A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Díszsorfallal búcsúztak a magyar rendőrkutyától

2015. augusztus 06., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Sári rövid idő alatt sztár lett, tízéves hű szolgálat után hunyt el. A legnagyobb tisztelettel kísérték utolsó útjára.Sári a columbiai rendőrség híres kutyája nem érhette meg a szép nyugdíjas éveket, tíz év hű szolgálat után hunyt el.

 

A rendőrkutya képe a sheriff-csillagban
A rendőrkutya képe a sheriff-csillagban
Kép: szeretlekmagyarorszag.hu


A 13 éves, magyar származású németjuhász kutyát több mint egy tucat kutyatársa és 300 ember búcsúztatta. A megrendült barátok és kollégák az illinoisi Columbia település templomudvarán gyűltek össze, hogy elköszönjenek és leróják tiszteletüket a hű négylábú előtt. A kutya Jim Lansingtonnak, a város seriffjének volt segítőtársa.

„Tíz éven keresztül, a nap minden egyes percében mellettem volt, és most egyszerre nincs többé. Nagyon nehéz" – mondta Lansington a FoxNews hírcsatornának. A rendőr elmesélte, hogy bárhol is járt, Sári mindig ott volt vele. „Mellette mindig biztonságban éreztem magam. Nagyon fog hiányozni."

 

A magyar rendőrkutya búcsúztatóján több százan vettek részt
A magyar rendőrkutya búcsúztatóján több százan vettek részt
Kép: szeretlekmagyarorszag.hu


Sári Budapesten született, 2002-ben. Három évig egy magyar családnál volt az otthona, onnan került ki 2005-ben az Egyesült Államokba. Hamarosan igazi sztár lett. A columbiai rendőrség alaposan kiképezte. Érdekes volt, hogy pár vezényszót csak magyarul tudott, ezért gazdája a kutya kedvéért megtanulta ezeket a szavakat magyarul.

 

A kutya augusztusban vonulhatott volna vissza, de július 20-án gazdája autójában váratlanul elhunyt. Egy tumor kiszakadása okozta a vesztét.

Utolsó útjára több tucat rendőr- és tűzoltóautó, négy- és kétlábú kolléga kísérte el.

 

Sárit, a rendőrkutyát díszkísérettel búcsúztatták
Sárit, a rendőrkutyát díszkísérettel búcsúztatták
Kép: szeretlekmagyarorszag.hu

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Indexkép forrás: kisalfold.hu

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három lábon, boldogan! Hírek - Címlapon
Három lábon, boldogan!
Remény a gyógyulás útján Hírek - Címlapon
Remény a gyógyulás útján