A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén

2022. március 02., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




Andrea Cisternino Kijev mellett Ukrajnában álltamenhelyet üzemeltet. A férfi a háború kitörésekor megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot.



 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét, ahová nemcsak kutyákat, de macskákat, lovakat, teheneket, disznókat, kecskéket, birkákat, libákat és csirkéket is befogadott. Mindegyiküket a rossz bánásmódtól mentette meg.


A háború kitörésekor dönthetett volna úgy, hogy gyorsan elhagyja az országot. Ehelyett Ő megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot. A barátait – ahogy Ő fogalmazta.

 

 

Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Az olasz állampolgárságú férfi 2012-ben alapította meg menhelyét
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


Onnantól egy ideig nem adott életjelt magáról sem ő, sem felesége és a velük a menhelyen lévő 3 ember sem. 2022. március 1. reggelén egy hozzá közel álló személy, Anna Raimondi a közösségi oldalán adta hírül, hogy elérte az álltavédőt és szerencsére mindenki jól van.

 

A menhelyhez vezető utakat viszont elvágták, a hidat lerombolták, így teljesen el vannak szigetelve. Két napja még állandóan tankok mentek az utakon, lövések és robbanások zaja hallatszott folyamatosan a környéken. Mára ez szerencsére valamelyest csendesült.

 

 

A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
A menhely felett és környékén is gyakran látni harci gépeket
Fotó: facebook.com/andrea.cisternino.37

 


De továbbra sem működnek a telefonvonalak, sem az áramellátás a környéken. Nincs internet sem. Egy generátorból tudnak áramot nyerni, de ki tudja, hogy meddig. Egyelőre állati és ember élelmiszerkészletük még kitart. Egyelőre… Kimenekíteni viszont jelenleg lehetetlen a menhelyen lévőket.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek Hírek - Címlapon
Több mint egy tonna adományt sikerült kijuttatni az ukrajnai állatmenhelyeknek
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára Hírek - Címlapon
Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára