A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Corgik lehetnek az új rendőrkutyák Oroszországban

2016. április 22., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Oroszország egy kutyafajtát próbálna ki szolgálati kutyaként. A választás a kistestű, bohókás corgikra esett.



Az interneten keringő, corgikról készült fotók alapján nem feltétlenül azok a jellemzők jutnak eszünkbe erről a fajtáról, amik egyébként nagy erényei. Láttunk már furcsa testhelyzetben szunyókáló lusta corgikat, grimaszoló corgikat, vagy épp vicces ruhában futkározó corgikat. Pedig egy igen intelligens fajtáról van szó, akik bátrak, és okosak, kis testük ellenére rendkívül fürgék. Nem csupán a nyáj őrzésére, hanem vadászatra is alkalmasak. 

 

Egy szundikáló corgiról furcsa elképzelni, hogy hatékony rendőrkutya lehet. Most azonban bizonyíthatják az ellenkezőjét!
Egy szundikáló corgiról furcsa elképzelni, hogy hatékony rendőrkutya lehet. Most azonban bizonyíthatják az ellenkezőjét!
Fotó: pinterest.com

 

Az orosz rendőrség is észrevette a corgik remek tulajdonságait, ezért úgy döntöttek,  kipróbálják őket rendőrkutyaként is. Elena Haikova, a moszkvai kutyás egység vezetője elmondta, hogy két fiatal corgi kiképzése már meg is kezdődött - teljesítményüket összehasonlítják majd a rendőrkutyaként már bizonyított fajtákéval. Utóbbiak között a leggyakoribbak a közepes méretű, térdmagasságig érő fajták.

 

“Jelenleg egy két- és egy hathónapos kölyök van nálunk. Nem biztos, hogy meg tudnak felelni majd szolgálati kutyaként, viszont a kísérlet mindenképpen érdekes lesz mindenki számára. Ki akarjuk próbálni, hogyan teljesítenek a corgik a keresési feladatokban.”

 

Kis termetük ellenére nagy fürgék, mozgékonyak
Kis termetük ellenére nagy fürgék, mozgékonyak
Fotó: deborahsilver.com

 

Haikova elmagyarázta azt is, miért a corgikra esett a választásuk: a fajta alacsony testmagassága miatt kifejezetten hatékony lehet a földön, vagy a föld közelében lévő tárgyak kiszagolására, mint amiket például az autók aljára erősítettek fel. Nem mellesleg kis helyeken is jobban elférnek ezek a kistermetű kutyák - így könnyen megtalálhatják az elrejtett bombákat, vagy épp a csempészárut.

 

“Még nagyon fiatalok: sokat kell még nőniük és tanulniuk, hogy pontos eredményt kapjunk a kiképzésről.”- mondta Haikova.

 

Kíváncsian várjuk az eredményeket, hogy hogyan szerepelnek ezek a kedves kis kutyák rendőrkutyaként. Lehet, hogy a volszobik után ők lesznek Oroszország szuperkutyái?

Forrás: europe.newsweek.com
Indexkép forrás: akc.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi
Cukin nézni nagyon tud, ám ez még semmi. Ismerjétek meg Kobis kutyust Litvániából!

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hatalmas kutyafuttatók készülnek Kőbányán! Hírek - Címlapon
Hatalmas kutyafuttatók készülnek Kőbányán!
Agyonvert kiskutyát találtak a kutyafuttatóban - A lakosság segítségét kérik az állatkínzó megtalálásában! Hírek - Címlapon
Agyonvert kiskutyát találtak a kutyafuttatóban - A lakosság segítségét kérik az állatkínzó megtalálásában!