A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek

2022. március 03., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének sikerült több mint egy tonna kutya- és macska eledelt eljuttatnia Ukrajnába. A tápok egy kárpátaljai menhely segítségével kerülnek szétosztásra az ukrajnai menhelyek között. 

A háború borzalmai senkit és semmit nem kímélnek, nagyon nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek is. Rengeteg állatot kell ellátniuk, és várhatóan nőni is fog a számuk. Sok menhelyen mindössze néhány napra elegendő élelem van tartalékban, és a háború okozta fennakadások, útlezárások, hidak lerombolása, az akadozó áramellátás nagyban nehezítik a működésüket, és az élelem beszerzését. 

 

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége (ÁÉSZSZ) gyűjtést szervezett az ukrajnai menhelyek számára. Elsősorban kutya- és macska száraztápot, valamint macskaalmot fogadnak, ezek jelentik most a legnagyobb segítséget.

 

Az állatbarátok összefogásának hála rengeteg adomány érkezett az ukrajnai menhelyek számára: több tonna kutya- és macska eledel vár a kiszállításra. A legnagyobb nehézséget azonban maga az eljuttatás jelenti, hisz nincs hivatalos forgatókönyv, nehéz érdemi információt szerezni a tápadományok kiszállításának lehetőségeiről. 

 

Szerencsére az ÁÉSZSZ-nek végül sikerült a szervezés, mi több, maga a kijutás is:

 

 

az első szállítmánnyal 1255 kg kutya és macskatápot tudtak kivinni a kárpátaljai Ungvárra, a Barbosz menhelyre.

 

 

A menhelyet vezető Barbosz állatvédelmi szervezet vállalta, hogy átveszik az adományokat és elosztják a rászoruló menhelyek között azokat. Az ÁÉSZSZ autója hajnalban szerencsésen vissza is ért Magyarországra. Facebook oldalukon hamarosan beszámoló is olvasható lesz az útról és a menhelyről.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Sasha Sashina

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Többszáz kutyát, macskát és még egy oroszlánt is megmentett a 77 éves ukrán asszony Többszáz kutyát, macskát és még egy oroszlánt is megmentett a 77 éves ukrán asszony
Asya Serpinska számára nem volt kérdés, hogy a háború közeledtével négylábú barátai mellett marad. Minden tőle telhetőt megtett és megtesz ma is, hogy biztonságban átvészelhessék az elkövetkezendő időszakot.

Gyűjtőakció a bajba jutott állatokért – Indul a Mancs a bajban! akció Gyűjtőakció a bajba jutott állatokért – Indul a Mancs a bajban! akció
Vásárlóival közösen támogatja a nehéz sorsú, bajba jutott állatokat a SPAR Magyarország, amely a Mancs a bajban! nevű állateledel-gyűjtő akciójával immár hagyományt teremtve második alkalommal hívja fel a társadalom figyelmét az állatvédő civil szervezetek munkájának fontosságára. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával idén 2022. május 7-én és 8-án várják az adományokat a civilek a kijelölt INTERSPAR hipermarketekben.

Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd Segítséget kérnek a menhelyek - több szervezet élelem- és forráshiánnyal küzd
Folyamatosan növekvő árak, költségek, kevés örökbefogadás, de egyre több árva kutya, macska. Nehéz helyzetben vannak az állatvédő szervezetek, menhelyek, nagy szükségük van a segítségre.

Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában
Egy katona bukkant rá a kimerült kutyára, miközben kétségbeesetten kereste gazdáit az elhagyatott utcákon.

Egy kétéves kis jack russell segít a katonáknak felkutatni az orosz aknákat Egy kétéves kis jack russell segít a katonáknak felkutatni az orosz aknákat
A fiatal kistestű kutyát a robbanóanyagok kiszagolására képezték ki - szuper szimata segítségével segíti az ukrán katonákat az orosz aknák felkutatásában és így a felszámolásában is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Napokig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját Hírek - Címlapon
Napokig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját
A Te kedvenced felismeri, ha ugyanolyan fajtájú kutyát lát? Hírek - Címlapon
A Te kedvenced felismeri, ha ugyanolyan fajtájú kutyát lát?