A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Drónra akasztott kolbásszal mentettek ki egy kutyát a mocsárból

2022. január 25., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Igazán leleményes trükkhöz kellett folyamodni ahhoz, hogy a bajba jutott kutyát még a dagály érkezése előtt kimenthessék az árapálysíkságról. 

Millie, a jack russel - whippet keverék az angliai Hampshire-ben tűnt el egy séta során. A kétségbeesett gazdik azonnal a keresésére indultak. Felhívásukra egyre több helyi is csatlakozott a kereséshez, hogy mielőbb megtalálják a kutyát. Az egyik keresésben részt vevő helyi szúrta ki Milliet a közeli mocsaras, sáros árapálysíkságon. A gazdik segítséget hívtak: a tűzoltók és a parti őrség is a helyszínre érkezett. 

 

A mentés azonban különösen nehéz volt: a kutyát sem kajakkal, sem más módon nem tudták megközelíteni, hívásra pedig nem mozdult. A dagály azonban egyre csak közeledett, ami még jobban sürgette a mentőket. 

 

 

Ekkor jött az egyik mentő nem mindennapi ötlete: mi lenne, ha egy finom falattal próbálnák meg kicsábítani a kutyát a területről?

 

 

Gyors tervezés után sikerült is elkészíteni a csalit: egy drónra akasztottak egy kolbászt, és már indították is Millie felé. A kutya már négy napja kóborolt, így a hasa igencsak üres volt - azonnal rá is kapott a csalira. A drónnal sikerült is kivezetni őt a veszélyes területről, ám megfogni nem tudták: a kétségbeesett kutya ismét kereket oldott. A szárazföldön azonban már hamar kiszúrták, hol van, és hamarosan már gazdija biztonságot adó karjaiban lehetett. 

 

“Millie nagyon szereti a hasát, szinte bármit megenne, amit kínálnak neki. Akár a nyers sárgarépát is, de természetesen a kolbász még csábítóbb számára. Fantasztikus ötlet volt tehát a csali bevetése” - mondta Emma Oakes, Millie gazdija a The Guardian-nek. Elmesélte azt is, hogy Millie mentett kutya, és nagyon félős - nem csoda hát, hogy nem hallgatott az ismeretlen emberek hívására.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutyához bújva élte túl a kislány a hóviharos éjszakát Oroszországban Hírek - Címlapon
Egy kutyához bújva élte túl a kislány a hóviharos éjszakát Oroszországban
Kemény fagyok jönnek, vigyázzunk kutyáinkra! Hírek - Címlapon
Kemény fagyok jönnek, vigyázzunk kutyáinkra!