A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bíróságon a Julius-K9 kutyahám ügye

2019. február 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A rengeteg hamisító miatt kénytelen bíróságra vonulni a világhírű magyar márka. A Julius-K9 termékei az egész világon népszerűek a kutyások körében, ám ez azt vonja maga után, hogy folyamatosan jelennek meg a termékeik utánzatai - igen silány minőségben.



A Rubik-kocka után a második olyan, könnyűipari termékdizájnról beszélhetünk a JULIUS-K9® kutyahámok kapcsán, mely nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában, hanem a világ minden pontján népszerűvé vált és hazánkhoz köthető. Nem túlzás azt állítani, hogy az ikonikus formával a világ bármely pontján találkozhatunk, tekintve, hogy minden ötödik ember kutyatartó, és közülük sokan JULIUS-K9® terméket vásárolnak. Nem véletlen, hogy ma ez a leggyakrabban másolt magyar termék is – emiatt a márkatulajdonos JULIUS-K9 Zrt. világszerte kénytelen fellépni a jogsértők ellen - írja a Julius-K9.

 

 

A Julius-K9 termékek több díjjal is büszkélkedhetnek
A Julius-K9 termékek több díjjal is büszkélkedhetnek
Fotó: Julius-K9

 

 

Így történt, hogy egy bitorlás miatt a márkatulajdonos által indított eljárásban az ellenérdekű fél ellenkérelme alapján, a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen megsemmisítette azt az európai uniós formatervezési mintaoltalomban részesített dizájnt, melyre a JULIUS-K9® a teljes hazai gyártást alapozza. A Bíróság indoklásában a formatervezési minta egyéni jellegének hiányát jelölte meg a megsemmisítés okaként, melyet a jogtulajdonos JULIUS-K9 Zrt. nem fogadott el, és álláspontját szakértői véleményekkel alátámasztva a Fővárosi Törvényszék határozata ellen fellebbezéssel élt. A dizájner cégvezető, Sebő Gyula számos fórumon elmondta: „ez egy magyar dizájn, ezért itthon gyártjuk, ameddig csak lehetséges.”

 

 

Minden termék komoly teszteken kell hogy átmenjen - ehhez szakértőket is bevon a cég
Minden termék komoly teszteken kell hogy átmenjen - ehhez szakértőket is bevon a cég
Fotó: Julius-K9

 

 

A vállalat a tavalyi évben 526 fős alkalmazotti létszámából 15%-os, míg alvállalkozói esetében további 25-30%-os létszámleépítést kényszerült végrehajtani az olcsó, silány minőségű másolati termékek beáramlása miatt, melyekkel szemben a dizájnminta nyújt védelmet.

 

„Bizakodóak vagyunk, mert a legrangosabb formatervezési fórumok támogatását a lehető legteljesebb mértékben magunkénak tudhatjuk. Akárhogyan is alakulnak a fejlemények a továbbiakban, mindenképpen példaértékű, hogy 20 évig sikerült a magyar gyártást gazdaságosan és hatékonyan fenntartanunk. Büszkén mondhatjuk, hogy kevesen tudták ezt megteremteni! Nekünk most ennek a megtartása is a tét, és ennek tudatában várjuk a másodfokú tárgyalást” – nyilatkozta a cégvezető.

 

A tárgyalás helye: Fővárosi Ítélőtábla, Fekete Sas utca 3., Fsz.1.

A tárgyalás időpontja: 2019. február 21., 09.00 óra

 

 

 

 


Így ismerheted fel a hamisítványt!


 

Fontos tudni, hogy a hamisított termékek minőségével kapcsolatban a JULIUS-K9® garanciát nem vállal. Használatukból eredő károkért és kockázatokért felelősséget szintén nem vállal.

 

Így ismerheted fel a Julius-K9 termékeket utánzó hamisítványokat

 

 

  1. A fogónál hiányzik a lefogató gumis heveder (0-4 méretű hám esetében, Baby1, Baby2, Mini, Mini-Mini méret esetében tépőzárral kerül leszorításra a fogó);
  2. A D-karikánál hiányzik a JULIUS K-9® logó, vagy nem ez szerepel;
  3. Az oldalfelirat nem passzol a feliratmezőhöz. Túl nagy, vagy túl kicsi;
  4. Csúnya, rossz minőségű varrások;
  5. A csaton hiányzik a domború JULIUS-K9 márkajelzés (Baby1-től 0-ás méretig csak 2017-től kerül bevezetésre);
  6. Silány anyagminőség;
  7. Hiányzik az IDC by JULIUSK9® logó

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát
Az állatvédők hosszas kampányolásának hatására betiltották Angliában az elektromos nyakörvek használatát. A törvény 2024. február 1. napjától hatályos.

Automata póráz: mindegy milyen nyakörvet választunk mellé, megrántása könnyen sérülést okozhat Automata póráz: mindegy milyen nyakörvet választunk mellé, megrántása könnyen sérülést okozhat
Számos nyakörvtípus veszélyességét tesztelte a Notthinghami Trent Egyetem kutatócsoportja. Egy kutyanyakat utánzó modellen nyomásmérővel mérték meg, mekkora nyomást fejt ki a nyakörv és az automata póráz, ha meghúzzák a szárat.

Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Sírva próbált segítséget kérni a másfél méteres láncon szenvedő németjuhász. A lánc már a nyakába is belenőtt, és élelem híján olyan gyenge lett, hogy többször össze is esett. Szerencsére, még ha az utolsó pillanatban is, de érkezett segítség.

A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám
Magyar vállalat fejlesztése, az ízületkímélő kutyahám lett a Red Dot Award 2019 egyik díjazottja. A 20 éve kutyafelszerelések gyártásával foglalkozó JULIUS-K9® az esseni Design Zentrum „piros pontját”, a világ egyik legtekintélyesebb design- és formatervezési díját nyerte el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csodálatos megmenekülés: 4 hónap után került elő az elveszettnek hitt kutya Hírek - Címlapon
Csodálatos megmenekülés: 4 hónap után került elő az elveszettnek hitt kutya
Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból Hírek - Címlapon
Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból