A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kísérleti telepről mentett öregecske beagle-t fogadott örökbe Harry herceg és Meghan Markle

2022. augusztus 25., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Választhattak volna kölyköt is, de szívük egy öregecske kutyán esett meg - Mia mama mostantól királyi helyen élvezheti a jól megérdemelt nyugdíjas éveket. 

„Sussex hercege és hercegnéje a legszeretetteljesebb, legérzékenyebb és leggondosabb örökbefogadók, akikkel valaha találkoztam!” - áradozott a párról Shannon Keith, állatjogi ügyvéd, a Beagle Freedom Project alapító-elnöke. Az állatmentő szervezet elsődleges feladata olyan kutyák gondozása és örökbeadása, akiket korábban kísérletekben használtak, vagy tenyésztelepeken töltötték életüket, hogy kísérleti célokra szánt kölyköket hozzanak világra.

 

Az idős beagle, Momma Mia, vagyis Mia mama is egy volt közülük. Idén júliusban 4000 kísérleti beagle kezdhetett új életet amerikai állatmentők összefogásának köszönhetően. Ennyi szerencsétlen sorsú kutyát szabadítottak ki ugyanis egy virginiai tenyésztelepről, melyet bírósági határozat értelmében végleg bezárnak. Megannyi szenvedés és nélkülözés után Mia Mama királyi helyen töltheti a jól megérdemelt nyugdíjas éveket. 

 

 

A kísérleti telepről mentett idős beagle, Mia mama és kölykei
A kísérleti telepről mentett idős beagle, Mia mama és kölykei
Fotó: Beagle Freedom Project

 

 

Választhattak volna kölyköt is, de szívük egy öregecske kutyán esett meg. Kifejezetten olyan kutyát kerestek, aki kevesebb eséllyel indul a gazdikeresésben:

 

„Világossá tették, hogy Miát szeretnék örökbefogadni. Ő is azok közé tartozik, akik fölött gyakran elsiklik az érdeklődők figyelme, mert idős, egészségügyi problémákkal küzd és múltját traumák sora övezi” - mondta el Keith. - „Teljesen lenyűgözött, hogy mennyire elkötelezettek az állatvédelem és az állatok jólléte mellett. Igazi megtiszteltetés számunkra, hogy a Beagle Freedom Project a hercegi pár támogatását élvezi, ráadásul egy bántalmazott kutya örökbefogadása mellett döntöttek! Mia mama remekül érzi magát új otthonában, folyamatosan küldenek róla híreket.”

 

Mia és 8 kicsinye egy marylandi befogadónál talált átmeneti otthonra. Később innen került át a Beagle Freedom Project kaliforniai állatmentő központjába. Arra azonban senki nem számított, ami ezután történt. Egy szép napon megcsörrent a szervezet elnökének telefonja – maga a hercegné kereste személyesen.

 

 

Mia mama és egyik kicsinye a menhelyen
Mia mama és egyik kicsinye a menhelyen
Fotó: Beagle Freedom Project

 

 

„Magántelefonszámról jött a hívás, és amikor felvettem, valaki annyit mondott 'Üdv, Shannon, itt Meghan.' Vagy 30 percet cseverésztünk, és végig az járt a fejemben, egy másik hírességgel beszélek. Talán Meghan Fox?” - idézte fel a meglepő fordulatot Keith.

 

Miután kiderült, hogy Meghan hercegné volt a vonal másik végén, férje és két biztonsági őr kíséretében megjelent a központ kapujánál. Nagyon örültek, amikor megismerkedhettek Mia mamával, az udvaron játszottak vele, és közben megszületett a döntés, hogy családjukba fogadják az idős kutyust.

 

Meghan 2015-ben is az örökbefogadást választotta, amikor egy kisállathirdető oldalon beleszeretett a Guy nevű keverékbe. Emailben érdeklődött a Dog's Dream Rescue szervezetnél, majd rövidesen elküldte a kitöltött örökbefogadási kérdőívet. (Bizony, a szabályokat a híres emberek sem kerülhetik meg, ha egy kutya életéről van szó!). Meghívták a közelgő örökbefogadási eseményükre a helyi kisállatboltba, ahol mindenkit lenyűgözött a hercegné kedvessége, udvariassága, magabiztossága és természetesen szépsége. Megsétáltatta a kiszemelt kutyust, a kettejük közötti összhang nyilvánvaló volt. Guy otthonra talált – ahogy most, 7 évvel később a sokat szenvedett Mia mama is. Innentől kedve már csak jó dolgok történhetnek vele.

 

 

Meghan Markle, Sussex-i Hercegné és örökbefogadott kutyája, Guy
Meghan Markle, Sussex-i Hercegné és örökbefogadott kutyája, Guy
Fotó: goalcast.com

 

 

4000 beagle elhelyezése és örökbeadása lehetetlen küldetésnek tűnik, de az állatmentők minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy sorsuk rendeződjön. Az orvosi kísérletek céljára szánt kölykök egy virginiai tenyésztelepen jöttek világra, borzasztó körülmények között. A nyomozás során fény derült arra, hogy a kutyák többsége alultáplált, betegséggel vagy sérülésekkel küzd, ám ahelyett, hogy megadták volna nekik a szükséges állatorvosi ellátást, inkább az eutanázia mellett döntöttek a telepen.

 

Miután a bíróságon elítélték a tevékenységüket, és a telep végleges bezárása mellett döntöttek, az üzemeltető cég is más hangnemet ütött meg: felajánlotta, hogy minden egyes kutya után egy bizonyos összeggel hozzájárul ellátásuk és gyógyításuk költségeihez. Az elmúlt hónapokban, több szervezet összefogásának köszönhetően újabb és újabb kutyák szabadulnak ki a telepről, és kerülnek menhelyekre, befogadó otthonokba, ahol elfelejthetik múltjukat, és reménytelve várják a szebb jövőt. 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: people.com/Beagle Freedom Project

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre
A két jóbarátot hihetetlenül szoros szálak fűzik egymáshoz, ezért nem is volt kérdés, hogy együtt kellett maradniuk.

Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól
A heves esőzések kiváltotta földcsuszamlás közel húsz ember életét követelte. A romok alól mentik a sérülteket – legyen az akár két- vagy négylábú.

„Ő az életem fénypontja” - 16 évesen is remek formában van Venus Williams kedvence „Ő az életem fénypontja” - 16 évesen is remek formában van Venus Williams kedvence
Különleges kapcsolatot ápol kutyusával a világhírű teniszezőnő. Minden győzelme eltörpül amellett, mennyire szeretik egymást Harryvel, a kisöreggel.

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!
Örömkönnyeket ejtenek a kutyák, amikor hosszú idő után újra láthatják gazdájukat Hírek - Címlapon
Örömkönnyeket ejtenek a kutyák, amikor hosszú idő után újra láthatják gazdájukat