A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát

2023. július 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Odavannak érte a cicák! Nem győzik szeretgetni.” 

Amikor Tam, az idős kutyus egy kicsit magányosnak érzi magát, barátja, Elodie már ugrik is, hogy segítsen neki. Tam ugyanis nem lát, és egy ritka örökletes betegségben szenved, ami miatt bőre rettentően érzékeny, ízületei pedig fokozottan hajlamosak a gyulladásra.

 

Elodie és a többi cica mintha pontosan tudná, hogy az öreg kutyusnak különleges gondozásra van szüksége. Elhatározták hát, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy Tam jobban érezze magát.

 

 

 

 

„Nagyon szeretnek együtt aludni, legalább két macska mindig odabújik Tam mellé. Mindenki imádja őt, a macskák különösen. Masszázzsal kényeztetik fájós testét, és mindig akad valaki, aki szeretgesse” - mondta el Hazel Skeet, a Sunshine Animal Refuge Agadir (SARA) állatmentő szervezet egyik állandó önkéntese.

 

A Marokkóban működő SARA-hálózat három állatotthont is fenntart, és itt, a Farm Menedékben azoknak a kutyáknak igyekeznek megszépíteni a mindennapjait, akik valamilyen súlyos betegséggel küzdenek, vagy idős koruk miatt nyugalmas környezetben érzik jól magukat, és több figyelmet igényelnek fiatalabb társaiknál. Ide költöznek azok is, akik a sikeres rehabilitáció után készen állnak az örökbefogadásra.

 

 

Tam, az öreg vak kutya a macskák kedvence az állatotthonban
Tam, az öreg vak kutya a macskák kedvence az állatotthonban
Fotó: 

 

 

A Farm Menedékben azonban jónéhány cica is otthonra lel, amíg eljön értük az álomgazdi. Jelenleg úgy kétszázan vannak, ami egyben azt is jelenti, hogy Tam, a vak kutyus sohasem marad segítő mancsok nélkül.

 

„Őszintén szólva szinte lehetetlen úgy leülni a Menedék bármely pontján, hogy ne teremjen ott legalább egy tucatnyi macska. De akármennyi kedves látogató is érkezik, a macskák kedvence már csak Tam. Ő a legnépszerűbb kutya a cicák körében. Megbízhatnak benne. Csendesen leheveredik valahova, és mindig nagyon gyengéden bánik velük. Tam a tökéletes alvópárna, ő pedig nagyra értékeli a cicák közelségét, és az általuk nyújtott szeretetet.”

 

 

Mindig akad egy cica, aki szívesen megmasszírozza Tam kutyust
Mindig akad egy cica, aki szívesen megmasszírozza Tam kutyust
Fotó: 

 

 

Tam története szomorúnak tűnhet, hiszen 9 évvel ezelőtt született a Menedékben. Miközben sorra fogadták örökbe testvérei, ő és kishúga, Daccia itt ragadtak, miután mindkettőjüknél diagnosztizálták az Ehlers-Danlos szindrómát. Erre a betegségre nem létezik gyógymód, és senki sem merte bevállalni, hogy a különleges gondozást igénylő kutyákat hazavigye.

 

De a testvérpár így is boldog. Nagyon jó barátok ők ketten, reggel az első dolog, hogy játszanak egymással egy kicsit. És ami a legfontosabb, hogy szerető környezetben élhetnek, és cicabarátaik is mindig ott vannak körülöttük. Tam nagyon szereti lustálkodni, és összebújni azokkal, akiket szívébe fogadott.

 

 

Tam és Daccia, a két testvér a marokkói menhelyen
Tam és Daccia, a két testvér a marokkói menhelyen
Fotó: 

 

 

Ideje nagy részét azzal tölti, hogy egy napos helyen üldögél, vagy lefekszik az árnyékba. Elmerül a Menedék hangjaiban és illataiban. Olykor odatotyog hozzá egy fiatal kölyök, hogy köszönjön neki, amit Tam nagylelkűen elvisel, de leginkább a cicákkal szeret lenni.”

 

„Vaksága miatt nagyon óvatos az idegenekkel. Időbe telik elnyerni a bizalmát, de ha sikerült, hihetetlenül édes és bújós kisöreget ismerhetsz meg benne. Kiváltságosnak érzem magam amiatt, hogy ennyi idő után már megismeri a hangomat (és a szagomat), és odajön hozzám köszönni, amikor megérkezem a Menedékbe.”

 

Tam és Daccia valószínűleg életük végéig itt maradnak, de sohasem adják fel a reményt. Egy nap talán majd pont ők ketten lopják be magukat valakinek a szívébe. Addig is rengeteg szeretgetésben, finom falatokban és nem utolsósorban, masszázsban lehet részük, hála a kedves cicáknak.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@sunshine_animal_refuge_agadir

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vad tájakon – egy szánhúzó kalandjai Hírek - Címlapon
Vad tájakon – egy szánhúzó kalandjai
Fiatal mudik munkában Hírek - Címlapon
Fiatal mudik munkában