A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára

2022. március 01., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
„Jól vigyázz, hogy el ne csússz…” Nagyon is aktuális, mindennapos problémára hívja fel a figyelmet fülbemászó dalával az eLeM zenekar. 

„Városi kutyám van, vállalom, hogy nem hagyom el a kutyasz*rom” – bár minden gazdi így gondolkodna, és ezt nem csak a kutyátlanok nevében mondhatjuk, de azon gazdikéban is, akik bizony nem sajnálják a fáradtságot, és lehajolnak kutyájuk után…

 

Sajnos még mindig nagy problémát jelent, hogy a kutyasétáltatások alatt néhány gazdi nem szedi össze kutyája után az ürüléket, holott ezzel köztisztasági szabálysértést követ el. De tekinthetnénk a szabályszegésen túli indokokat is: egyszerű igényesség, a környezetünk tisztántartása mindannyiunk érdeke. Mi, kutyatartók se szívesen lépünk bele se saját kutyánk, se más kutyája által hátrahagyott aknába. A hátrahagyott kutyagumi ráadásul komoly egészségügyi problémát is jelent.

 

 

Miden gazdinak kutya kötelessége összeszedni kedvence után az ürüléket
Miden gazdinak kutya kötelessége összeszedni kedvence után az ürüléket
Fotó: Unsplash

 

 

Erre a jól ismert, sajnos mindennapos problémára mutat rá az eLeM zenekar. Fülbemászó dallamokkal kísérve feszegetik a témát, amit garantáltan dudorászni fogunk akár kutyasétáltatás alatt – és igen, a kis csomag felszedése közben is. 

 

A rendhagyó témájú dal születéséről az eLeM énekesnője, Libor Laura mesélt nekünk, aki maga is felelős kutyás, így bizony saját bőrén tapasztalja a kutyakaki-problémát, és annak következményeit.

 

„Engem és a hozzám hasonlókat - akik életét úgy teszik teljesebbé kutyatársaik, hogy közben igyekeznek odafigyelni a tisztaságra - könnyedén megbélyegeznek egy-egy lesújtó tekintettel. Ebem társaságában - zsebemben zacsikkal - találkoztam szembe egy idegen nővel, aki gyermekének mondta, de nekem célozta: "Mindenütt kutyaszar!" – meséli Laura. „És valóban. Annyira belelovaltam magam a mindennapi helyzetbe, hogy mire hazaértem, kész volt a refrén - nem mindennapi témában.”

 

„Szerettünk volna egy könnyed, kissé groteszk, tabudöntögető, de tényekkel szembesítő dallal hozzájárulni annak lehetőségéhez, hogy többen hajoljanak le, amikor szükséges. Hogy inkább vagánynak érezzék a zacskóval markolást, mint cikinek.  Jó lenne, ha ennek a - hiába szépítenénk - szar ügynek kialakíthatnánk közösen a kultúráját. Persze, tudom, hogy van még megfejteni való bőven. Talán a szemetelésről, a szemtelen parkolásról, az utcán élő emberek nehézségeiről is írok majd dalt...”

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson
A négylábú szólisták 750 fős nézőközönség előtt léptek fel Koppenhágában – és mindenki imádta őket!

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége
A rutin tesztek segítségével fontos információkat kaphatunk kedvencünk egészségi állapotáról. Melyeket ajánlatos elvégeztetni?

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén Hírek - Címlapon
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén
Esti rutin - Mókás videón, ahogy kutya és gazdája lámpaoltás előtt ugrándozva játszik Hírek - Címlapon
Esti rutin - Mókás videón, ahogy kutya és gazdája lámpaoltás előtt ugrándozva játszik