A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból

2019. február 18., 17:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hosszú évek óta folyik a harc az állatkísérletek ellen. Egyre több cég vállalja, hogy állatkísérlet-mentes legyen, sokuk az állati eredetű összetevőket is elhagyja. Ilyen híreket hallva visszatér a remény, hogy egy jobb világ felé tartunk. Aztán, mint derült égből a villám, ez a szép kép összetörik.Világszerte óriási felháborodást váltott ki a Svédországban kirobbant botrány. A Djurrättsalliansen állatjogi szövetség irányította rá a figyelmet a fogimplantátumokat fejlesztő kutatócsoportra, akik labradorokon tesztelik a termékeiket. Hat kutyán tesztelik jelenleg az implantátumokat. Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri. Hat, egyébként egészségesnek született kétéves labrador kutyus. Mindannyiuk fogainak egyharmadát már kihúzták a kísérlet érdekében - a kihúzott fogak helyére ültették be az implantátumokat.

 

 

Ugyanennek a kísérletnek a korábbi alanyai - ők már sajnos nem élnek
Ugyanennek a kísérletnek a korábbi alanyai - ők már sajnos nem élnek

 

 

A kutyák azért kellenek a kísérlethez, hogy a kutatók lássák, milyen hatása van az implantátumnak a csontokra és a szövetekre. Ennek érdekében akarják őket elaltatni is: a kutyák halála után vizsgálnák meg azok szervezetének reakcióját az implantátumokra vér és szövetminták elemzésével. Svédországban akkor végezhető állatkísérlet, ha bebizonyítható, hogy más módszer nincs az adott tudományos teória, hipotézis igazolására.

 

 

Demonstráció a Göteborgi Egyetem előtt a labradorok életéért
Demonstráció a Göteborgi Egyetem előtt a labradorok életéért

 

 

Az egészséges fogak kihúzása is már önmagában hatalmas fájdalommal jár, amit az állatoknak feleslegesen kell elviselnie. Nem beszélve a lelki traumákról, amit ezek a kutyák kénytelenek elszenvedni. Nagyon vágyják a kötődést, a szeretet az ember felé… Az állatok jogaiért küzdő svéd szervezet szerint a kutyákat ráadásul egy hideg szobában tartják, értesüléseik szerint  Venus könyökén felfekvéses sebek is találhatók, félő, hogy azok el is fertőződtek. Egy drónfelvételről az is kiderül, milyen apró az a kifutó, ami elvileg a kutyák mozgására lett létesítve:

 

 

Rädda hundarna på Göteborgs universitet from Djurrättsalliansen on Vimeo.

 

 


A Djurrättsalliansen folyamatosan harcol a hat labrador életéért, akiket február végén altatnak el a tervek szerint a Göteborgi Egyetemen. Szeretnék a kutyákat rehabilitálni, majd szerető gazdihoz juttatni őket, hogy életük további részét biztonságban élhessék le. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások a kutatócsoporttal, sajnos eddig eredménytelenül. Emellett egy petíciót is indítottak, hátha a tömeg hangja meggyőzi az illetékeseket - a petíciót egy hét alatt több mint 84 ezer ember írta alá. Ezeket a szövetség át is adta már a Göteborgi Egyetemek egy figyelemfelhívó demonstráció keretében: fekete kutya-maszkokat viselő aktivisták álltak ki az egyetem elé.

 

 

Fekete kutya maszkos demonstrálók - az állatvédők nem adják fel, céljuk a labradorok életének megmentése
Fekete kutya maszkos demonstrálók - az állatvédők nem adják fel, céljuk a labradorok életének megmentése

 

 

Az egyetem nem zárkózik el a tárgyalásoktól, ami jó jel - azonban az, hogy ezidáig nem sikerült meggyőzni őket, aggodalomra ad okot, hiszen a határidő egyre jobban fenyeget. A hat labrador sorsáról már a nemzetközi sajtó is cikkez - talán sikerül meggyőzni a kutatócsoportot, hogy hagyják életben a hat kutyát.

 

 

 

Forrás: djurrattsalliansen.se

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

"Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú "Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”

Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát
Pályafutása utolsó keresése igazán nagy fogást hozott a bombakereső kutyaként dolgozó labradornak - öröme láttán garantáltan könnybe lábad minden szem!

Nyugdíjba vonul az ország leglustább tűzoltója, Brúnó százados Nyugdíjba vonul az ország leglustább tűzoltója, Brúnó százados
A lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya, Brúnó százados visszavonul, hogy immár nyugdíjasként élvezhesse tovább a semmittevést. A hétéves labradort megható poszttal búcsúztatja a salgótarjáni tűzoltóság.

Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet
Ha a futás a lételemed, és a rendszeres kocogás mellett szívesen teljesítenél hosszabb távokat - vagy már tapasztalatod is van e téren -, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

Kutyával futnál? Ez a 12 fajta rövid távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 12 fajta rövid távon is remek futópartner lehet
A futás remek kikapcsolódás mind a gazdi, mind kedvence számára. Ha szeretsz kocogni, rövidebb távokat teljesíteni, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
Szívesebben mozdulsz ki, minthogy otthon üsd el a szabadidőd, és a nyüzsgést is szereted? Feltölt, ha másokkal találkozhatsz? Ha a válasz igen, és még keresed a hozzád illő négylábú társat, az alábbi kutyafajták között megtalálhatod az ideálisat.

26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre 26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre
Új, sokkal boldogabb életre kapott esélyt az a 26 beagle, akik a fajtamentők gondozásába kerültek. Számukra örökre vége a kísérleteknek!

Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban
Az Európai Unió tagországaiban 10,7 millió állatot használtak fel állatkísérletekben 2017-ben, és további 12,6 millió állatot neveltek és öltek meg tudományos célból anélkül, hogy végül felhasználták volna őket állatkísérletekben - derül ki abból az uniós jelentésből, amelyben először összegezték a kutatási célra használt állatok számát.

200 állat menekült meg a német horror laborból! 200 állat menekült meg a német horror laborból!
Sikerült bezáratni azt a német laboratóriumot, melyben kegyetlen embertelenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laborból kikerült sokkoló felvételek az egész világot megrázták.

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor Vizslatúra Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Bíróságon a Julius-K9 kutyahám ügye Hírek - Címlapon
Bíróságon a Julius-K9 kutyahám ügye
A fiatal felnőtteket bosszantja leginkább a kutyaugatás Hírek - Címlapon
A fiatal felnőtteket bosszantja leginkább a kutyaugatás