A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A féltékeny kutyus lábát is be kellett kötni, amikor meglátta, hogy barátja tappancsa megsérült

2022. február 26., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Gondosan körbetekertem a mancsát, majd megpuszilgattam a homlokát, és elmondtam neki, hogy készen is vagyunk. Rettentően elégedettnek tűnt, felpattant, és jókedvűen távozott a kezelésről.”Mabel, a golden retriever 3 éven át élhette a boldog gazdis kutyák életét egykeként, mígnem családja egy nap úgy döntött, befogad otthonába egy kölyköt. És ezzel tönkretettek mindent – gondolhatta a goldi, de nem volt mit tenni, meg kellett szokni ezt az új helyzetet is. Milo, a goldendoodle megkapta mindazt a törődést és gondoskodást, mint ő kiskorában, és ezt az újdonsült nagytesónak eleinte nehezére esett elfogadni.

 

A gazdik természetesen mindent megtettek, hogy egyik kutyus se érezze úgy, kimarad valamiből, és még véletlenül se merüljön fel a féltékenykedés lehetősége. Mindketten egyformán élvezhették családjuk figyelmét és szeretetét, az árnyalatnyi különbséget azonban mindig megérzik:

 

 

Milo és Mabel - A két kutya nagyon szereti egymást
Milo és Mabel - A két kutya nagyon szereti egymást
Fotó: Carrie Bartsh

 

 

Rémesen féltékenyek tudnak lenni, ha egyikük csak egy icipicivel is több figyelmet kap. Így hát megpróbálok mindent arányosan elosztani kettejük között, például, amikor Milo szőrét kell csinosítani a szeme körül, Mabel is sorban áll, hogy ő is szebb lehessen” - mesélte gazdájuk, Carrie Bartsh.

 

„Még a cicánkra is képes féltékenykedni... Amikor fülcseppet kellett adnom neki, a kutya is ott ült mellettünk, hogy kaphasson belőle” - tette hozzá a gazdi, aki már meg sem lepődik a goldi reakcióján.

 

 

A kutyatesók mindent együtt csinálnak
A kutyatesók mindent együtt csinálnak.jpg
Fotó: Carrie Bartsh

 

 

Mabel és Milo jó testvérekhez mérten olykor civakodnak, de legalább annyira imádnak egymással játszani, és persze le sem tagadhatnánk, mennyire szeretik egymást:

 

„Kölykök módjára birkóznak, morognak és szájkaratéznak. Milo néha játékból nekirohan nővérének és felborítja, de hiába ő a nagyobb és gyorsabb, korából adódóan bizony Mabel a főnök. Az aranyszőrű rendet tart, fiatal társa pedig fitten tartja őt.”

 

Nemrég azonban különös esemény történt a páros életében: Milo lába séta közben csúnyán megsérült. Éppen hazafelé tartottak, vígan kergetőztek, amikor tappancsát felvágta valami. Azonnal az állatorvoshoz siettek, ahol megfelelően ellátták a sebet. Mabel nem igazán aggódott öccséért. Aztán észrevette a piros kötést a lábán, és az is feltűnt neki, hogy „anyukájuk” bizony nagyon is aggódik a bundásért.

 

 

Milo kutyus lába megsérült, Mabel is kért egy kötést
Milo kutyus lába megsérült, Mabel is kért egy kötést.jpg
Fotó: Carrie Bartsh

 

 

„Mikor odahívtam magamhoz, hogy kicseréljem a kötést, és Mabel meglátta az ehhez szükséges kellékeket, rögtön ott termett, ledobta magát előttem, szinte könyörögve, hogy lássam el őt is. Arrébb tuszkoltam, de miután végeztem barátja sebével, Mabel újra ott sertepertélt most-én-jövök- tekintettel.”

 

Egyértelműen gazdája tudtára adta, hogy egyetlen módon teheti boldoggá kedvencét:

 

„Kibontottam a gézlapos csomagot, mintha az ő mancsára is tennék egyet, majd gondosan körbetekertem a rugalmas pólyával. Megpuszilgattam a homlokát, miközben elmondtam neki, hogy készen is vagyunk. Rettentően elégedettnek tűnt, majd felpattant, és jókedvűen távozott a kezelésről.”

 

 

Mindkét kutya lábát be kellett kötni - Igazi sérülés - Hamis sérülés
Mindkét kutya lábát be kellett kötni - Igazi sérülés - Hamis sérülés
Fotó: Carrie Bartsh

 

 

Én meg jót nevettem magamon és az egész helyzeten is. Mégis, kinek jutna eszébe, hogy hamis kötést tegyen az amúgy teljesen egészséges kutyája mancsára?” - kérdezte magától a gazdi, miközben a fejét csóválta.

 

Milo sérült lába szerencsére szépen gyógyul, de napjában többször is át kell kötözni, ha viseltessé válik a kötés. Természetesen goldi tesója is mindig megjelenik, hiszen neki is szüksége van arra a nagyon fontos kezelésre. Valljuk be, nekünk sem lenne szívünk megtagadni tőle egy kis extra gondoskodást, ha ettől nyugszik meg a drága kis lelke, ugye?

 

 

A golden retriever lábát is be kellett kötni
A golden retriever lábát is be kellett kötni.jpg
Fotó: Carrie Bartsh

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Carrie Bartsh

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba
A különleges járgánynak köszönhetően végre önállóan is tudnak sétálni, és boldogan fedezik fel békés környezetüket, ahol már nem kell tartaniuk semmitől.

Szánkázás, avagy miért dörgöli a kutya a fenekét a földhöz? Szánkázás, avagy miért dörgöli a kutya a fenekét a földhöz?
A rövid válasz annyi lenne, "hogy megtörölje" vagy "mert viszket”. Szerencsés esetben hamar enyhül a probléma, de nem feltétlen garantált a megoldás. Mit tegyünk, ha kutyánkat szánkázni látjuk, és hogyan segítsünk neki?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tudomány a kutyanevelésben – Az appetitív viselkedés Hírek - Címlapon
Tudomány a kutyanevelésben – Az appetitív viselkedés
Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat Hírek - Címlapon
Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat