A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kiskutyát karácsonyra? Nesze bzmg!

2017. december 07., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A karácsonyi készülődés időszakában rengeteg cikk, videó, poszt jelenik meg arról, hogy lehetőleg ne ajándékozzunk élő állatot karácsonyra. A kérést / felhívást ki-ki igyekszik minél jobban alátámasztani észérvekkel, elrettentő adatokkal, számokkal, statisztikákkal.

Humac - huminsav

hirdetés (X)Sokszor azonban ezek a számok sem rettentik el a leendő ajándékozót/gazdit, még mindig kiskutya a terv… nos, az ő figyelmükbe ajánljuk Horváth Norbert, a Karma & Co. - Europe with dogs vezetőjének írását. Egy apró (de nem is olyan jelentéktelen) pillanatát ragadja meg az új jövevény érkezése utáni napoknak, ami bizony nem kevés türelmet igényel az újdonsült gazdi(k) részéről.

 

Ohana és Karma
Ohana és Karma

 

Mindezt saját tapasztalatból, hiszen Karma mellé új pajti érkezett a 9 hetes golden retriever, Ohana személyében.
(És igen, a tanulság egyértelmű: csak akkor válaszd a kiskutyát karácsonyra, ha végtelen türelemmel rendelkezel – ugyanígy a családod is – és vállalni tudod a felelősséget nem csak pár hónapig, hanem egészen a kutyus életének végéig!)

 

 

***

 

 

Kiskutyát karácsonyra? Nesze bzmg!

 

Kiskutyát, mi? Mert az olyan kis cuki, szőrösmackó, meg bújósnyunyu?! A te kis élő jegesbrumid, a kisszerelmed meg a miegymás?! Na akkor mesélek. Két és fél hete jött a kiskutya. Baromicuki. Így. Egybeírva. Most az mindegy, hogy panelben vagy kiskertesben élsz, mert az oltások hiánya miatt ígyse úgyse tudod levinni, kivinni, kiengedni. Szóval lakásban van. Megjött, cuki, aranyos, édeskisgombóc. De ugye no mutter, új hely, sőt lehet új táplálék így aztán fosunk picinykét. Nem nagyon. Csak jelzésértékként. Hogy tudjad milyen gyorsan szívja is magába a szőnyeged. Aztán időszerű oltás, féregirtás. Ami amolyan antibiotikus hatású, így ha a picurod nem atomgyomor, akkor a bélflórái nem szeretik, hogy ki akarják irtani őket. Így hát fosunk újra. Nem kicsit. Nagyon. De hát értünk hozzá, rutinosak vagyunk - nem úgy mint te - szóval megoldjuk. De hát amit leromboltál belül nem épül vissza fél perc alatt. Így bélflórát építesz és közben fost takarítasz. Járólapról, szalagparkettáról, szőnyegről (ha olyan hülye vagy, hogy még mindig nem tekerted fel és tetted be a kamrába). Na de ugye, azért ez sem tart örökké. Naná, hogy nem. Meg persze szemfüles vagy. Felébredsz már akkor amikor máshogy veszi a levegőt. Leszaladsz vele. Bár lent esik. Fúj. Havas. Jeges. Latyakos. Hideg. Amikor nem olyan hideg akkor meg sáros. Leteszed, csinálja, felveszed. Közben jönnek a népek: jajdecuki, dearanyos, kuvasz, megsimogathatom? Nem, nincsoltása, haggyábékén. Aztán lőn csoda, a kaka kemény lesz. Na de ott a pisi. Fogalmad sincs hogyan de egy picikutya sokatiszik. Aki sokatiszik, sokatpisil. Ez van. Ha zokniban lépsz bele, akkor nem esetelem. Nemjó. Ha mezítláb, akkor még csúszik is. Majdnemtakonyolsz. Detúléled. És persze ott a szőnyeg. A kutyaágy. A kutyatakaró. A kutyapárna. Tanítod, mutatod neki, fegyelmezed, de még kicsi, nem tudja tartani. Alszik, ébred és kettőt pislogsz ő már kitolt magából legalább 4 decit. De legalább látod merre lejt a lakás. Megszokod. Nincs para. Jelzi, leviszed. Jön vele a nagy is. Kicsi szuka. Nagy kan. Kicsi fut, nagy emel, könnyít magát, kicsi zuhanyozik. Hideg van, a kutya is büdös és hogy magyarázod el nekik, hogy most már bssz...kmeg?! Sehogy. Az evolúció csúcsa vagy. Türelemmel megáldva. Amúgy is a pici olyan cuki. Akarszmégkutyát? NaBoldogKarácsonyt.

 

 

Forrás: Karma & Co. - Europe with dogs / Facebook.com
Indexkép forrás: pinterest.com

Témába vág

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

A hősök néha négy lábon járnak: 6 hónapos kölyökkutya mentette meg gazdáját a csörgőkígyótól A hősök néha négy lábon járnak: 6 hónapos kölyökkutya mentette meg gazdáját a csörgőkígyótól
Hősként ünnepli a világ a kis golden retrievert: a Todd nevű kölyökkutya megmentette gazdáját azzal, hogy gazdija és a támadni készülő csörgőkígyó közé ugrott.

Repülőtéren születtek meg a segítőkutya kölykei Repülőtéren születtek meg a segítőkutya kölykei
Különleges eseménynek lehettek szemtanúi az utazók a floridai Tampa repülőtéren. A gazdijával a gépére váró segítőkutyánál megindult a szülés, így a reptér egy rögtönzött szülészetté alakult át…

Karácsonyi csoda: gerincsérült kiskutya kapott új esélyt az életre Karácsonyi csoda: gerincsérült kiskutya kapott új esélyt az életre
Nem telhet el a karácsony Kevin nélkül - idén azonban nem csak a népszerű film Kevinjéért szurkolhattuk. Minden drukkra szüksége volt, és van továbbra is Kukac Kevinnek, a súlyosan sérült kölyöknek.

Négylábú Szeretetfutár Négylábú Szeretetfutár
Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.

Idén a Mikulás kutyával érkezett Idén a Mikulás kutyával érkezett
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!

Épségben emelték ki a kutyát a mexikó földrengés romjai alól Épségben emelték ki a kutyát a mexikó földrengés romjai alól
Hatalmas ovációval köszöntötték a golden retrievert. Megmenekülése újra reményt ad a túlélők utáni kutatás nehéz pillanataiban.

Egy kutya, aki nem utálja a postást - sőt, követeli a levelet tőle! Egy kutya, aki nem utálja a postást - sőt, követeli a levelet tőle!
A golden retriever nem ugatja meg a postást. Még csak nem is morog. Sőt, egyenesen csóvál a határtalan örömtől, mikor meglátja a postást, aki minden alkalommal külön küldeménnyel kedveskedik neki.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Vizslatúra Praktiker Hard Dog Race

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz! Hírek - Címlapon
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz!
Lenyűgöző képeken Budapest kutyái Hírek - Címlapon
Lenyűgöző képeken Budapest kutyái