A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén

2022. március 02., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Andrea Cisternino Kijev mellett Ukrajnában álltamenhelyet üzemeltet. A férfi a háború kitörésekor megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét, ahová nemcsak kutyákat, de macskákat, lovakat, teheneket, disznókat, kecskéket, birkákat, libákat és csirkéket is befogadott. Mindegyiküket a rossz bánásmódtól mentette meg.


A háború kitörésekor dönthetett volna úgy, hogy gyorsan elhagyja az országot. Ehelyett Ő megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. A barátait – ahogy Ő fogalmazta.

 

 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


Onnantól egy ideig nem adott életjelt magáról sem ő, sem felesége és a velük a menhelyen lévő 3 ember sem. 2022. március 1. reggelén egy hozzá közel álló személy, Anna Raimondi a közösségi oldalán adta hírül, hogy elérte az álltavédőt és szerencsére mindenki jól van.

 

A menhelyhez vezető utakat viszont elvágták, a hidat lerombolták, így teljesen el vannak szigetelve. Két napja még állandóan tankok mentek az utakon, lövések és robbanások zaja hallatszott folyamatosan a környéken. Mára ez szerencsére valamelyest csendesült.

 

 

A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


De továbbra sem működnek a telefonvonalak, sem az áramellátás a környéken. Nincs internet sem. Egy generátorból tudnak áramot nyerni, de ki tudja, hogy meddig. Egyelőre állati és ember élelmiszerkészletük még kitart. Egyelőre… Kimenekíteni viszont jelenleg lehetetlen a menhelyen lévőket.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra
500 millió forintos keretösszegű pályázatot ír ki a kormány a civil állatvédők támogatására jövőre is.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek Hírek - Címlapon
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára Hírek - Címlapon
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára