A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kiskutyát karácsonyra? Nesze bzmg!

2017. december 07., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A karácsonyi készülődés időszakában rengeteg cikk, videó, poszt jelenik meg arról, hogy lehetőleg ne ajándékozzunk élő állatot karácsonyra. A kérést / felhívást ki-ki igyekszik minél jobban alátámasztani észérvekkel, elrettentő adatokkal, számokkal, statisztikákkal.



Sokszor azonban ezek a számok sem rettentik el a leendő ajándékozót/gazdit, még mindig kiskutya a terv… nos, az ő figyelmükbe ajánljuk Horváth Norbert, a Karma & Co. - Europe with dogs vezetőjének írását. Egy apró (de nem is olyan jelentéktelen) pillanatát ragadja meg az új jövevény érkezése utáni napoknak, ami bizony nem kevés türelmet igényel az újdonsült gazdi(k) részéről.

 

Ohana és Karma
Ohana és Karma

 

Mindezt saját tapasztalatból, hiszen Karma mellé új pajti érkezett a 9 hetes golden retriever, Ohana személyében.
(És igen, a tanulság egyértelmű: csak akkor válaszd a kiskutyát karácsonyra, ha végtelen türelemmel rendelkezel – ugyanígy a családod is – és vállalni tudod a felelősséget nem csak pár hónapig, hanem egészen a kutyus életének végéig!)

 

 

***

 

 

Kiskutyát karácsonyra? Nesze bzmg!

 

Kiskutyát, mi? Mert az olyan kis cuki, szőrösmackó, meg bújósnyunyu?! A te kis élő jegesbrumid, a kisszerelmed meg a miegymás?! Na akkor mesélek. Két és fél hete jött a kiskutya. Baromicuki. Így. Egybeírva. Most az mindegy, hogy panelben vagy kiskertesben élsz, mert az oltások hiánya miatt ígyse úgyse tudod levinni, kivinni, kiengedni. Szóval lakásban van. Megjött, cuki, aranyos, édeskisgombóc. De ugye no mutter, új hely, sőt lehet új táplálék így aztán fosunk picinykét. Nem nagyon. Csak jelzésértékként. Hogy tudjad milyen gyorsan szívja is magába a szőnyeged. Aztán időszerű oltás, féregirtás. Ami amolyan antibiotikus hatású, így ha a picurod nem atomgyomor, akkor a bélflórái nem szeretik, hogy ki akarják irtani őket. Így hát fosunk újra. Nem kicsit. Nagyon. De hát értünk hozzá, rutinosak vagyunk - nem úgy mint te - szóval megoldjuk. De hát amit leromboltál belül nem épül vissza fél perc alatt. Így bélflórát építesz és közben fost takarítasz. Járólapról, szalagparkettáról, szőnyegről (ha olyan hülye vagy, hogy még mindig nem tekerted fel és tetted be a kamrába). Na de ugye, azért ez sem tart örökké. Naná, hogy nem. Meg persze szemfüles vagy. Felébredsz már akkor amikor máshogy veszi a levegőt. Leszaladsz vele. Bár lent esik. Fúj. Havas. Jeges. Latyakos. Hideg. Amikor nem olyan hideg akkor meg sáros. Leteszed, csinálja, felveszed. Közben jönnek a népek: jajdecuki, dearanyos, kuvasz, megsimogathatom? Nem, nincsoltása, haggyábékén. Aztán lőn csoda, a kaka kemény lesz. Na de ott a pisi. Fogalmad sincs hogyan de egy picikutya sokatiszik. Aki sokatiszik, sokatpisil. Ez van. Ha zokniban lépsz bele, akkor nem esetelem. Nemjó. Ha mezítláb, akkor még csúszik is. Majdnemtakonyolsz. Detúléled. És persze ott a szőnyeg. A kutyaágy. A kutyatakaró. A kutyapárna. Tanítod, mutatod neki, fegyelmezed, de még kicsi, nem tudja tartani. Alszik, ébred és kettőt pislogsz ő már kitolt magából legalább 4 decit. De legalább látod merre lejt a lakás. Megszokod. Nincs para. Jelzi, leviszed. Jön vele a nagy is. Kicsi szuka. Nagy kan. Kicsi fut, nagy emel, könnyít magát, kicsi zuhanyozik. Hideg van, a kutya is büdös és hogy magyarázod el nekik, hogy most már bssz...kmeg?! Sehogy. Az evolúció csúcsa vagy. Türelemmel megáldva. Amúgy is a pici olyan cuki. Akarszmégkutyát? NaBoldogKarácsonyt.

 

 

Forrás: Karma & Co. - Europe with dogs / Facebook.com
Indexkép forrás: pinterest.com

Témába vág

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Karácsonyfadíszítés kutyussal – a kutyatréner tippjei Karácsonyfadíszítés kutyussal – a kutyatréner tippjei
Kutyás díszekkel ékítem az ágakat? Vagy együtt díszítem kutyatársammal szenteste a plafonig érő, gyantaillatú fát (jó, műfenyőt, ami mellett természetesen illatgyertya adja a gyerekkorunkból jól ismert finom illatot)? Bármelyikről is legyen szó, van néhány sarkalatos pont, amiknél előzetes átgondolás hiányában a díszítés minimum komédiába fulladhat vagy könnyen nem várt fordulatot vehet.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Karácsonyi veszedelmek a kutyáink számára - Egy állatorvos tanácsai Karácsonyi veszedelmek a kutyáink számára - Egy állatorvos tanácsai
Milyen veszélyek leselkednek kedvenceinkre a karácsonyi készülődés és az ünnep ideje alatt? És ami még fontosabb: hogyan védhetjük ki ezeket a veszélyeket, és előzhetjük meg a baleseteket? Dr. Piller Pálma állatorvos osztja meg velünk tapasztalatait és tanácsait!

Kutyával kevésbé magányos az Y generáció Kutyával kevésbé magányos az Y generáció
A karácsony közeledtével sokakban felerősödik a magány érzése. Az Y generáció (azaz a 25-35 éves korosztály) szingli tagjai számára azonban általában kevésbé okoz gondot az egyedüllét, és pozitívabban tekintenek az életükre is, ha a mindennapjaikat egy kutyával osztják meg – derült ki az ELTE TTK munkatársai által végzett felmérésből, mely a Cofidis Kutyaszemmel program támogatásával valósult meg. A hitelintézet egy másik kutatása szerint Magyarországon tízből hét kutyás ünnepli valamilyen módon kedvencével a karácsonyt: a legtöbben az ünnepi ételek megosztásával kedveskednek, ajándékot pedig 29 százalékuk ad a négylábúnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutya, aki nem utálja a postást - sőt, követeli a levelet tőle! Hírek - Címlapon
Egy kutya, aki nem utálja a postást - sőt, követeli a levelet tőle!
Keleti kutyakényelem Hírek - Címlapon
Keleti kutyakényelem