A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt

2018. október 30., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A kínai kutyajogsi rendszer a közlekedésben már bevált pontozási módszer alapján működik, méghozzá elég szigorúan! A pontokat megszerezni is lehet, de gyorsan levonásra is kerülhetnek a kihágások után, aminek akár a kutya elkobzása is lehet a vége!A kelet-kínai városban, Csinanban, viszonylag sok panasz érkezett a kutyákra és gazdáikra, ezért 2017 bevezettek egy pontozásos rendszeren alapuló kutyajogosítványt. A büntetések nagyon szigorúak: póráz nélküli sétáért kapásból 3 pontot levonnak az induláskor 12 ponttal feltöltött jogosítványról. Az ismételt póráz nélküli sétáltatásért a “visszaesőktől” már nem 3, hanem 6 pontot vonnak le. Pontokat egyébként nem csak veszíteni lehet, hanem szerezni is menhelyen való önkéntes munkával, vagy épp a kutyás társaik helyes viselkedésre tanításával.

 

Xing Ruizhi és kutyusa, Coco Csinanban
Xing Ruizhi és kutyusa, Coco Csinanban
Fotó: Fan Yiying/Sixth Tone

 

Ha a kutya tulajdonosa két éven belül minden pontját elveszíti, akkor a hatóságok elkobozhatják kedvencét, akit csak akkor kaphat vissza, ha sikeres vizsgát tesz helyes kutyatartásból - írja a 444.hu.

 

2017 eleje óta már 122 kutyatulajdonostól kobozták el kedvencét, nagy részük azóta sikeres vizsgát tett a helyes állattartásból, így ők visszakaphatták kedvencüket. A hatóságok szerint a kutyajogsi bevezetése óta 43 százalékkal kevesebb panasz érkezett a póráz nélkül sétáltatott ebekről, és 65 százalékkal csökkentek az általános kutyákkal kapcsolatos panaszok.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban
Első olyan kínai város lehet Sencsen, ahol teljes tiltás alá esik a kutya- és macskahús fogyasztása. Az állatvédő szervezetek abban bíznak, hogy a jó példát több város is követheti majd.

Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt
A holdújév előtt rengetegen keltek útra Vuhanból, a lezárás miatt azonban sokan nem tudtak hazatérni. A városon kívül rekedtek nagy részének azonban van valamilyen házi kedvence, akikről most nincs aki gondoskodjon…

Sikeres Bécs kutyatartáshoz szükséges tanfolyama: alig fél év alatt már több mint ezren vettek részt! Sikeres Bécs kutyatartáshoz szükséges tanfolyama: alig fél év alatt már több mint ezren vettek részt!
Kötelező Bécsben egy képzésen részt vennie annak, aki kutyát akar tartani. A program tavaly júliusban indult, és igen sikeres: már több mint ezer kezdő gazdi vett részt!

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére
A sokat hallott kínai, negatív történésekkel teli kutyafesztivál nem a jó híréről ismeretes. Ezzel szemben létezik egy olyan esemény, ami az ebeket isteníti, felmagasztalja, és csupa jóval szolgálja ki. Ez a Kukur Tihar Fesztivál.

Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában
Az elgázolt férfi sorozatosan gyilkolt kutyákat - ám ezúttal rosszul választotta meg áldozatát. A dühös gazdi azonnal a nyomába eredt, üldözni kezdte kedvence gyilkosát.

Újabb győzelem! Balin betiltották a kutyahús-kereskedelmet! Újabb győzelem! Balin betiltották a kutyahús-kereskedelmet!
Hónapokon át figyelték titokban a kutyahús-kereskedőket, a nyilvánosságra került információk birtokában a kormányzó véget vetett a kegyetlen hagyománynak.

Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el
A Makaón található Canidrome poklában több tízezer agár lelte halálát az elmúlt 54 évben. A nemzetközi összefogásnak köszönhetően 2018-ban bezárják a kutya haláltábort!

800 kutyát és 200 macskát mentettek egy teherautóból a kutyahúsfesztivál elől Kínában 800 kutyát és 200 macskát mentettek egy teherautóból a kutyahúsfesztivál elől Kínában
Minden idők egyik legnagyobb állatmentése zajlott le Kínában kedden. Több száz állatbarát és aktivista elszántságának és kitartásának köszönhetően közel 1000 állat menekült meg a halál elől. Példaértékű összefogás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyás dokumentumfilm-sorozat indul a Netflixen Hírek - Címlapon
Kutyás dokumentumfilm-sorozat indul a Netflixen
Várandós anyukára támadtak a rablók, akik az újszülött kiskutyákat akarták - Frissítve! Hírek - Címlapon
Várandós anyukára támadtak a rablók, akik az újszülött kiskutyákat akarták - Frissítve!