésére, megfelelő ellátására fordítják.

 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke a közleményben kiemelte: bíznak abban, hogy mind többen vesznek részt ebben az első ízben megszervezett kampányban, segítik az állatvédelmet és ennek civil letéteményeseit. Hozzátette: a játék során az állatszeretet megnyilvánulásait és a kreativitást fogják díjazni, a cél pedig az, hogy felkeltsék az emberek figyelmét a téma iránt, és minél több platformon népszerűsítsék az állatvédelmet.

 

Bővebb információk a kampányról a Közös ügyünk az Állatvédelem Alapítvány online felületein találhatók - áll a közleményben.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Tillmann Hübner
Cikk első megjelenése: 2023. április 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át Hírek - Címlapon
Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át
A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját Hírek - Címlapon
A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját