A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően

2022. július 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek! 

60 nap. Ennyi időt kaptak az állatvédő szervezetek, hogy elszállítsák a feleslegessé vált négylábúakat a Virginia államban található hatalmas tenyésztelepről. Azt gondolhatnánk, hogy a nehezén már túl vannak, hiszen évek óta küzdöttek a kutyák kiszabadításáért, ám a java még hátravan.

 

A legtöbb menhelyen alig akad hely új jövevények számára, az utcára dobott és a gazdáik által hátrahagyott ebek száma az Egyesült Államokban is lehetetlen magasságokba szökött az utóbbi időben. Az állatmentők most minden erejükkel azon vannak, hogy mind a 4000 beagle biztonságban lehessen, ehhez pedig eddig szinte nem látott összefogásra van szükség.

 

 

Idős kutyák is vannak a telepről kimentett beaglek között
Idős kutyák is vannak a telepről kimentett beaglek között
Fotó: Homeward Trails Animal Rescue

 

 

A nyomozás 2021 óta folyt, és a szövetségi kormány idén májusban hozott ítéletet az ügyben, melyben a virginiai Envigo RMS cég ellenében döntöttek. A benyújtott bizonyítékok alapján nem volt kérdéses, hogy többszörösen megszegték az állatvédelmi törvényben foglaltakat. Telepükön orvosi kutatásokhoz tenyésztettek és tartottak kutyákat, megfelelő ellátásukra azonban kevés figyelmet fordítottak. A hatóságok alultáplált, sérült és beteg ebekkel találták szemben magukat. Sokukat az üzemeltető döntése alapján inkább elaltatták ahelyett, hogy állatorvosi ellátásban részesítették volna.

 

Ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a Mezőgazdasági Minisztérium jelentései alapján a 2021. január és július közé eső időszakban legalább 300 kölyök lelte halálát a telepen – ismeretlen okokból kifolyólag. Miután Norman Moon kerületi bíró szigorú korlátozásokat szabott ki az Envigo cégre idén májusban, kiadtak egy nyilatkozatot a telep végleges bezárásáról.

 

A kutyák további sorsával kapcsolatban kidolgoztak egy tervezetet, melyet a bíró is jóváhagyott: a Humane Society állatjóléti szervezet 60 napot kapott arra, hogy elszállítsa és biztonságba helyezze a telepen élő 4000 beagle-t.

 

 

A sok szenvedés után is bíznak az emberben a kísérleti kutyák, mosolyukkal hálálják meg a törődést
A sok szenvedés után is bíznak az emberben a kísérleti kutyák, mosolyukkal hálálják meg a törődést
Fotó: Homeward Trails Animal Rescue

 

 

Ennyi kutya ellátása tetemes összeget tesz ki az állatorvosi költségekkel együtt, hiszen sokuk különféle betegségekkel küzd, nem beszélve a rehabilitáció mentális és érzelmi oldaláról... Ehhez szeretne hozzájárulni korábbi tulajdonosuk: az Envigo ugyanis minden egyes kutya után egy bizonyos díjat fizet az őket befogadó menhelyeknek. S ha minden a terv szerint halad, a négylábúak augusztusban már költözhetnek is, természetesen csak a szükséges vizsgálatok és állatorvosi kezelések (oltás, ivartalanítás, stb.) után.

 

Korábban már volt példa hasonló esetre: márciusban 400 kutya menekülhetett meg a telepről a cég és egy másik virginiai állatmentő szervezet együttműködésében. A Homeward Trails Animal Rescue óriási feladatot vállalt magára ezzel, de csak így biztosíthatták, hogy a szóban forgó beagle-k elkerülik az altatóinjekciót.

 

 

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők összefogásának köszönhetően
4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők összefogásának köszönhetően
Fotó: Homeward Trails Animal Rescue

 

 

Sue Bell, igazgató elmondása alapján egy percig sem habozott, hogy segítsen rajtuk, holott ennyi kutya ellátása és örökbeadás őket is kihívás elé állította. Több szervezet összefogásával valósulhatott meg a projekt, amiért nem lehetnek eléggé hálásak. Ahogy megfogalmazta: „hatalmas megtiszteltetés, hogy módunkban áll megadni e kutyáknak azt az életet, amit igazán megérdemelnek”.

 

A most szabaduló 4000 beagle esetében is ugyanez a cél. Mindazok után, amiken keresztül mentek, a legfontosabb, hogy biztonságban érezzék magukat, és mielőbb megkezdhessék új életüket egy szeretetteljes család körében.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Homeward Trails Animal Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A világon először vizsgálták EEG-vel a farkasok alvását az ELTE etológusai Hírek - Címlapon
A világon először vizsgálták EEG-vel a farkasok alvását az ELTE etológusai
A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán Hírek - Címlapon
A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán