A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ebzárlat és legeltetési tilalom az ország több pontján!

2015. szeptember 17., 08:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Közérdekű




Rókák őszi veszettség elleni immunizálása céljából, Pest megye több pontján ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el. Összegyűjtöttük Nektek azokat a helyeket, ahol 2015. október 3-tól lesz érvényben ebzárlat. Cikkünket folyamatosan bővítjük!



Az ebzárlat tartama alatt:

 

  • A tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

   A KORLÁTOZÁS alól mentesülnek az érvényes veszettség elleni    védőoltással rendelkező:

  • vadászebek,
  • a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
  • a katasztrófa-mentő ebek,
  • a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére 

    Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell     helyezni az ebzárlat időtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat     esetleges meghosszabbítása esetén sem tarthat kilencven napnál     tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága     nem állapítható meg, és az állat befogása, illetve hatósági megfigyelése nem     oldható meg biztonságosan, az állatot a járási főállatorvos határozatára     járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával le kell     ölni.

 

    Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

 

    A legeltetési tilalom ideje alatt tilos a gazdasági haszonállatokat külterületen     legeltetni! 
    Az állatok vándorolva történő legeltetése tilos!
    Tilos a pásztorebeket szabad állatok terelésére, illetve őrzésére használni!

 

Az immunizálással érintett területen a vadászati hatóság irányításával jól látható, piros színű, legalább magyar nyelvű, a felhívás megértését szolgáló piktogrammal ellátott figyelemfelhívó plakátokat kell kihelyezni a lakott területekről kivezető utak mentén, bekötőutaknál, kiránduló és parkolóhelyeken, turistaházak és vadászházak mellett.

 

A kijelölt területeken ehhez hasonló táblákkal találkozhattok:

 

Ebzárlat figyelmeztető tábla
Figyelmeztető tábla a veszettség elleni oltóanyag kihelyezéséről
Fotó: beagle-club.hu

 

 

Gödöllői Járási Hivatal határozata:

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától – amely Pest megyében (időjárás függvényében) meghatározott területeken 2015. október 03. és október 08. közötti időszakra esik – és annak utolsó napjától számított 21 napig, azaz

 

2015. október 03-tól október 29-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

 

Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések:
Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Erdőkertes, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Tura, Valkó, Vácegres, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok.

 

Dr. Molnár Rita

osztályvezető járási főállatorvos

 

A határozat teljes szövege megtekinthető ITT

 

 

A Monori Járási Hivatal határozata:

Rókák őszi veszettség elleni orális immunizálása céljából, Pest megye Dunától keletre eső területén belül, az alábbi települések teljes területére, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

A csalétek vakcina kiszórásának pest megyei időpontja 2015. október 3. - október 8. közötti időszak. 


Az ebzárlat időtartama ezek szerint: 2015. október 3 - október 24-ig tart.


Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések:
Bénye, Csévharaszt, Ecser, Farmos, Gomba, Gyömrő, Káva, Kóka, Maglód, Mende, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nyáregyháza, Pánd, Péteri, Pilis, Sülysáp, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tóalmás, Úri, Üllő, Vasad, Vecsés.

További információ ide kattintva érhető el.

 

A Szentgotthárdi Járási Hivatal határozata

A rókák veszettség elleni, csalétekkel történő megelőző kezelése kezdetének időpontjától

2015. október 09. napjától számított 21 napos időtartamra,

Szentgotthárd, Apátistvánfalva települések területére 

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

 

A jelzett időszak alatt az ebeket megkötve vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni, a kezelt (vakcinázott) területen tilos az egyéb állatok legeltetése.

 

 

Marcali Járási Hivatal Járási Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala határozata

Tisztelt Lakosság!

A Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatal Járási Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala a rókák veszettség elleni immunizálása miatt

2015. október 3 – 18 – ig

terjedő időtartamra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Marcali Város közigazgatási területére.

