A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén

2022. március 02., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Andrea Cisternino Kijev mellett Ukrajnában álltamenhelyet üzemeltet. A férfi a háború kitörésekor megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét, ahová nemcsak kutyákat, de macskákat, lovakat, teheneket, disznókat, kecskéket, birkákat, libákat és csirkéket is befogadott. Mindegyiküket a rossz bánásmódtól mentette meg.


A háború kitörésekor dönthetett volna úgy, hogy gyorsan elhagyja az országot. Ehelyett Ő megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. A barátait – ahogy Ő fogalmazta.

 

 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


Onnantól egy ideig nem adott életjelt magáról sem ő, sem felesége és a velük a menhelyen lévő 3 ember sem. 2022. március 1. reggelén egy hozzá közel álló személy, Anna Raimondi a közösségi oldalán adta hírül, hogy elérte az álltavédőt és szerencsére mindenki jól van.

 

A menhelyhez vezető utakat viszont elvágták, a hidat lerombolták, így teljesen el vannak szigetelve. Két napja még állandóan tankok mentek az utakon, lövések és robbanások zaja hallatszott folyamatosan a környéken. Mára ez szerencsére valamelyest csendesült.

 

 

A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


De továbbra sem működnek a telefonvonalak, sem az áramellátás a környéken. Nincs internet sem. Egy generátorból tudnak áramot nyerni, de ki tudja, hogy meddig. Egyelőre állati és ember élelmiszerkészletük még kitart. Egyelőre… Kimenekíteni viszont jelenleg lehetetlen a menhelyen lévőket.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját
Szemei egyből felcsillantak, ahogy kiszagolta a finom tortát, majd türelmetlenül nézett megmentőire, mintha azt mondaná: "Mit kell ennyit szöszmötölni? Nem érek én erre rá, ide azzal a sütivel, de gyorsan!"

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek Hírek - Címlapon
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára Hírek - Címlapon
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára