A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szuperkutyák védik az orosz határt

2016. március 30., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Különleges származású fajtát alkalmaz az orosz hadsereg. A kutyák igen sokrétű és alapos kiképzést kapnak, így nem csak a határok védelmében teljesítenek sikeresen.



Milyen lenne egy olyan kutyafajta, mely  a farkasok lenyűgöző tulajdonságaival rendelkezik, ugyanakkor az ember felé bizalmat, alázatot és engedelmességet mutat, ahogy a kutyák általában? Korábban a kölni egyetemen hosszú évekig kísérleteztek a farkasok és a kutyák pozitív tulajdonságainak egy új fajtába való egyesítésén - sikertelenül. Az ezredfordulón az oroszoknak azonban sikerült az, ami a németeknek nem - a sikert azonban egy véletlen “szerelemnek” köszönhető.  

 

Kölyök volkoszobik
Kölyök volkoszobik
Fotó: travelu.ru

 

Najda, a kaszpi farkas fajtársaihoz képest különösen barátságos volt az emberekkel, párjául pedig egy kutyát választott a számára kiszemelt farkassal szemben. Hamarosan pedig megszülettek az orosz farkaskutyák, a volkoszobik. Najda tíz év alatt negyven kölyköt hozott a világra. Mindegyikük kemény kiképzésen esett át, értékük eléri akár az egymillió forintot is!

 

Nagyon intelligensek, gyorsan tanulnak a volkoszobik
Nagyon intelligensek, gyorsan tanulnak a volkoszobik
Fotó: survincity.com

 

Az orosz hadsereg tulajdonában van minden volkoszobi
Az orosz hadsereg tulajdonában van minden volkoszobi
Fotó: survincity.com

 

Első feladataik a csempészáruk és a robbanószerek kiszagolása volt, amiben felülmúlták a várakozásokat teljesítményükkel: míg egy német juhászkutyának közel négy percre van szüksége egy keresett személy kiszagolásához, addig a farkaskutyáknak ugyanaz 15-20 másodperc alatt is sikerült - írja a 24.huA mérések szerint ugyanis hatszor jobb a szaglásuk a kutyákénál! 

 

Hűségesek, akár a kutyák
Hűségesek, akár a kutyák
Fotó: survincity.com

 

Erősebb a harapásuk is, a megfigyelések szerint gyakran nem a kart választják célpontnak támadáskor, hanem az ennél sokkal érzékenyebb ágyék-, vagy nyaktájékot. Fáradhatatlanok és hihetetlenül bátrak. Napokig képesek szinte megállás nélkül követni a nyomokat. Várható élettartamuk is hosszabb, mint kutyáinké: akár 20 évig is élhetnek!  Mindezek mellett pedig végtelenül lojálisak az emberekhez.

 

Forrás: 24.hu
Indexkép forrás: survincity.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Praktiker Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Viselkedési zavarokat okozhatnak egyes betegségek a kutyáknál Hírek - Címlapon
Viselkedési zavarokat okozhatnak egyes betegségek a kutyáknál
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól Hírek - Címlapon
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól