A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

2023. április 04., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel. 

A Közös ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben április 3. és május 22. között első alkalommal hirdeti meg a magyarországi civil állatvédő szervezetek népszerűsítését célzó kampányát, amely egyben felhívás arra is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékát regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők - olvasható a közleményben.

 

Mint írták, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központjának szakmai partnerségével futó kampány részeként egy internetes nyereményjáték is kezdetét veszi, ahol egyrészt mindenki kiállhat a számára legkedvesebb állatvédő szervezet mellett, másrészt akár 1000 kilogramm tápadományhoz is juttathatja az általa támogatott szervezetet.

 

A játékos feladat egy maximum 8 másodperces videó elkészítése április végéig, amelyben a jelentkező egy élő állattal látható, és annyit mond: "Én is az állatvédőket támogatom!". Ezt követően a videót fel kell tölteni a jelentkező Facebook-, Instagram- vagy TikTok-oldalára a #kozosugyunkazallatvedelem hashtaggel, és annak megjelölésével, hogy amennyiben a videót beválasztják a legjobbak közé, az ezért járó nyeremény mely civil állatvédő szervezethez kerüljön.

 

 

A kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek
A kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek 
Fotó: Unsplash - Tillmann Hübner

 

Az alapítvány által összeállított zsűri a leglátványosabb, legötletesebb videókat választja ki. A győztes által megjelölt szervezet 1 tonna (1000 kg), a második helyezett 500 kg, a harmadik helyezett 300 kg tápadományban részesül, de a legtöbb pozitív reakciót kapott videót is díjazzák 200 kg táppal - írták, hangsúlyozva, hogy a videó készítése során maradéktalanul oda kell figyelni az abban szereplő állat jóllétére.

 

A közleményben felidézték, hogy Magyarország a kutyát és macskát tartó háztartások arányát tekintve Európa élmezőnyébe tartozik, a lakosság egyre több egzotikus állatot is tart, és növekszik az érdeklődés a gazdasági haszonállatok és a vadon élő állatok jólléte iránt is.

 

Magyarországon az állatmentés közhasznú feladatát jellemzően állatvédő civil szervezetek vállalták magukra, elkötelezett munkát végezve annak érdekében, hogy új, felelős gazdát keressenek a gazdátlan kutyáknak, macskáknak, valamint ivartalanítással igyekezzenek megfékezni a kóborállat-állomány bővülését - mutattak rá.

 

A közleményben idézték Ovádi Pétert, aki hangsúlyozta: az adóhatóság adatai szerint az elmúlt években az adózók fele sem ajánlotta fel adója 1% százalékát jótékony célokra, így bőven van tartalék a rendszerben. Akik még nem döntöttek személyi jövedelemadójuk 1 százalékának sorsáról, fontos, hogy tudják: ha állatvédő szervezeteket jelölnek meg kedvezményezettnek, szó szerint életeket menthetnek, hiszen ezeket az összegeket az állatvédők szerencsétlen sorsú, beteg vagy sérült állatok gyógykezelésére, megfelelő ellátására fordítják.

 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke a közleményben kiemelte: bíznak abban, hogy mind többen vesznek részt ebben az első ízben megszervezett kampányban, segítik az állatvédelmet és ennek civil letéteményeseit. Hozzátette: a játék során az állatszeretet megnyilvánulásait és a kreativitást fogják díjazni, a cél pedig az, hogy felkeltsék az emberek figyelmét a téma iránt, és minél több platformon népszerűsítsék az állatvédelmet.

 

Bővebb információk a kampányról a Közös ügyünk az Állatvédelem Alapítvány online felületein találhatók - áll a közleményben.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Tillmann Hübner
Cikk első megjelenése: 2023. április 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra
500 millió forintos keretösszegű pályázatot ír ki a kormány a civil állatvédők támogatására jövőre is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át Hírek - Címlapon
Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át
A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját Hírek - Címlapon
A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját