A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára

2022. március 01., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
„Jól vigyázz, hogy el ne csússz…” Nagyon is aktuális, mindennapos problémára hívja fel a figyelmet fülbemászó dalával az eLeM zenekar. 

„Városi kutyám van, vállalom, hogy nem hagyom el a kutyasz*rom” – bár minden gazdi így gondolkodna, és ezt nem csak a kutyátlanok nevében mondhatjuk, de azon gazdikéban is, akik bizony nem sajnálják a fáradtságot, és lehajolnak kutyájuk után…

 

Sajnos még mindig nagy problémát jelent, hogy a kutyasétáltatások alatt néhány gazdi nem szedi össze kutyája után az ürüléket, holott ezzel köztisztasági szabálysértést követ el. De tekinthetnénk a szabályszegésen túli indokokat is: egyszerű igényesség, a környezetünk tisztántartása mindannyiunk érdeke. Mi, kutyatartók se szívesen lépünk bele se saját kutyánk, se más kutyája által hátrahagyott aknába. A hátrahagyott kutyagumi ráadásul komoly egészségügyi problémát is jelent.

 

 

Miden gazdinak kutya kötelessége összeszedni kedvence után az ürüléket
Miden gazdinak kutya kötelessége összeszedni kedvence után az ürüléket
Fotó: Unsplash

 

 

Erre a jól ismert, sajnos mindennapos problémára mutat rá az eLeM zenekar. Fülbemászó dallamokkal kísérve feszegetik a témát, amit garantáltan dudorászni fogunk akár kutyasétáltatás alatt – és igen, a kis csomag felszedése közben is. 

 

A rendhagyó témájú dal születéséről az eLeM énekesnője, Libor Laura mesélt nekünk, aki maga is felelős kutyás, így bizony saját bőrén tapasztalja a kutyakaki-problémát, és annak következményeit.

 

„Engem és a hozzám hasonlókat - akik életét úgy teszik teljesebbé kutyatársaik, hogy közben igyekeznek odafigyelni a tisztaságra - könnyedén megbélyegeznek egy-egy lesújtó tekintettel. Ebem társaságában - zsebemben zacsikkal - találkoztam szembe egy idegen nővel, aki gyermekének mondta, de nekem célozta: "Mindenütt kutyaszar!" – meséli Laura. „És valóban. Annyira belelovaltam magam a mindennapi helyzetbe, hogy mire hazaértem, kész volt a refrén - nem mindennapi témában.”

 

„Szerettünk volna egy könnyed, kissé groteszk, tabudöntögető, de tényekkel szembesítő dallal hozzájárulni annak lehetőségéhez, hogy többen hajoljanak le, amikor szükséges. Hogy inkább vagánynak érezzék a zacskóval markolást, mint cikinek.  Jó lenne, ha ennek a - hiába szépítenénk - szar ügynek kialakíthatnánk közösen a kultúráját. Persze, tudom, hogy van még megfejteni való bőven. Talán a szemetelésről, a szemtelen parkolásról, az utcán élő emberek nehézségeiről is írok majd dalt...”

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége
A rutin tesztek segítségével fontos információkat kaphatunk kedvencünk egészségi állapotáról. Melyeket ajánlatos elvégeztetni?

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál
Gyengeség, bágyadtság, fáradékonyság, köhögés, nyugtalanság... Jelek, amelyek felett könnyű elsiklani, ám komoly problémára is utalhatnak kedvencünknél. Jó, ha tudjuk, mire figyeljünk oda, hogy megelőzhessük a bajt!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén Hírek - Címlapon
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén
Esti rutin - Mókás videón, ahogy kutya és gazdája lámpaoltás előtt ugrándozva játszik Hírek - Címlapon
Esti rutin - Mókás videón, ahogy kutya és gazdája lámpaoltás előtt ugrándozva játszik