A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szelektív hulladékgyűjtőbe dobott kiskutyákat mentettek a tűzoltók

2023. július 11., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Még a sokat látott tűzoltók is megdöbbenéssel számoltak be a kölykök mentéséről. Öt kiskutyából négyet élve sikerült kimenteni, egy sajnos már életét vesztette. 

„Nem állítjuk, hogy szeretünk a kukák mélyén turkálni, de most muszáj volt.” – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook oldalán. Beszámolójuk szerint pénteken kora reggel hívta a 112-es segélyhívót egy állatbarát: elmondása szerint valaki egy tiszaföldvári szelektív hulladékgyűjtőbe dobott kiskutyákat, de bárhogy próbálkozott, ő nem tudta kiszabadítani őket.

 

A tiszaföldvári tűzoltók azonnal a helyszínre siettek és nekiláttak a bajba került apróságok kiszabadításának. A konténer mélyén egy szatyorban olyan kölyköket találtak, akiknek még a szeme se nyílt ki – a fiatal kiskutyáktól valaki ilyen lelketlen módon akart megszabadulni.

 

Sajnos az ötből egy kölyök nem is élte túl az ártó szándékot – a többiek viszont, hála a bejelentőnek és a tűzoltóknak, már jó kezekben vannak. A helyi állatvédők fognak gondoskodni róluk a továbbiakban.

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/bmokf.hivatalos

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ehet a kutya sárgadinnyét? Hírek - Címlapon
Ehet a kutya sárgadinnyét?
Mekkora a kutyák vízigénye? Hírek - Címlapon
Mekkora a kutyák vízigénye?