A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök

2022. április 02., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás miatt indult nyomozás: elhanyagolt, csontsoványra éheztetett kutyát mentettek meg az állatvédők a veszprémi rendőrökkel karöltve.



 

Egy veszprémi állatvédő egyesület vezetője hívta a rendőrséget március 30-án, miután egy súlyosan elhanyagolt kutyáról értesültek egy bakonyi kistelepülésről.

 

A helyszínre érkező járőrök az ingatlan udvarán egy erősen lesoványodott, agár fajtájú kutyát találtak, melynek csontjai kilátszódtak. Az 56 éves porvai férfi a rendőröknek elmondta, hogy ő az eb gazdája, de az állat évek óta nem rendelkezik oltással, korábbi oltási könyvét sem tudta bemutatni – írja a police.hu.

 

A 10 éves kutya normális testsúlya 22-25 kg kellene, hogy legyen, ehelyett alig 11 kg-os – mutat rá az Agár Fajtamentés Facebook posztjában (lásd lent).

 
Nem csoda, hisz a ház udvarán az agárnak sem élelem, sem víz nem volt kihelyezve, mondhatni szeméthegyen élt.

 

A tartási körülmények és az állat állapota miatt, valamint a helyszínen eljáró állatorvos nyilatkozata alapján az 56 éves férfit a járőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A porvai illetékességű elkövető ellen állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre
Fagyállóval mérgeztek meg ismeretlenek kutyákat és macskákat a Fejér vármegyei Polgárdiban. Az elkövetőre a település lakossága nyomravezetői díjat is felajánlott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek Hírek - Címlapon
Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek
Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren Hírek - Címlapon
Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren