A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök

2022. április 02., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Állatkínzás miatt indult nyomozás: elhanyagolt, csontsoványra éheztetett kutyát mentettek meg az állatvédők a veszprémi rendőrökkel karöltve. 

Egy veszprémi állatvédő egyesület vezetője hívta a rendőrséget március 30-án, miután egy súlyosan elhanyagolt kutyáról értesültek egy bakonyi kistelepülésről.

 

A helyszínre érkező járőrök az ingatlan udvarán egy erősen lesoványodott, agár fajtájú kutyát találtak, melynek csontjai kilátszódtak. Az 56 éves porvai férfi a rendőröknek elmondta, hogy ő az eb gazdája, de az állat évek óta nem rendelkezik oltással, korábbi oltási könyvét sem tudta bemutatni – írja a police.hu.

 

A 10 éves kutya normális testsúlya 22-25 kg kellene, hogy legyen, ehelyett alig 11 kg-os – mutat rá az Agár Fajtamentés Facebook posztjában (lásd lent).

 
Nem csoda, hisz a ház udvarán az agárnak sem élelem, sem víz nem volt kihelyezve, mondhatni szeméthegyen élt.

 

A tartási körülmények és az állat állapota miatt, valamint a helyszínen eljáró állatorvos nyilatkozata alapján az 56 éves férfit a járőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A porvai illetékességű elkövető ellen állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek
Hamarosan kiírásra kerül a pályázat, melyben civil állatvédő szervezetek pályázhatnak támogatásra 500.000 és 10.000.000 forint között.

Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a nőt, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás bűntettével vádolt az ügyészség, a bíróság egyúttal elrendelte a kutya elkobzását is.

Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit
Súlyosan elhanyagolta kutyáit a Nógrád megyei nő – a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés mellé most az állattartástól is eltiltotta a bíróság.

Állatvédelmi szakállatorvos- és szakjogászképzés indul Magyarországon Állatvédelmi szakállatorvos- és szakjogászképzés indul Magyarországon
Magyarországon elsőként indul állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés ősszel - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja kedden az MTI-t.

Kiskutyák elhanyagolása miatt vádat emeltek egy pécsi nő ellen Kiskutyák elhanyagolása miatt vádat emeltek egy pécsi nő ellen
Élelem nélkül zárta a kölyköket egy melléképületbe a nő - vádat emeltek ellene.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Hírek - Címlapon
Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren Hírek - Címlapon
Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren