A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren

2022. április 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a nőt, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás bűntettével vádolt az ügyészség, a bíróság egyúttal elrendelte a kutya elkobzását is. 

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2022. február 18-án megjelent egy belvárosi, forgalmas téren, ahol 4 hónapos kutyáját indokolatlanul bántalmazni kezdte – írják a közleményben. A nő nagy nyilvánosság előtt egy evőpálcikával az állat fejét és hátát megszurkálta, majd többször megpofozta, valamint megharapta a fülét is. A kutya továbbra is közeledni szándékozott a gazdájához, amikor a vádlott több alkalommal arrébb rúgta, majd ennek hatására a távolodni szándékozó ebet a kezében lévő póráznál fogva teljes erővel visszarántotta. A vádlott ezek után a közeli híd lépcsőjéhez érkezve az állatot a póráznál fogva 3-4 lépcsőfok magasságából lerántotta, továbbá lábait összefogva a földön ütlegelte. A kutya a bántalmazás közben számos alkalommal fájdalmasan vonyított, ugyanakkor sérülést nem szenvedett. A bántalmazás módja, időtartama és intenzitása alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedjen.

 

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, ugyanakkor nyomatékos súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a terhelt ittas állapotban, kitartó szándékkal, hosszabb időn keresztül bántalmazta az állatot.

 

Az ítélettel szemben az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

 

Az ítélet nem jogerős.

 

***

 

Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat februári bejegyzése a történtekről:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit
Az állatkínzó nőt a Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – ezután a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat tíz évre tiltsák el az ebtartástól, ezért polgári úton folytatódik az ügy.

Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
Egyszerűen kitette autójából és otthagyta az út mellett a sovány, bolhás vizslát a nő – szerencsére az állatvédők megtalálták a kutyát és befogadták. A bíróság a nőt 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte.

3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben
A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt egy ötven éves sóshartyáni férfival szemben.

Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját
A nyomozó hatóság az ügyben indított nyomozást lezárta, mivel a bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg. Az ügyészség azonban tovább vizsgálja a nő jogi felelősségét, hiszen az szükségtelen fájdalmat, szenvedést okozott a kutyának.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Hírek - Címlapon
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos Hírek - Címlapon
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos