A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek

2022. március 03., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének sikerült több mint egy tonna kutya- és macska eledelt eljuttatnia Ukrajnába. A tápok egy kárpátaljai menhely segítségével kerülnek szétosztásra az ukrajnai menhelyek között. 

A háború borzalmai senkit és semmit nem kímélnek, nagyon nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek is. Rengeteg állatot kell ellátniuk, és várhatóan nőni is fog a számuk. Sok menhelyen mindössze néhány napra elegendő élelem van tartalékban, és a háború okozta fennakadások, útlezárások, hidak lerombolása, az akadozó áramellátás nagyban nehezítik a működésüket, és az élelem beszerzését. 

 

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége (ÁÉSZSZ) gyűjtést szervezett az ukrajnai menhelyek számára. Elsősorban kutya- és macska száraztápot, valamint macskaalmot fogadnak, ezek jelentik most a legnagyobb segítséget.

 

Az állatbarátok összefogásának hála rengeteg adomány érkezett az ukrajnai menhelyek számára: több tonna kutya- és macska eledel vár a kiszállításra. A legnagyobb nehézséget azonban maga az eljuttatás jelenti, hisz nincs hivatalos forgatókönyv, nehéz érdemi információt szerezni a tápadományok kiszállításának lehetőségeiről. 

 

Szerencsére az ÁÉSZSZ-nek végül sikerült a szervezés, mi több, maga a kijutás is:

 

 

az első szállítmánnyal 1255 kg kutya és macskatápot tudtak kivinni a kárpátaljai Ungvárra, a Barbosz menhelyre.

 

 

A menhelyet vezető Barbosz állatvédelmi szervezet vállalta, hogy átveszik az adományokat és elosztják a rászoruló menhelyek között azokat. Az ÁÉSZSZ autója hajnalban szerencsésen vissza is ért Magyarországra. Facebook oldalukon hamarosan beszámoló is olvasható lesz az útról és a menhelyről.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Sasha Sashina

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány
Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét.

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Napokig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját Hírek - Címlapon
Napokig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén Hírek - Címlapon
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén