A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csernobil: egy épület tetejéről mentettek kutyát a munkások

2018. március 20., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy csernobili kóbor kutya nagyon rossz helyen akart körbenézni: az egyik reaktor tetejére tévedt, ahonnan lejönni már nem tudott. Három munkás vette észre, akik életük kockáztatásával a mentésére indultak.



A katasztrófa helyén élő több mint ezer kutya ősei még házi kedvencek, házőrzők voltak. A tömeges kitelepítések során azonban megtiltották, hogy bárki magával vigye kedvencét. Ezeknek a kutyáknak a leszármazottai a mai napig ezen a területen próbálják túlélni a mindennapokat, a zord hideget.

 

A kutyák legtöbbje barátságosan fogadja az érkező munkásokat és turistákat, hiszen tőlük mindig számíthatnak egy-két finom falatra. Akkor is számíthatnak a jó érzésű kétlábúakra, ha baj történik a múlt héten például a munkások állatmentőkké váltak egy szorult helyzetbe került kutya láttán.
 

Az eb a négyes reaktort fedő szarkofág tetején rekedt, 108 méter magasan. Valószínűleg egy szervízlépcsőn juthatott fel, lejönni azonban már nem tudott. Szerencsére a munkások észrevették és gondolkodás nélkül a segítségére siettek, holott a rendkívüli hideg, a havas, jeges körülmények miatt a saját életüket tették kockára a kóbor kutyáért. Kötelekkel biztosították magukat a szarkofág tetején, és sikerült épségben lehozniuk az eltévedt négylábút.

 

 

 

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Zamárdiban is lesz kutyabarát strand? Hírek - Címlapon
Zamárdiban is lesz kutyabarát strand?
Itt a zseniális keverék kutya app! Hírek - Címlapon
Itt a zseniális keverék kutya app!