A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén

2022. március 02., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Andrea Cisternino Kijev mellett Ukrajnában álltamenhelyet üzemeltet. A férfi a háború kitörésekor megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét, ahová nemcsak kutyákat, de macskákat, lovakat, teheneket, disznókat, kecskéket, birkákat, libákat és csirkéket is befogadott. Mindegyiküket a rossz bánásmódtól mentette meg.


A háború kitörésekor dönthetett volna úgy, hogy gyorsan elhagyja az országot. Ehelyett Ő megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. A barátait – ahogy Ő fogalmazta.

 

 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


Onnantól egy ideig nem adott életjelt magáról sem ő, sem felesége és a velük a menhelyen lévő 3 ember sem. 2022. március 1. reggelén egy hozzá közel álló személy, Anna Raimondi a közösségi oldalán adta hírül, hogy elérte az álltavédőt és szerencsére mindenki jól van.

 

A menhelyhez vezető utakat viszont elvágták, a hidat lerombolták, így teljesen el vannak szigetelve. Két napja még állandóan tankok mentek az utakon, lövések és robbanások zaja hallatszott folyamatosan a környéken. Mára ez szerencsére valamelyest csendesült.

 

 

A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


De továbbra sem működnek a telefonvonalak, sem az áramellátás a környéken. Nincs internet sem. Egy generátorból tudnak áramot nyerni, de ki tudja, hogy meddig. Egyelőre állati és ember élelmiszerkészletük még kitart. Egyelőre… Kimenekíteni viszont jelenleg lehetetlen a menhelyen lévőket.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek Hírek - Címlapon
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára Hírek - Címlapon
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára