A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára

2022. március 01., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




„Jól vigyázz, hogy el ne csússz…” Nagyon is aktuális, mindennapos problémára hívja fel a figyelmet fülbemászó dalával az eLeM zenekar.



 

„Városi kutyám van, vállalom, hogy nem hagyom el a kutyasz*rom” – bár minden gazdi így gondolkodna, és ezt nem csak a kutyátlanok nevében mondhatjuk, de azon gazdikéban is, akik bizony nem sajnálják a fáradtságot, és lehajolnak kutyájuk után…

 

Sajnos még mindig nagy problémát jelent, hogy a kutyasétáltatások alatt néhány gazdi nem szedi össze kutyája után az ürüléket, holott ezzel köztisztasági szabálysértést követ el. De tekinthetnénk a szabályszegésen túli indokokat is: egyszerű igényesség, a környezetünk tisztántartása mindannyiunk érdeke. Mi, kutyatartók se szívesen lépünk bele se saját kutyánk, se más kutyája által hátrahagyott aknába. A hátrahagyott kutyagumi ráadásul komoly egészségügyi problémát is jelent.

 

 

Miden gazdinak kutya kötelessége összeszedni kedvence után az ürüléket
Miden gazdinak kutya kötelessége összeszedni kedvence után az ürüléket
Fotó: Unsplash

 

 

Erre a jól ismert, sajnos mindennapos problémára mutat rá az eLeM zenekar. Fülbemászó dallamokkal kísérve feszegetik a témát, amit garantáltan dudorászni fogunk akár kutyasétáltatás alatt – és igen, a kis csomag felszedése közben is. 

 

A rendhagyó témájú dal születéséről az eLeM énekesnője, Libor Laura mesélt nekünk, aki maga is felelős kutyás, így bizony saját bőrén tapasztalja a kutyakaki-problémát, és annak következményeit.

 

„Engem és a hozzám hasonlókat - akik életét úgy teszik teljesebbé kutyatársaik, hogy közben igyekeznek odafigyelni a tisztaságra - könnyedén megbélyegeznek egy-egy lesújtó tekintettel. Ebem társaságában - zsebemben zacsikkal - találkoztam szembe egy idegen nővel, aki gyermekének mondta, de nekem célozta: "Mindenütt kutyaszar!" – meséli Laura. „És valóban. Annyira belelovaltam magam a mindennapi helyzetbe, hogy mire hazaértem, kész volt a refrén - nem mindennapi témában.”

 

„Szerettünk volna egy könnyed, kissé groteszk, tabudöntögető, de tényekkel szembesítő dallal hozzájárulni annak lehetőségéhez, hogy többen hajoljanak le, amikor szükséges. Hogy inkább vagánynak érezzék a zacskóval markolást, mint cikinek.  Jó lenne, ha ennek a - hiába szépítenénk - szar ügynek kialakíthatnánk közösen a kultúráját. Persze, tudom, hogy van még megfejteni való bőven. Talán a szemetelésről, a szemtelen parkolásról, az utcán élő emberek nehézségeiről is írok majd dalt...”

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is! Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is!
Kicsavart fák recsegése, ledőlt kémények robaja, kicsapódó kertkapuk… A kutyák számára legalább olyan félelmetesek lehetnek ezek a zajok, mint a nyári viharokat kísérő dörgés, vagy a szilveszteri tűzijáték.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén Hírek - Címlapon
Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén
Esti rutin - Mókás videón, ahogy kutya és gazdája lámpaoltás előtt ugrándozva játszik Hírek - Címlapon
Esti rutin - Mókás videón, ahogy kutya és gazdája lámpaoltás előtt ugrándozva játszik