A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bíróságon a Julius-K9 kutyahám ügye

2019. február 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A rengeteg hamisító miatt kénytelen bíróságra vonulni a világhírű magyar márka. A Julius-K9 termékei az egész világon népszerűek a kutyások körében, ám ez azt vonja maga után, hogy folyamatosan jelennek meg a termékeik utánzatai - igen silány minőségben.



A Rubik-kocka után a második olyan, könnyűipari termékdizájnról beszélhetünk a JULIUS-K9® kutyahámok kapcsán, mely nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában, hanem a világ minden pontján népszerűvé vált és hazánkhoz köthető. Nem túlzás azt állítani, hogy az ikonikus formával a világ bármely pontján találkozhatunk, tekintve, hogy minden ötödik ember kutyatartó, és közülük sokan JULIUS-K9® terméket vásárolnak. Nem véletlen, hogy ma ez a leggyakrabban másolt magyar termék is – emiatt a márkatulajdonos JULIUS-K9 Zrt. világszerte kénytelen fellépni a jogsértők ellen - írja a Julius-K9.

 

 

A Julius-K9 termékek több díjjal is büszkélkedhetnek
A Julius-K9 termékek több díjjal is büszkélkedhetnek
Fotó: Julius-K9

 

 

Így történt, hogy egy bitorlás miatt a márkatulajdonos által indított eljárásban az ellenérdekű fél ellenkérelme alapján, a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen megsemmisítette azt az európai uniós formatervezési mintaoltalomban részesített dizájnt, melyre a JULIUS-K9® a teljes hazai gyártást alapozza. A Bíróság indoklásában a formatervezési minta egyéni jellegének hiányát jelölte meg a megsemmisítés okaként, melyet a jogtulajdonos JULIUS-K9 Zrt. nem fogadott el, és álláspontját szakértői véleményekkel alátámasztva a Fővárosi Törvényszék határozata ellen fellebbezéssel élt. A dizájner cégvezető, Sebő Gyula számos fórumon elmondta: „ez egy magyar dizájn, ezért itthon gyártjuk, ameddig csak lehetséges.”

 

 

Minden termék komoly teszteken kell hogy átmenjen - ehhez szakértőket is bevon a cég
Minden termék komoly teszteken kell hogy átmenjen - ehhez szakértőket is bevon a cég
Fotó: Julius-K9

 

 

A vállalat a tavalyi évben 526 fős alkalmazotti létszámából 15%-os, míg alvállalkozói esetében további 25-30%-os létszámleépítést kényszerült végrehajtani az olcsó, silány minőségű másolati termékek beáramlása miatt, melyekkel szemben a dizájnminta nyújt védelmet.

 

„Bizakodóak vagyunk, mert a legrangosabb formatervezési fórumok támogatását a lehető legteljesebb mértékben magunkénak tudhatjuk. Akárhogyan is alakulnak a fejlemények a továbbiakban, mindenképpen példaértékű, hogy 20 évig sikerült a magyar gyártást gazdaságosan és hatékonyan fenntartanunk. Büszkén mondhatjuk, hogy kevesen tudták ezt megteremteni! Nekünk most ennek a megtartása is a tét, és ennek tudatában várjuk a másodfokú tárgyalást” – nyilatkozta a cégvezető.

 

A tárgyalás helye: Fővárosi Ítélőtábla, Fekete Sas utca 3., Fsz.1.

A tárgyalás időpontja: 2019. február 21., 09.00 óra

 

 

 

 


Így ismerheted fel a hamisítványt!


 

Fontos tudni, hogy a hamisított termékek minőségével kapcsolatban a JULIUS-K9® garanciát nem vállal. Használatukból eredő károkért és kockázatokért felelősséget szintén nem vállal.

 

Így ismerheted fel a Julius-K9 termékeket utánzó hamisítványokat

 

 

  1. A fogónál hiányzik a lefogató gumis heveder (0-4 méretű hám esetében, Baby1, Baby2, Mini, Mini-Mini méret esetében tépőzárral kerül leszorításra a fogó);
  2. A D-karikánál hiányzik a JULIUS K-9® logó, vagy nem ez szerepel;
  3. Az oldalfelirat nem passzol a feliratmezőhöz. Túl nagy, vagy túl kicsi;
  4. Csúnya, rossz minőségű varrások;
  5. A csaton hiányzik a domború JULIUS-K9 márkajelzés (Baby1-től 0-ás méretig csak 2017-től kerül bevezetésre);
  6. Silány anyagminőség;
  7. Hiányzik az IDC by JULIUSK9® logó

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Automata póráz: mindegy milyen nyakörvet választunk mellé, megrántása könnyen sérülést okozhat Automata póráz: mindegy milyen nyakörvet választunk mellé, megrántása könnyen sérülést okozhat
Számos nyakörvtípus veszélyességét tesztelte a Notthinghami Trent Egyetem kutatócsoportja. Egy kutyanyakat utánzó modellen nyomásmérővel mérték meg, mekkora nyomást fejt ki a nyakörv és az automata póráz, ha meghúzzák a szárat.

Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Sírva próbált segítséget kérni a másfél méteres láncon szenvedő németjuhász. A lánc már a nyakába is belenőtt, és élelem híján olyan gyenge lett, hogy többször össze is esett. Szerencsére, még ha az utolsó pillanatban is, de érkezett segítség.

A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám
Magyar vállalat fejlesztése, az ízületkímélő kutyahám lett a Red Dot Award 2019 egyik díjazottja. A 20 éve kutyafelszerelések gyártásával foglalkozó JULIUS-K9® az esseni Design Zentrum „piros pontját”, a világ egyik legtekintélyesebb design- és formatervezési díját nyerte el.

Rangos díjjal ismerték el a Julius-K9 alapítójának munkáját Rangos díjjal ismerték el a Julius-K9 alapítójának munkáját
A kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, a kiemelkedő színvonalú, hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerésére átadták a 2019. évi Jedlik Ányos-díj elismeréseket szerdán, Budapesten március 15-e alkalmából. A díjazottak között van Sebő Gyula, a Julius-K9 alapítója is.

Betiltják az elektromos nyakörveket Angliában Betiltják az elektromos nyakörveket Angliában
Az angol kormány bejelentette, hogy tilos lesz elektromos nyakörvet használni kutyákon és macskákon. Döntésüket azzal indokolták, hogy az eszköz fájdalmat és szenvedést okoz az állatoknak.

Kullancs elleni nyakörveket tesztelt a NÉBIH Kullancs elleni nyakörveket tesztelt a NÉBIH
Kullancsirtó- és kullancsriasztó nyakörveket vizsgált meg a NÉBIH, mutatjuk, milyen eredményekre jutottak!

Így varázsold igazán egyedivé kedvencedet! Így varázsold igazán egyedivé kedvencedet!
Kutyás felszerelésekből, kiegészítőkből sosem elég, igaz? Legyen az nyakörv, gyönyörű csillogó biléták, vagy kedvenc fajtánkat formáló kulcstartó - mi, gazdik, imádjuk őket, ahogy kedvenceinket is! És ha még egyedi feliratokkal, mintákkal is elláthatjuk legújabb szerzeményünket, az még nagyobb öröm!

A NÉBIH teszt: irtó jók a kullancsirtó nyakörvek A NÉBIH teszt: irtó jók a kullancsirtó nyakörvek
17 többféle hatóanyag-tartalmú kullancsirtó- és riasztó nyakörvet tesztelt a NÉBIH Szupermenta csapata. A hatóság laboratóriumában többek között a hatóanyag-tartalmat vizsgálták. Súlyos problémák nem voltak, 3 kullancsriasztó nyakörv gyártója viszont kisebb hibák miatt figyelmeztetést kapott.

Szolgálat közben lőtték le a K9 rendőrkutyát - magyar kutya kerül a helyére Szolgálat közben lőtték le a K9 rendőrkutyát - magyar kutya kerül a helyére
Magyar származású rendőrkutya lesz az utódja a bevetésen lelőtt kutyának Amerikában. Tuko a hős K9 Jethro helyén fog szolgálni.

Nem mindegy a póráz (sem) Nem mindegy a póráz (sem)
Talán egyetlen kutyatulajdonos sem követ el akkora baklövést, hogy egy tacskó nyakába három kilós pórázt akasszon. Dobermannt sem sétáltatnak csivavának való eszközzel. Nemcsak mókás látványt nyújtanak a rosszul megválasztottak, de roppant veszélyesek is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Csodálatos megmenekülés: 4 hónap után került elő az elveszettnek hitt kutya Hírek - Címlapon
Csodálatos megmenekülés: 4 hónap után került elő az elveszettnek hitt kutya
Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból Hírek - Címlapon
Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból