A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem igazán érti a kutyus, hogy újdonsült kistesója miért nem dobja el neki a labdát

2022. március 14., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A golden retriever úgy tekint a csöppségre, mintha édes testvére lenne, arra azonban még várnia kell, amíg önfeledten játszhatnak együtt. De megéri várni rá - aranyos videó!A babavárás reményteljes hónapjaiban Luna, a golden retriever szinte egy pillanatra sem hagyta magára gazdáját. Odaadó figyelem, lelkesedés és sok-sok mosoly jellemezte már azelőtt, hogy megszületett volna „kistestvére” - mintha érezte volna, hogy leendő legjobb barátja és játszópajtása van úton.

 

„Nagyon kíváncsi voltam arra, vajon ugyanígy fog-e viselkedni Martina megérkezését követően is” - mesélte a kismama, Maria Fernanda Osterling. - „És azt kell mondanom, kellemesen meglepődtem!”

 

 

Martina baba és őrangyala, Luna kutyus
Martina baba és őrangyala, Luna kutyus
Fotó: Maria Fernanda Osterling

 

 

Luna kutyus még a vártnál is jobban reagált a csöppségre, szívének minden szeretetével vette őt körbe. Édestestvéreként tekint rá, óvja őt, vigyáz rá, és a kislány mellett pihen, amíg ő szundikál. Egyvalamit azonban egyelőre nem tud hova tenni: miért nem hajlandó játszani vele?

 

Történt ugyanis, hogy egy szép napon a goldi komótosan besétált a babaszobába, szájában kedvenc kék labdájával, ami a gazdik számára egyértelmű jele annak, hogy itt az idő egy kis mókázásra. Ahelyett, hogy gazdája kezébe adta volna, ahogy szokta, odagurította a kislány elé. Később újra próbálkozott, addig ügyeskedett, amíg „véletlenül beejtette” a babakocsiba:

 

 

@mafeosterling Cosas de Golden ???????? #goldenretriever #petlover #petfriendly #bestfriends #fyp ♬ Toy Story: You've Got A Friend In Me - Geek Music

 

 

Martina azonban még túl pici ahhoz, hogy értse a célzást, és még ha értené is, apró kezecskéivel még jó ideig nem tudná eldobni a labdát. Ezt meg persze Luna nem értette, de úgy tűnik, ő már annak is örült, hogy ily módon bevonhatta a játékba kistesóját.

 

„Mélységesen meghatott az egész, hiszen rámutatott arra, mennyire szereti Luna a kislányunkat. Még úgy is, hogy Martina egyelőre nem tudja viszonozni érzéseit. Tudom, hogy Luna nagyon szereti őt, szeretne vele lenni, és persze játszani is.

 

 

A golden retriever álmában is vigyáz a kislányra
A golden retriever álmában is vigyáz a kislányra
Fotó: Maria Fernanda Osterling

 

 

Erre bizony még egy kicsit várnia kell a lelkes kutyusnak, de megéri várni rá. Látni azt, hogy milyen gonddal figyeli és vigyázza a jövevényt, a nap minden percében örömet okoz családjuknak. Már most tudják, hogy remekül kijönnek majd egymással, és reményeik szerint hosszú-hosszú éveket tölthetnek el együtt szeretetben és sok-sok vidámságban.

 

„Biztos vagyok benne, hogy Martina felcseperedésével egyre erősebb lesz ez a kötelék, nagyszerű barátok és testvérek lesznek ők ketten. Egy kisállat határtalan szeretetre képes, és Luna azt is tudja, hogyan mutassa ki felénk mindezt” - mondta el a gazdi, aki minden nap hálás e csodáért.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Maria Fernanda Osterling

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A házikedvencek jelenléte hosszú távon lelassíthatja az időskori szellemi hanyatlást Hírek - Címlapon
A házikedvencek jelenléte hosszú távon lelassíthatja az időskori szellemi hanyatlást
Csak a legfontosabbat viszik magukkal a menekülő ukrán gazdik: a háziállataikat Hírek - Címlapon
Csak a legfontosabbat viszik magukkal a menekülő ukrán gazdik: a háziállataikat