A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren

2022. április 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a nőt, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás bűntettével vádolt az ügyészség, a bíróság egyúttal elrendelte a kutya elkobzását is. 

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2022. február 18-án megjelent egy belvárosi, forgalmas téren, ahol 4 hónapos kutyáját indokolatlanul bántalmazni kezdte – írják a közleményben. A nő nagy nyilvánosság előtt egy evőpálcikával az állat fejét és hátát megszurkálta, majd többször megpofozta, valamint megharapta a fülét is. A kutya továbbra is közeledni szándékozott a gazdájához, amikor a vádlott több alkalommal arrébb rúgta, majd ennek hatására a távolodni szándékozó ebet a kezében lévő póráznál fogva teljes erővel visszarántotta. A vádlott ezek után a közeli híd lépcsőjéhez érkezve az állatot a póráznál fogva 3-4 lépcsőfok magasságából lerántotta, továbbá lábait összefogva a földön ütlegelte. A kutya a bántalmazás közben számos alkalommal fájdalmasan vonyított, ugyanakkor sérülést nem szenvedett. A bántalmazás módja, időtartama és intenzitása alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedjen.

 

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, ugyanakkor nyomatékos súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a terhelt ittas állapotban, kitartó szándékkal, hosszabb időn keresztül bántalmazta az állatot.

 

Az ítélettel szemben az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

 

Az ítélet nem jogerős.

 

***

 

Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat februári bejegyzése a történtekről:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Hírek - Címlapon
Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos Hírek - Címlapon
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos