A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét

2018. január 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Agydaganatot fedeztek fel a mindössze hét éves kislánynál. A betegség fenekestül felfordította a család életét, hosszú hetek, hónapok múltak el kezelésekkel, várakozással. Aztán megérkezett a kis Tucker és az élet újra vidám lett. A megható történetet a család a közösségi oldalán osztotta meg. 

A mindössze hét éves kislányt rákos agydaganattal diagnosztizálták 2015-ben. A McLeish család élete egyik napról a másikra gyökerestül megváltozott: hosszú hónapokat kellett az otthonuktól távol tölteniük, míg kislányuk a szükséges kezeléseken esett át: műtétek, rehabilitációk és kemoterápiák.

 

Ez idő alatt a Ronald McDonald Házban éltek, itt kerültek először kapcsolatba terápiás kutyákkal, és tapasztalhatták meg ezeknek az állatoknak a feltétel nélküli szeretetét és jótékony segítségét. “Mi nem voltunk állattulajdonosok, nem is igazán értettük meg a gazdik rajongását, szinte már elvakultságát. De amit a terápiás kutyákkal átéltünk, és láttuk a lányunkon a nekik köszönhető változásokat, annak hatására mindent átértékeltünk” - írja az édesanya. “A kislányunk egy normális hétéves gyerekből egy beteg kislánnyá változott egyik pillanatról a másikra: nem tudta használni az egyik karját, a betegség rontotta a látását, kerekesszékre lett szüksége és nehezebbé vált számára még az étkezés is. Mindezt nagyon nehéz megértenie és feldolgoznia. De ezek a kutyák hihetetlenül megnyugtatták őt. Rengeteget segítettek neki.”

 

A kis vizsla újra vidámságot csempészett a család mindennapjaiba
A kis vizsla újra vidámságot csempészett a család mindennapjaiba
Fotó: Facebook.com

 

A szülők ekkor döntöttek úgy, hogy a kezelések után hazatérve egy kutyával gyarapítják a családot. Egy vizsla tenyésztőre bukkantak az interneten, és a magyar fajta jellemzőit olvasva azonnal tudták: egy ilyen kutya lenne a legmegfelelőbb kislányuknak: hiszen ezek a kutyusok rengeteg szeretetet képesek adni, vidámak és kedvesek. És a lányuknak pont erre van szüksége!

“Volt azért egy pont, mielőtt a kölyök megérkezett volna hozzánk, hogy elbizonytalanodtam: biztosan be tudunk vállalni egy kiskutyát? Hiszen a lányunk egy kemoterápia közepén van, és még egy kutyával járó gondokat is a nyakunkba vegyük? Lesz rá elegendő időnk?”

 

A rákos kislány legjobb barátja lett a vizsla
A rákos kislány legjobb barátja lett a vizsla
Fotó: Facebook.com

 

De a kis Tucker érkezésekor minden kétségük elszállt: szerelem volt az első látásra. “Pillanatok alatt az összes családtag szívébe belopta magát. Rengeteg szeretetet hozott magával és olyan vidámságot, mire hosszú hónapok óta nem volt példa a családunkban. Pontosan tudja, mikor van szükségünk egy kis támogatásra, szeretetre - vagy csak egy plusz arcon-nyalásra.”

 

Tucker a vizsla
Tucker, a vizsla
Fotó: Facebook.com


A beteg kislánnyal pedig különleges kapcsolata alakult ki: “Minden családtagot nagyon szeret a kis vizslánk, de a beteg lányunkkal különösen szoros kapcsolata van. A vizslák valóban fantasztikus kutyák, Tucker talán legmélyebb pontról hozta vissza a családunkat, megtanított minket újra mosolyogni.”

 

És a sok harc és kitartás is meghozta a gyümölcsét: az utolsó  kemoterápia után a felvételek már nem mutattak semmiféle tumort a kislányban...

 

 

Forrás: facebook.com
Indexkép forrás: facebook.com
Cikk első megjelenése: 2016. augusztus 17.

Témába vág

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk? Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk?
Rendkívül ijesztő látvány, ha kutyánk orra vérezni kezd. Hogyan segíthetünk rajta, és mikor forduljunk állatorvoshoz?

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Magyar vizslás emlékérme kerül kibocsátásra szeptemberben Magyar vizslás emlékérme kerül kibocsátásra szeptemberben
Szeptember végén kerül kibocsátásra a Magyar pásztor és vadászkutya fajták sorozat első érméje, melyen magyar vizsla szerepel.

4+1 kutyás strand a Krk-szigeten 4+1 kutyás strand a Krk-szigeten
Horvátország rendkívül kedvelt nyaralási célpont a magyarok körében, és egyre több kutyás is felfedezi az adriai államot. Horvátország meglepően kutyabarát, a négylábú turistákat is szívesen látják! Rövid látogatásunk alkalmával ezt mi is tapasztaltuk: tárt karokkal fogadtak minket a Krk-szigeten!

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon
Megőrült a világ. Újabb döbbenetes történet látott napvilágot, ismét a Balaton mellől: szerencsére ezúttal nem történt tragédia, de nem sokon múlt.

Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés” Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés”
Bármennyire is ijesztően hangzik, ritkán ad okot komoly aggodalomra. Mi állhat a hátterében és hogyan segíthetünk kedvencünknek a görcsös roham idején?

Egy vak vizsla, akinek saját vakvezető vizslája van Egy vak vizsla, akinek saját vakvezető vizslája van
Megható barátság két kedves vizsla között: ékes példái, hogy a barátok mindig számíthatnak egymásra!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben? Hírek - Címlapon
Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben?
Megkezdődött az éheztetett német vizsla ügyének tárgyalása Hírek - Címlapon
Megkezdődött az éheztetett német vizsla ügyének tárgyalása