A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csodálatos megmenekülés: 4 hónap után került elő az elveszettnek hitt kutya

2019. február 20., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A négy hónap utáni hazatérés talán még nem is menne csodaszámba, hiszen sok olyan történetet hallani a világból, hogy akár évek elmúltával egyesülhet újra családjával az elveszett négylábú. Ez a kutya azonban csak a vak szerencsének köszönheti, hogy ismét gazdijával lehet!



Apacs, a hatalmas leonbergi négy hónappal ezelőtt, egy novemberi éjszakán szökött meg otthonról, ám haza már nem tért. A gazdik kétségbeesetten keresték, járták a környéket Apacsot szólongatva, ám hiába. A közösségi médiában és állatvédő szervezetek segítségével is próbáltak a leonbergi nyomára bukkanni, szintén sikertelenül. Már kezdték volna feladni a reményt, mikor megszólalt a telefon...

 

Apacsot mindössze három háznyira találták meg az otthonától. Valószínűleg épp hazafele igyekezett, mikor belezuhant egy aknába. Nem tudni, mikor kerülhetett oda, de feltehetőleg addigra már lefogyott, le is gyengülhetett, hiszen az akna nem volt olyan mély, hogy egy ekkora egészséges, jó erőben lévő kutya ne tudott volna kiugrani belőle. A telket nézők fedezték fel Apacsot, ők értesítették az ASKA Alapítványt.

 

A vizsgálatok szerint Apacs ép bőrrel megúszta a balesetet, ám borzalmasan lesoványodott és legyengült. Az állatorvosnál szerencsére csippant a chipolvasó, így pillanatok alatt kiderült, ki Apacs gazdija.

A találkozás könnyfakasztó volt: a gazdi zokogva ölelte magához elveszett kutyusát, aki maradék erejét összeszedve boldog farokcsóválással fogadta kétlábúját.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindenkinek kell egy barát - újabb megható kutyás rövidfilm a Pixartól Hírek - Címlapon
Mindenkinek kell egy barát - újabb megható kutyás rövidfilm a Pixartól
Bíróságon a Julius-K9 kutyahám ügye Hírek - Címlapon
Bíróságon a Julius-K9 kutyahám ügye