A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szuperkutyák védik az orosz határt

2016. március 30., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Különleges származású fajtát alkalmaz az orosz hadsereg. A kutyák igen sokrétű és alapos kiképzést kapnak, így nem csak a határok védelmében teljesítenek sikeresen.Milyen lenne egy olyan kutyafajta, mely  a farkasok lenyűgöző tulajdonságaival rendelkezik, ugyanakkor az ember felé bizalmat, alázatot és engedelmességet mutat, ahogy a kutyák általában? Korábban a kölni egyetemen hosszú évekig kísérleteztek a farkasok és a kutyák pozitív tulajdonságainak egy új fajtába való egyesítésén - sikertelenül. Az ezredfordulón az oroszoknak azonban sikerült az, ami a németeknek nem - a sikert azonban egy véletlen “szerelemnek” köszönhető.  

 

Kölyök volkoszobik
Kölyök volkoszobik
Fotó: travelu.ru

 

Najda, a kaszpi farkas fajtársaihoz képest különösen barátságos volt az emberekkel, párjául pedig egy kutyát választott a számára kiszemelt farkassal szemben. Hamarosan pedig megszülettek az orosz farkaskutyák, a volkoszobik. Najda tíz év alatt negyven kölyköt hozott a világra. Mindegyikük kemény kiképzésen esett át, értékük eléri akár az egymillió forintot is!

 

Nagyon intelligensek, gyorsan tanulnak a volkoszobik
Nagyon intelligensek, gyorsan tanulnak a volkoszobik
Fotó: survincity.com

 

Az orosz hadsereg tulajdonában van minden volkoszobi
Az orosz hadsereg tulajdonában van minden volkoszobi
Fotó: survincity.com

 

Első feladataik a csempészáruk és a robbanószerek kiszagolása volt, amiben felülmúlták a várakozásokat teljesítményükkel: míg egy német juhászkutyának közel négy percre van szüksége egy keresett személy kiszagolásához, addig a farkaskutyáknak ugyanaz 15-20 másodperc alatt is sikerült - írja a 24.huA mérések szerint ugyanis hatszor jobb a szaglásuk a kutyákénál! 

 

Hűségesek, akár a kutyák
Hűségesek, akár a kutyák
Fotó: survincity.com

 

Erősebb a harapásuk is, a megfigyelések szerint gyakran nem a kart választják célpontnak támadáskor, hanem az ennél sokkal érzékenyebb ágyék-, vagy nyaktájékot. Fáradhatatlanok és hihetetlenül bátrak. Napokig képesek szinte megállás nélkül követni a nyomokat. Várható élettartamuk is hosszabb, mint kutyáinké: akár 20 évig is élhetnek!  Mindezek mellett pedig végtelenül lojálisak az emberekhez.

 

Forrás: 24.hu
Indexkép forrás: survincity.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi! Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi!
Pontosan tudja, melyik polcon hova tettük le a finomságos dobozkát. De honnan ered ez a lenyűgöző képesség?

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Viselkedési zavarokat okozhatnak egyes betegségek a kutyáknál Hírek - Címlapon
Viselkedési zavarokat okozhatnak egyes betegségek a kutyáknál
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól Hírek - Címlapon
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól