A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az elhivatott ukrán állatorvos

2022. április 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Miután hátrahagyni kényszerült kijevi otthonát, Dr. Vladyslav Matviichuk szülei házában lelt menedékre, ahol a konyhában rendezte be rendelőjét a sürgősségi ellátást igénylő állatok részére.Félelem, bizonytalanság és rettegés kíséri mindennapjaikat. Rengetegen vannak, akiknek nincs lehetőségük elmenekülni a veszélyzónából, segítség nélkül pedig az életben maradásuk is kétséges. Ők azok a négylábúak, akikről könnyű lenne megfeledkezni, de a jóérzésű állatbarátok szívében kiemelt helyet foglalnak el. Dr. Vladyslav Matviichuk, ukrán állatorvos is közéjük tartozik - minden nehézség ellenére folytatja tevékenységét, gondjaiba veszi a sérült, beteg kutyákat és macskákat.

 

Február 24. óta milliók indultak útnak Ukrajnából. Életüket gyakran hátizsákokban, szatyrokban viszik magukkal egy új, békés kezdet reményében. Sokuk számára természetes, hogy kedvenceik is velük tartanak, ám a kóbor és gazdátlan állatok továbbra is a menhelyeken várakoznak befogadókra. Elkötelezett állatvédők és állatbarátok itthonról is igyekeznek segíteni a bajbajutottak ellátását, az elmúlt hetekben több tonnányi adományt sikerült biztonságban átjuttatni a határon. 

 

Dr. Vladyslav Matviichuk állatorvos mindent megtesz a háborús övezetben ragadt állatokért.jpg
Dr. Vladyslav Matviichuk állatorvos mindent megtesz a háborús övezetben ragadt állatokért
Fotó: vegnews.com

 

 

Ebben a helyzetben óriási teher nehezedik azokra a bátor állatmentőkre és állatorvosokra, akik úgy döntöttek, a végsőkig kitartanak a bajbajutottak mellett. Megfelelő ellátóhely és a fogyatkozó készletek hiányában kreatív megoldásokhoz kell folyamodni: Matviichuk doktor például szülei konyhájában állította fel rendelőjét, ahol az asztalon végzi el az életmentő műtéteket. Felesége, Iryna mindenben segíti őt, két macskájuk pedig érzelmi, lelki támogatást nyújt nekik.

 

A fegyveres harcok és bombázások közepette rengeteg állat szenved el sérüléseket, sokan az otthonukat is elveszítik. Az állatorvosi klinikák megsemmisültek vagy zárva tartanak. Mára már hatalmas problémát jelent, hogy számukra is lehetetlen élelmet és gyógyszereket beszerezni. Megpróbálok segíteni mindenkinek, az otthonomban kezelem és műtöm őket, fogadom a segítségkérő hívásokat, online tanácsadást adok, telefonon vagy videón, ha másként nem tudjuk megoldani. Sajnos a forrásaim is erősen megcsappantak” - mondta el az elhivatott állatorvos. Az eszközök hiánya miatt ágyneműket és lepedőket szabdalnak fel, azokkal kötözik be a műtött állatok sebeit.

 

 

A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az ukrán állatorvos
A konyhaasztalon műti a sérült kutyákat és macskákat az ukrán állatorvos
Fotó: Dr. Vladyslav Matviichuk

 

 

Odaadását és kitartását látva egy állatjóléti csoport gyűjtést szervezett Dr. Matviichuk részére. Támogatóiknak köszönhetően az In Defense Of Animals (IDA – Állatok Védelmében) eddig csaknem 5000 dollárral tudta segíteni munkáját:

 

„Ezek a bátor ukránok még a legnagyobb szenvedések közepette sem félnek a világ tudomására hozni, mennyire fontosak számukra az állatok, hiszen ők is ugyanúgy részesei a humanitárius krízisnek. Hálásak vagyunk támogatóinknak, hogy nagylelkű felajánlásaiknak hála képesek vagyunk segítséget nyújtani jelen helyzetben. Reményeink szerint Dr. Matviichuk története még többeket ösztönöz majd az adományozásra” - jelentette ki Fleur Dawes, az IDA kommunikációs igazgatója.

 

A hős állatorvos szeretne létrehozni egy hálózatot, melyben kollégáival együtt segíthetnek a bajba jutott állatokon. Ha valaki szívesen adná hozzájárulását ehhez, az IDA adománygyűjtő oldalán keresztül ITT megteheti.

 

Forrás: vegnews.com
Indexkép forrás: Dr. Vladyslav Matviichuk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Hétköznapi hősök: aprócska kölyökkutyát mentettek a tűzoltók egy több méter mély csatornából.

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya
Szívmelengető történet egy mentett kutyusról, akinek köszönhetően újra mosolyogni tudnak azok a gyerekek is, akik kicsit mások, mint társaik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Ebugatta Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren Hírek - Címlapon
Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren
Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak Hírek - Címlapon
Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak