A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szülinapi tortával ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a kísérleti telepről mentett kutyák

2023. július 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Szívmelengető látni, mennyire örült egymásnak a négy imádnivaló Beagle.



 

Kötélhúzás, kergetőzés és egy szuperfinom szülinapi torta – megannyi meglepetés várta a kutyusokat, akiket egy évvel ezelőtt mentettek ki egy kísérleti telepről Virginia államban.

 

Több mint 4000 Beagle kezdhetett új életet a hatalmas összefogásnak köszönhetően. Most pedig az állatmentők újra összehoztak egy csapatnyi ebet, hogy megünnepeljék a jól megérdemelt szabadulás első évfordulóját.

 

 

 

 

„Csupa vidámság itt Beagle-nek lenni, hiszen végre szenvedések és korlátozások nélkül élhetik életüket e kutyusok” - fűzték hozzá az eseményről készült videóhoz az állatmentők, utalva az ünnepeltek szomorú múltjára.

 

Mindenesetre úgy tűnik, ezek a bájos négylábúak már rég maguk mögött hagyták előző életüket, és óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a buliba: felszabadultan rohangásztak a puha füvön, cibálták a játékokat, és pillanatok alatt befalták a kutyabarát szülinapi tortát. 

 

A négy kutya, Mia, Rose, Chewy, and Khali, egyenpólót és csinos kendőt viseltek, és személyre szabott ajándékkosárral is meglepték őket e jeles nap alkalmából. 

 

 

Rengeteget játszottak az ünnepelt kutyák, mindenki remekül érezte magát
Rengeteget játszottak az ünnepelt kutyák, mindenki remekül érezte magát
Fotó: Youtube/@johnleake3918

 

 

De mi lett a többiekkel? 4000 Beagle – már önmagában is elképzelhetetlen ez a szám. Legalább ennyire elképzelhetetlen feladatnak tűnt elsőre, hogy elhozzák őket a kísérleti telepről, ám az állatmentő szervezetek és civil állatbarátok kitartásának hála minden egyes kutyát sikerült biztonságosan elhelyezni.

 

Az akció hat héten át tartott, kisebb csoportokban mentették ki a beagle-ket. Sokuk borzasztó állapotban volt, mielőbbi állatorvosi ellátásra szorult, és olyan környezetre, amely támogatta rehabilitációjukat, finom falatokkal, játékokkal, új élményekkel és természetesen sok-sok szeretettel karöltve.

 

Rengetegen költözhettek álomcsaládba, volt, aki hercegi lakosztályra váltotta az egykor szűk ketrecet.

 

 

Szülinapi tortával és ajándékokkal ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a laborból mentett Beagle kutyusok
Szülinapi tortával és ajándékokkal ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a laborból mentett Beagle kutyusok
Fotó: Youtube/@johnleake3918

 

 

De ezzel még nem ért véget az állatmentők munkája, akik hosszú évek óta küzdenek azért, hogy soha többé egyetlen kutyának se kelljen szenvednie laboratóriumokban és az utánpótlásért felelős telepeken.

 

„Sokan még csak nem is tudják, hogy évente átlagosan 60 ezer kutyát használnak fel állatkísérletekhez. Pont olyan kutyákat, mint e kedves beagle-k. Miközben azokat a szerencséseket ünnepeljük, akik szerető otthonra találtak, továbbra is egy olyan jövőn dolgozunk, ahol társaiknak nem kell átélnie mindazt, amit nekik kellett, mielőtt megmenekültek” - mondta el Kitty Block, a Humane Society vezérigazgatója, aki megannyi állatbaráttal arról álmodik, hogy világszerte betiltsák az állatkísérleteket.

 

 

Még szülinapi pólót, kendőt és partisapkát is kaptak a vidám beaglek
Még szülinapi pólót, kendőt és partisapkát is kaptak a vidám beaglek
Fotó: Youtube/@johnleake3918

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Youtube/@johnleake3918

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei Hírek - Címlapon
Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei
Ehet a kutya sárgadinnyét? Hírek - Címlapon
Ehet a kutya sárgadinnyét?