Az ebzárlat tartama alatt minden kutyát elzárva vagy megkötve kell tartani. Zárt udvarban a kutyák elzárását, illetőleg megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

Az ebet tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

További információ ide kattintva érhető el.

 

Váci Járási Hivatal határozata

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása (a csalétek vakcina szórása) miatt Acsa, Bernecebaráti, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Fót, Galgagyörk, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Penc, Perőcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vác, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmiskola, Verőce és Zebegény települések közigazgatási területére 2015. október 3. és 2015. október 24. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el. 

További információ ide kattintva érhető el.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesdi Járási Hivatal határozata:

Tiszapalkonya, Oszlár, Hejőkürt települések közigazgatási területére 2015. október 7. és 2015. október 27. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelek el. 

További információ ide kattintva érhető el.

 

Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala határozata

A 2015. október 5-29 közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala.

A határozat az alábbi települések közigazgatási és külterületeit érinti: Abasár, Adács, Atkár, Detk, Domoszló, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Karácsond, Kisnána, Ludas, Markaz, Mátraszentimre, Nagyfüged, Nagyréde, Pálosvörösmart, Szűcsi, Vámosgyörk, Vécs, Visonta, Visznek Apc, Boldog, Csány, Ecséd, Hatvan, Heréd, Hort, Kerekharaszt, Lőrinci, Nagykökényes, Petőfibánya, Rózsaszentmárton és Zagyvaszántó.

További információ ide kattintva érhető el.

 

Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatala határozata

Gyomaendrődi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya teljes illetékességi területén (Gyomaendrődi járás, Szarvasi járás, Szeghalmi járás) 2015. október 3-tól 2015. október 24-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el. 

A tilalom a következő településeket érinti:

  • Csárdaszállás, Dévaványa, Ecsegfalva, Gyomaendrőd, Hunya
  • Békésszentandrás, Csabacsűd, Kardos, Kondoros, Örménykút, Szarvas
  • Bucsa, Füzesgyarmat, Kertészsziget, Körösladány, Körösújfalu, Szeghalom, Vésztő

További információ ide kattintva érhető el.

 

 

A fenti határozatok alapján az alábbi területeken lesz október 3-tól ebzárlat:

 

Ebzárlat Magyarországon
Ebzárlat alá vont területek (2015. október)

 

KÉRJÜK, amennyiben tudomása van még olyan településről, ahol ebzárlatot rendeltek el, írja meg nekünk a cikk alatt KOMMENTBEN,  hogy ki tudjuk egészíteni a listánkat!
KÖSZÖNJÜK!

 

 

Forrás: a kutyabarathelyek.hu gyűjtése az érintett járási hivatalok közleményei alapján
Indexkép forrás: wall.alphacoders.com

Témába vág

Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat! Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat!
Ahogy a rutinos kutyások már számítanak is rá, a tavasz közepe nem csak a jó időt jelenti, hanem a kutyásokat érintő korlátozásokat is: 2024 tavaszán is ebzárlatot rendelnek el több megyében is. Mutatjuk a tudnivalókat és az érintett településeket!

Nébih: soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Nébih: soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
Soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egész területén 2024. február 24-25. között a veszettség magas kockázata miatt, az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma január 26-án ismét veszettség esetet igazolt, ezúttal egy kóbor macskánál. A fertőzött állatot Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, az ukrán határ közelében találták. Mielőtt elhullott, emberre is rátámadt a veszett macska.

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Korlátozások a kutyasétáltatásban – kezdődik az őszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája Korlátozások a kutyasétáltatásban – kezdődik az őszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája
A rókák veszettség elleni őszi immunizálása 2023. szeptember 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is lesz az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6. EB OVO Piknik, lépjünk együtt! Hírek - Címlapon
6. EB OVO Piknik, lépjünk együtt!
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Julius-K9 terméke! Hírek - Címlapon
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Julius-K9 terméke!