A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat

2022. február 25., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem kell hátrahagynia az Ukrajnából menekülőknek társállataikat: a Nébih tájékoztatása szerint magukkal hozhatják Magyarországra kedvenceiket.



 

Az Ukrajna területét érintő háborús helyzet következtében az előrejelzések szerint a lakosság jelentős hányada kényszerül elhagyni az országot az elkövetkező időszakban. A magyar állategészségügyi hatóság felkészült a tulajdonosukkal hazánkba érkező, az érvényben lévő állategészségügyi előírásokat nem teljesítő (mikrochip-el nem jelölt, oltatlan, vérvizsgálat nélküli) társállatok érkezésére. A gördülékeny beléptetés érdekében egy egyszerűsített regisztrációs nyomtatvány kitöltését rendelte el az országos főállatorvos – írja a Nébih.

 

Ukrajna a veszettség zoonózis szempontjából „aggályos ország” besorolásába esik, ami miatt szigorú feltételei vannak a társállatok utaztatásának. A háborús helyzetre és a menekültek várható jelentős számára tekintettel a magyar állategészségügyi hatóság – a kivételes esetekben tehető egyedi engedélyeknél is kedvezőbb – általános eljárásrend alkalmazása mellett döntött.

 

 

Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat
Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat
Fotó: Vadim Ghirda

 

 

További intézkedésig az ún. előzetes engedélykérelemmel egyenértékűnek tekinthető egy, a beutazáskor kitöltendő regisztrációs lap, mely gördülékennyé teszi a beléptetést, egyúttal biztosítja az állatok nyomonkövethetőségét és a későbbi intézkedés lehetőségét.

 

Magyarország veszettség mentes státuszának fenntartása érdekében a fentiek szerint beléptetett kutyák, macskák és görények hatósági felügyeletét a területi állategészségügyi hatóság biztosítja majd.

 

A regisztrációs lap a Nébih oldaláról tölthető le, ide kattintva.

 

 

 

Forrás: Nébih

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A féltékeny kutyus lábát is be kellett kötni, amikor meglátta, hogy barátja tappancsa megsérült Hírek - Címlapon
A féltékeny kutyus lábát is be kellett kötni, amikor meglátta, hogy barátja tappancsa megsérült
Csintalan kedvencek - apróságok, amik még inkább szerethetővé teszik őket Hírek - Címlapon
Csintalan kedvencek - apróságok, amik még inkább szerethetővé teszik őket