A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren

2022. április 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a nőt, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás bűntettével vádolt az ügyészség, a bíróság egyúttal elrendelte a kutya elkobzását is. 

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2022. február 18-án megjelent egy belvárosi, forgalmas téren, ahol 4 hónapos kutyáját indokolatlanul bántalmazni kezdte – írják a közleményben. A nő nagy nyilvánosság előtt egy evőpálcikával az állat fejét és hátát megszurkálta, majd többször megpofozta, valamint megharapta a fülét is. A kutya továbbra is közeledni szándékozott a gazdájához, amikor a vádlott több alkalommal arrébb rúgta, majd ennek hatására a távolodni szándékozó ebet a kezében lévő póráznál fogva teljes erővel visszarántotta. A vádlott ezek után a közeli híd lépcsőjéhez érkezve az állatot a póráznál fogva 3-4 lépcsőfok magasságából lerántotta, továbbá lábait összefogva a földön ütlegelte. A kutya a bántalmazás közben számos alkalommal fájdalmasan vonyított, ugyanakkor sérülést nem szenvedett. A bántalmazás módja, időtartama és intenzitása alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedjen.

 

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, ugyanakkor nyomatékos súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a terhelt ittas állapotban, kitartó szándékkal, hosszabb időn keresztül bántalmazta az állatot.

 

Az ítélettel szemben az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

 

Az ítélet nem jogerős.

 

***

 

Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat februári bejegyzése a történtekről:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Hírek - Címlapon
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos Hírek - Címlapon
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos