A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csak a legfontosabbat viszik magukkal a menekülő ukrán gazdik: a háziállataikat

2022. március 13., 13:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




Az Ukrajnából kivezető utak mentén mindenfelé elhagyott személyes tárgyak, ruhák hevernek szerteszét. Tárgyak, amelyek egy elmúlt, boldogabb életre emlékeztetnek… A menekülni kényszerülő emberek sorra hagyják az út szélén azt kevés holmit is, amit nagy sietve magukhoz vettek. Nem így szeretetett állataikat.



 

Sokan közülük kutyákkal, macskákkal, nyulakkal, hörcsögökkel, madarakkal menekülnek, akiket bármi áron maguk mellett tartanak a legnagyobb nehézség idején is.


Szívbe markoló látvány, ahogy a 30-40 Kg-os kutyákat ölben vagy a vállukon viszik akár, ha az beteg, vagy amikor már nem bírja tovább. Azt a kevéske kis élelmet is megosztják velük, amennyit egy hátizsákba tudtak csak begyömöszölni.

 

 

Nem hagyják hátra állataikat: Ha kell, ölben cipelve, vállra vetve hozzák kedvenceiket az ukrajnából menekülőgazdik
Nem hagyják hátra állataikat: Ha kell, ölben cipelve, vállra vetve hozzák kedvenceiket az ukrajnából menekülőgazdik
Fotó: AP Photo/Vadim Ghirda

 


Bombázások és fegyverropogások közepette egy védett zugban kucorodnak össze velük. Igyekezve megnyugtatni a védteleneket, akik semmit sem értenek a körülöttük zajló felfordulásból.

 

Ukrajnán belül is szászezrek költöztek el a szülővárosukat ért támadások elől. Volt olyan idős, tolószékes hölgy, akit 12 kutyájával kellett evakuálni, mert nélkülük nem volt hajlandó menni.

 

Egy másik nő kiskutyáját szorongatva esett össze a kimerültségtől Romániában miután a menedékházzá alakított bálterembe megérkezett.

 

 

Nem volt hajlandó hátrahagyni 12 kutyáját az idős nő, velük együtt menekítették
Nem volt hajlandó hátrahagyni 12 kutyáját az idős nő, velük együtt menekítették
Fotó: AP Photo/Vadim Ghirda

 

 

Kutyáját ölelő nő egy romániai bálteremben, melyet ideiglenes menekültházzá alakítottak
Kutyáját ölelő nő egy romániai bálteremben, melyet ideiglenes menekültházzá alakítottak
Fotó: AP Photo/Andreea Alexandru

 

 

Hazánkba is rengeten érkeznek háziállatokkal Ukrajnából, hisz Magyarország az országos főállatorvos engedélye alapján biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat akkor is, ha nem felelnek meg az érvényben lévő állategészségügyi előírásoknak. A Nébih a menekülő gazdikkal érkező állatok oltásairól és chipeléséről is gondoskodik.

 

Az eddigi számok alapján mintegy 2,5 millióan kényszerültek elhagyni otthonukat, hogy biztonságosabb helyet keressenek maguknak és szeretteinek. Ezek az emberek azt sem tudják, hogy hazatérhetnek-e valaha és egyáltalán lesz e majd hova hazatérniük, amikor ennek a rémálomnak vége lesz.

 

 

 

 

 

Forrás: apnews.com, Nébih, facebook.com/PoliceHungaryOfficial

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából
A háború elmérgesedésekor hatalmas volt a téma körül a média-vihar és rengeteg szervet sietett a bajban lévő emberek és állatok megmentésére. Az idő múlásával azonban mindenhol fogy az erő, az energia, mintha csökkenne a lelkesedés. Pedig a megoldásra váró problémák száma nem lett kevesebb és nehézségi fokozatuk sem enyhült. Az emberek, akik továbbra is menekülni kénytelenek otthonaikból az életüket és szeretteikét féltve néha nem látnak más megoldást, mint hátrahagyni állataikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem igazán érti a kutyus, hogy újdonsült kistesója miért nem dobja el neki a labdát Hírek - Címlapon
Nem igazán érti a kutyus, hogy újdonsült kistesója miért nem dobja el neki a labdát
Bizonyították: Egy kutya kedvessége valóban gyógyító hatással bír a lélekre Hírek - Címlapon
Bizonyították: Egy kutya kedvessége valóban gyógyító hatással bír a lélekre