A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle

2023. augusztus 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.



 

Mabel egyike volt annak a több mint 4000 beagle-nek, akiket tavaly nyáron mentettek ki egy kísérleti célokra szánt tenyésztelepről Virginia államban. Éveken át egyetlen feladata volt: újabb és újabb kölyköknek életet adni, mígnem teste szinte teljesen kimerült a borzasztó tartási körülmények és az elhanyagoltság miatt.

 

Heteken át csak aludt és aludt és aludt. Nem nehéz elképzelni, hogy több ezer kutya között erre éveken át alig volt lehetősége. Azt hiszem, azok voltak életének legelső nyugodt és csendes pillanatai” - mondta el Natalie Hawkins, a PETA humán erőforrás igazgatója, Mabel örökbefogadója.

 

 

A beagle hét éven át élt a kísérleti célokra szánt kutyák tenyésztelepén
A beagle hét éven át élt a kísérleti célokra szánt kutyák tenyésztelepén
Fotó: PETA

 

 

Miután 2022 júniusában az üzemeltető cég bejelentette, hogy bezárják a telepet, rengeteg kutyának kellett mielőbb otthont találni, akár átmenetit vagy véglegest. Hónapokon át, több ütemben hozták el őket az állatmentő szervezetek – az országos összefogásnak köszönhetően mindegyiküket sikerült biztonságosan elhelyezni.

 

25 beagle a virginiai Norfolk városában lévő menhelyre került. Mabel is köztük volt. Bár a menhely vezetőjének nem állt szándékában örökbefogadni, a tündéri kutyus egyből elrabolt a szívét.

 

Miután megérkezett hozzájuk és alaposan kipihente magát, gazdái társaságában elindult felfedezni a világot, amelyből azelőtt még semmit sem látott. Ő maga is a telepen született, és megmentéséig oda bezárva élte minden egyes napját.

 

 

Mabel ma - a beagle imád kutyabarát étterembe és kávézóba járni
Mabel ma - a beagle imád kutyabarát étterembe és kávézóba járni
Fotó: PETA

 

 

Eleinte azt sem tudta, mi fán terem a kutyafekhely, mit kell vele csinálni, kérdőn nézett gazdáira, mire leesett neki, hogy ebben aludni is lehet! Nem ismerte a jutalomfalatokat, a játékokat, és az is új volt neki, hogy ő van a középpontban. Csak vele foglalkoznak, odafigyelnek rá, és szeretik. Hű!

 

A hálás kis beagle persze rettentően kíváncsi volt arra is, mi minden vár rá a nagyvilágban: „Kint lenni a szabadban, nézegetni a madarakat... Mind-mind az újdonság erejével hatott számára”. Szép lassan beilleszkedett családjába, eleinte csak megfigyelte, mi történik körülötte, majd idővel ő is részese akart lenni a történéseknek.

 

„Elvittük a tengerpartra, ami teljesen lenyűgözte. De igazából a legapróbb dolgok is el tudják bűvölni. Leült az ablak elé, és órákon át nézelődött. Ó, és az eső, na az is teljesen új volt neki!”

 

 

Egy boldog mentett beagle és családja
Egy boldog mentett beagle és családja
Fotó: PETA

 

 

 

És hogy milyen az élete ma? Mabel egyre magabiztosabb és egyszerűen imádja a sétákat. Persze még sok mindent kell tanulnia, de örömmel teszi. Rengeteg barátra tett szert, két- és négylábúra egyaránt. Elkíséri gazdiját a munkahelyére, ahol boldogan köszönti az embereket, akik ellátogatnak a menhelyre.

 

Mindenkinek örül, akivel találkozik. Mindenkit szeret” - árulta el meghatottam Hawkins. Majd így folytatta:

 

„El sem tudjuk képzelni, milyen lehetett számára úgy élni, hogy egész nap be van zárva egy ketrecben. Hiszen minden érdekli, és annyi mindent szeret csinálni! Járni egyet a szabadban, mindent megszimatolni, és barátkozni.”

 

 

 

 

Mabel története újabb példája annak, milyen csodálatos változáson eshet át egy kutya, aki korábban aligha tapasztalt valami jót a világból. Mindössze egy elkötelezett gazdi, sok-sok türelem és szeretet kell hozzá. Néha persze egy kis kreativitás is jól jön: 

 

Azzal, hogy hallunk, olvasunk róluk, és megosztjuk történeteiket, remélhetőleg még többen "felfigyelnek arra a szomorú tényre, hogy a mai napig folynak az állatkísérletek. Rengeteg állat éli le az életét ilyen telepeken és laboratóriumokban” - mondta el Hawkins, aki az örökbefogadás mellett arra buzdít, hogy válasszunk olyan termékeket, melyeket nem teszteltek állatokon. Ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy idővel feleslegessé váljon ez a kegyetlen gyakorlat.

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: PETA

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Hírstart Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett Hírek - Címlapon
Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett
A legcukibb utánpótlás csapat - Bemutatták a katasztrófavédelem leendő szolgálati kutyáit Hírek - Címlapon
A legcukibb utánpótlás csapat - Bemutatták a katasztrófavédelem leendő szolgálati kutyáit