A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Drónra akasztott kolbásszal mentettek ki egy kutyát a mocsárból

2022. január 25., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Igazán leleményes trükkhöz kellett folyamodni ahhoz, hogy a bajba jutott kutyát még a dagály érkezése előtt kimenthessék az árapálysíkságról. 

Millie, a jack russel - whippet keverék az angliai Hampshire-ben tűnt el egy séta során. A kétségbeesett gazdik azonnal a keresésére indultak. Felhívásukra egyre több helyi is csatlakozott a kereséshez, hogy mielőbb megtalálják a kutyát. Az egyik keresésben részt vevő helyi szúrta ki Milliet a közeli mocsaras, sáros árapálysíkságon. A gazdik segítséget hívtak: a tűzoltók és a parti őrség is a helyszínre érkezett. 

 

A mentés azonban különösen nehéz volt: a kutyát sem kajakkal, sem más módon nem tudták megközelíteni, hívásra pedig nem mozdult. A dagály azonban egyre csak közeledett, ami még jobban sürgette a mentőket. 

 

 

Ekkor jött az egyik mentő nem mindennapi ötlete: mi lenne, ha egy finom falattal próbálnák meg kicsábítani a kutyát a területről?

 

 

Gyors tervezés után sikerült is elkészíteni a csalit: egy drónra akasztottak egy kolbászt, és már indították is Millie felé. A kutya már négy napja kóborolt, így a hasa igencsak üres volt - azonnal rá is kapott a csalira. A drónnal sikerült is kivezetni őt a veszélyes területről, ám megfogni nem tudták: a kétségbeesett kutya ismét kereket oldott. A szárazföldön azonban már hamar kiszúrták, hol van, és hamarosan már gazdija biztonságot adó karjaiban lehetett. 

 

“Millie nagyon szereti a hasát, szinte bármit megenne, amit kínálnak neki. Akár a nyers sárgarépát is, de természetesen a kolbász még csábítóbb számára. Fantasztikus ötlet volt tehát a csali bevetése” - mondta Emma Oakes, Millie gazdija a The Guardian-nek. Elmesélte azt is, hogy Millie mentett kutya, és nagyon félős - nem csoda hát, hogy nem hallgatott az ismeretlen emberek hívására.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Bíróság elé állhat a csetényi férfi, akitől a Zirci Rendőrőrs egyenruhásai mentettek ki két lesoványodott kutyát nagyon rossz körülmények közül.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutyához bújva élte túl a kislány a hóviharos éjszakát Oroszországban Hírek - Címlapon
Egy kutyához bújva élte túl a kislány a hóviharos éjszakát Oroszországban
Kemény fagyok jönnek, vigyázzunk kutyáinkra! Hírek - Címlapon
Kemény fagyok jönnek, vigyázzunk kutyáinkra!