A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek

2022. március 03., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének sikerült több mint egy tonna kutya- és macska eledelt eljuttatnia Ukrajnába. A tápok egy kárpátaljai menhely segítségével kerülnek szétosztásra az ukrajnai menhelyek között. 

A háború borzalmai senkit és semmit nem kímélnek, nagyon nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek is. Rengeteg állatot kell ellátniuk, és várhatóan nőni is fog a számuk. Sok menhelyen mindössze néhány napra elegendő élelem van tartalékban, és a háború okozta fennakadások, útlezárások, hidak lerombolása, az akadozó áramellátás nagyban nehezítik a működésüket, és az élelem beszerzését. 

 

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége (ÁÉSZSZ) gyűjtést szervezett az ukrajnai menhelyek számára. Elsősorban kutya- és macska száraztápot, valamint macskaalmot fogadnak, ezek jelentik most a legnagyobb segítséget.

 

Az állatbarátok összefogásának hála rengeteg adomány érkezett az ukrajnai menhelyek számára: több tonna kutya- és macska eledel vár a kiszállításra. A legnagyobb nehézséget azonban maga az eljuttatás jelenti, hisz nincs hivatalos forgatókönyv, nehéz érdemi információt szerezni a tápadományok kiszállításának lehetőségeiről. 

 

Szerencsére az ÁÉSZSZ-nek végül sikerült a szervezés, mi több, maga a kijutás is:

 

 

az első szállítmánnyal 1255 kg kutya és macskatápot tudtak kivinni a kárpátaljai Ungvárra, a Barbosz menhelyre.

 

 

A menhelyet vezető Barbosz állatvédelmi szervezet vállalta, hogy átveszik az adományokat és elosztják a rászoruló menhelyek között azokat. Az ÁÉSZSZ autója hajnalban szerencsésen vissza is ért Magyarországra. Facebook oldalukon hamarosan beszámoló is olvasható lesz az útról és a menhelyről.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Sasha Sashina

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából
A háború elmérgesedésekor hatalmas volt a téma körül a média-vihar és rengeteg szervet sietett a bajban lévő emberek és állatok megmentésére. Az idő múlásával azonban mindenhol fogy az erő, az energia, mintha csökkenne a lelkesedés. Pedig a megoldásra váró problémák száma nem lett kevesebb és nehézségi fokozatuk sem enyhült. Az emberek, akik továbbra is menekülni kénytelenek otthonaikból az életüket és szeretteikét féltve néha nem látnak más megoldást, mint hátrahagyni állataikat.

Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán
A kelet-ukrajnai állatkertből mentett kölyök oroszlán a Nyíregyházi Állatpark szárnyai alá került – jelenleg az állatkert egy munkatársa neveli otthonában, ahol három kutya lett az új családja.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Napokig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját Hírek - Címlapon
Napokig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén Hírek - Címlapon
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén