A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szuperkutyák védik az orosz határt

2016. március 30., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Különleges származású fajtát alkalmaz az orosz hadsereg. A kutyák igen sokrétű és alapos kiképzést kapnak, így nem csak a határok védelmében teljesítenek sikeresen.



Milyen lenne egy olyan kutyafajta, mely  a farkasok lenyűgöző tulajdonságaival rendelkezik, ugyanakkor az ember felé bizalmat, alázatot és engedelmességet mutat, ahogy a kutyák általában? Korábban a kölni egyetemen hosszú évekig kísérleteztek a farkasok és a kutyák pozitív tulajdonságainak egy új fajtába való egyesítésén - sikertelenül. Az ezredfordulón az oroszoknak azonban sikerült az, ami a németeknek nem - a sikert azonban egy véletlen “szerelemnek” köszönhető.  

 

Kölyök volkoszobik
Kölyök volkoszobik
Fotó: travelu.ru

 

Najda, a kaszpi farkas fajtársaihoz képest különösen barátságos volt az emberekkel, párjául pedig egy kutyát választott a számára kiszemelt farkassal szemben. Hamarosan pedig megszülettek az orosz farkaskutyák, a volkoszobik. Najda tíz év alatt negyven kölyköt hozott a világra. Mindegyikük kemény kiképzésen esett át, értékük eléri akár az egymillió forintot is!

 

Nagyon intelligensek, gyorsan tanulnak a volkoszobik
Nagyon intelligensek, gyorsan tanulnak a volkoszobik
Fotó: survincity.com

 

Az orosz hadsereg tulajdonában van minden volkoszobi
Az orosz hadsereg tulajdonában van minden volkoszobi
Fotó: survincity.com

 

Első feladataik a csempészáruk és a robbanószerek kiszagolása volt, amiben felülmúlták a várakozásokat teljesítményükkel: míg egy német juhászkutyának közel négy percre van szüksége egy keresett személy kiszagolásához, addig a farkaskutyáknak ugyanaz 15-20 másodperc alatt is sikerült - írja a 24.huA mérések szerint ugyanis hatszor jobb a szaglásuk a kutyákénál! 

 

Hűségesek, akár a kutyák
Hűségesek, akár a kutyák
Fotó: survincity.com

 

Erősebb a harapásuk is, a megfigyelések szerint gyakran nem a kart választják célpontnak támadáskor, hanem az ennél sokkal érzékenyebb ágyék-, vagy nyaktájékot. Fáradhatatlanok és hihetetlenül bátrak. Napokig képesek szinte megállás nélkül követni a nyomokat. Várható élettartamuk is hosszabb, mint kutyáinké: akár 20 évig is élhetnek!  Mindezek mellett pedig végtelenül lojálisak az emberekhez.

 

Forrás: 24.hu
Indexkép forrás: survincity.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme? Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme?
Egy tanulmány szerint a háziasításnak köszönhető, hogy a kutyák és farkasok szemének színe olyannyira különbözik egymástól.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Viselkedési zavarokat okozhatnak egyes betegségek a kutyáknál Hírek - Címlapon
Viselkedési zavarokat okozhatnak egyes betegségek a kutyáknál
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól Hírek - Címlapon
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól