A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból

2019. február 18., 17:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hosszú évek óta folyik a harc az állatkísérletek ellen. Egyre több cég vállalja, hogy állatkísérlet-mentes legyen, sokuk az állati eredetű összetevőket is elhagyja. Ilyen híreket hallva visszatér a remény, hogy egy jobb világ felé tartunk. Aztán, mint derült égből a villám, ez a szép kép összetörik.Világszerte óriási felháborodást váltott ki a Svédországban kirobbant botrány. A Djurrättsalliansen állatjogi szövetség irányította rá a figyelmet a fogimplantátumokat fejlesztő kutatócsoportra, akik labradorokon tesztelik a termékeiket. Hat kutyán tesztelik jelenleg az implantátumokat. Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri. Hat, egyébként egészségesnek született kétéves labrador kutyus. Mindannyiuk fogainak egyharmadát már kihúzták a kísérlet érdekében - a kihúzott fogak helyére ültették be az implantátumokat.

 

 

Ugyanennek a kísérletnek a korábbi alanyai - ők már sajnos nem élnek
Ugyanennek a kísérletnek a korábbi alanyai - ők már sajnos nem élnek

 

 

A kutyák azért kellenek a kísérlethez, hogy a kutatók lássák, milyen hatása van az implantátumnak a csontokra és a szövetekre. Ennek érdekében akarják őket elaltatni is: a kutyák halála után vizsgálnák meg azok szervezetének reakcióját az implantátumokra vér és szövetminták elemzésével. Svédországban akkor végezhető állatkísérlet, ha bebizonyítható, hogy más módszer nincs az adott tudományos teória, hipotézis igazolására.

 

 

Demonstráció a Göteborgi Egyetem előtt a labradorok életéért
Demonstráció a Göteborgi Egyetem előtt a labradorok életéért

 

 

Az egészséges fogak kihúzása is már önmagában hatalmas fájdalommal jár, amit az állatoknak feleslegesen kell elviselnie. Nem beszélve a lelki traumákról, amit ezek a kutyák kénytelenek elszenvedni. Nagyon vágyják a kötődést, a szeretet az ember felé… Az állatok jogaiért küzdő svéd szervezet szerint a kutyákat ráadásul egy hideg szobában tartják, értesüléseik szerint  Venus könyökén felfekvéses sebek is találhatók, félő, hogy azok el is fertőződtek. Egy drónfelvételről az is kiderül, milyen apró az a kifutó, ami elvileg a kutyák mozgására lett létesítve:

 

 

Rädda hundarna på Göteborgs universitet from Djurrättsalliansen on Vimeo.

 

 


A Djurrättsalliansen folyamatosan harcol a hat labrador életéért, akiket február végén altatnak el a tervek szerint a Göteborgi Egyetemen. Szeretnék a kutyákat rehabilitálni, majd szerető gazdihoz juttatni őket, hogy életük további részét biztonságban élhessék le. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások a kutatócsoporttal, sajnos eddig eredménytelenül. Emellett egy petíciót is indítottak, hátha a tömeg hangja meggyőzi az illetékeseket - a petíciót egy hét alatt több mint 84 ezer ember írta alá. Ezeket a szövetség át is adta már a Göteborgi Egyetemek egy figyelemfelhívó demonstráció keretében: fekete kutya-maszkokat viselő aktivisták álltak ki az egyetem elé.

 

 

Fekete kutya maszkos demonstrálók - az állatvédők nem adják fel, céljuk a labradorok életének megmentése
Fekete kutya maszkos demonstrálók - az állatvédők nem adják fel, céljuk a labradorok életének megmentése

 

 

Az egyetem nem zárkózik el a tárgyalásoktól, ami jó jel - azonban az, hogy ezidáig nem sikerült meggyőzni őket, aggodalomra ad okot, hiszen a határidő egyre jobban fenyeget. A hat labrador sorsáról már a nemzetközi sajtó is cikkez - talán sikerül meggyőzni a kutatócsoportot, hogy hagyják életben a hat kutyát.

 

 

 

Forrás: djurrattsalliansen.se

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

200 állat menekült meg a német horror laborból! 200 állat menekült meg a német horror laborból!
Sikerült bezáratni azt a német laboratóriumot, melyben kegyetlen embertelenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laborból kikerült sokkoló felvételek az egész világot megrázták.

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Kutyákkal is készülnek a 2020-as olimpiára Kutyákkal is készülnek a 2020-as olimpiára
A tokiói olimpia idején kutyák is felügyelik a rendet és a biztonságot - már nagyban zajlanak a gyakorlatok a kutyák és vezetőik részvételével.

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost
Újabb felháborító eset: korábban felfüggesztett börtönre és hivatásának gyakorlásának megtiltására ítélte a bíróság azt az állatorvost, aki a kiszolgáltatott, beteg állatok és gazdáik kárára nyerészkedett. Az ex-állatorvosnak ismét súlyos vádakkal kell majd szembenéznie.

Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt
Roo, az imádnivaló kölyök hat lábbal született, története azonban csodálatosan példázza, hogy mindenki megérdemel egy esélyt, és az élet még a fizikai korlátok mellett is lehet szép.

Jelnyelvre tanítja süket kutyusát a hallássérült gazdi Jelnyelvre tanítja süket kutyusát a hallássérült gazdi
Megható egymásra találás: egy hallássérült srác örökbe fogadott egy, a gazdisodásra esélytelennek tűnő kölyökkutyát - aki már úgy került az állatvédőkhöz, hogy egyik fülére sem hallott.

Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban
Hiába a folyamatos kampány, a konzultációk, tárgyalások és a nemzetközi közvélemény nyomása - ez mind nem volt elég. Mind a hat labradort elaltatták a kísérlet folytatásának érdekében.

Állatkísérlet-mentes lesz a Dove! Állatkísérlet-mentes lesz a Dove!
Újabb előrelépés történt az állatvédelemben. Az egyik legnagyobb szépségipari cég bejelentette, nem végez többé állatokon kísérleteket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Hírek - Címlapon
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre
A fiatal felnőtteket bosszantja leginkább a kutyaugatás Hírek - Címlapon
A fiatal felnőtteket bosszantja leginkább a kutyaugatás