A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren

2022. április 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a nőt, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás bűntettével vádolt az ügyészség, a bíróság egyúttal elrendelte a kutya elkobzását is. 

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2022. február 18-án megjelent egy belvárosi, forgalmas téren, ahol 4 hónapos kutyáját indokolatlanul bántalmazni kezdte – írják a közleményben. A nő nagy nyilvánosság előtt egy evőpálcikával az állat fejét és hátát megszurkálta, majd többször megpofozta, valamint megharapta a fülét is. A kutya továbbra is közeledni szándékozott a gazdájához, amikor a vádlott több alkalommal arrébb rúgta, majd ennek hatására a távolodni szándékozó ebet a kezében lévő póráznál fogva teljes erővel visszarántotta. A vádlott ezek után a közeli híd lépcsőjéhez érkezve az állatot a póráznál fogva 3-4 lépcsőfok magasságából lerántotta, továbbá lábait összefogva a földön ütlegelte. A kutya a bántalmazás közben számos alkalommal fájdalmasan vonyított, ugyanakkor sérülést nem szenvedett. A bántalmazás módja, időtartama és intenzitása alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedjen.

 

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, ugyanakkor nyomatékos súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a terhelt ittas állapotban, kitartó szándékkal, hosszabb időn keresztül bántalmazta az állatot.

 

Az ítélettel szemben az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

 

Az ítélet nem jogerős.

 

***

 

Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat februári bejegyzése a történtekről:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Börtönbe mehet a karcagi szaporító Börtönbe mehet a karcagi szaporító
148 kutyát menekítettek ki 2020-ban a karcagi szaporítótelepről. A kutyák közel felének el volt vágva a hangszála, hogy ugatásukkal ne buktassák le a szaporítót.

Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el
A Bicskei Járásbíróság az ügyészség mértékes indítványa szerint hat hónap börtönre ítélte a férfit, aki kutyái négy hetes kölykeit pusztította el.

Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek
Hamarosan kiírásra kerül a pályázat, melyben civil állatvédő szervezetek pályázhatnak támogatásra 500.000 és 10.000.000 forint között.

Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit
Súlyosan elhanyagolta kutyáit a Nógrád megyei nő – a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés mellé most az állattartástól is eltiltotta a bíróság.

Kiskutyák elhanyagolása miatt vádat emeltek egy pécsi nő ellen Kiskutyák elhanyagolása miatt vádat emeltek egy pécsi nő ellen
Élelem nélkül zárta a kölyköket egy melléképületbe a nő - vádat emeltek ellene.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Hírek - Címlapon
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos Hírek - Címlapon
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos