A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét

2018. január 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Agydaganatot fedeztek fel a mindössze hét éves kislánynál. A betegség fenekestül felfordította a család életét, hosszú hetek, hónapok múltak el kezelésekkel, várakozással. Aztán megérkezett a kis Tucker és az élet újra vidám lett. A megható történetet a család a közösségi oldalán osztotta meg.



 

A mindössze hét éves kislányt rákos agydaganattal diagnosztizálták 2015-ben. A McLeish család élete egyik napról a másikra gyökerestül megváltozott: hosszú hónapokat kellett az otthonuktól távol tölteniük, míg kislányuk a szükséges kezeléseken esett át: műtétek, rehabilitációk és kemoterápiák.

 

Ez idő alatt a Ronald McDonald Házban éltek, itt kerültek először kapcsolatba terápiás kutyákkal, és tapasztalhatták meg ezeknek az állatoknak a feltétel nélküli szeretetét és jótékony segítségét. “Mi nem voltunk állattulajdonosok, nem is igazán értettük meg a gazdik rajongását, szinte már elvakultságát. De amit a terápiás kutyákkal átéltünk, és láttuk a lányunkon a nekik köszönhető változásokat, annak hatására mindent átértékeltünk” - írja az édesanya. “A kislányunk egy normális hétéves gyerekből egy beteg kislánnyá változott egyik pillanatról a másikra: nem tudta használni az egyik karját, a betegség rontotta a látását, kerekesszékre lett szüksége és nehezebbé vált számára még az étkezés is. Mindezt nagyon nehéz megértenie és feldolgoznia. De ezek a kutyák hihetetlenül megnyugtatták őt. Rengeteget segítettek neki.”

 

A kis vizsla újra vidámságot csempészett a család mindennapjaiba
A kis vizsla újra vidámságot csempészett a család mindennapjaiba
Fotó: Facebook.com

 

A szülők ekkor döntöttek úgy, hogy a kezelések után hazatérve egy kutyával gyarapítják a családot. Egy vizsla tenyésztőre bukkantak az interneten, és a magyar fajta jellemzőit olvasva azonnal tudták: egy ilyen kutya lenne a legmegfelelőbb kislányuknak: hiszen ezek a kutyusok rengeteg szeretetet képesek adni, vidámak és kedvesek. És a lányuknak pont erre van szüksége!

“Volt azért egy pont, mielőtt a kölyök megérkezett volna hozzánk, hogy elbizonytalanodtam: biztosan be tudunk vállalni egy kiskutyát? Hiszen a lányunk egy kemoterápia közepén van, és még egy kutyával járó gondokat is a nyakunkba vegyük? Lesz rá elegendő időnk?”

 

A rákos kislány legjobb barátja lett a vizsla
A rákos kislány legjobb barátja lett a vizsla
Fotó: Facebook.com

 

De a kis Tucker érkezésekor minden kétségük elszállt: szerelem volt az első látásra. “Pillanatok alatt az összes családtag szívébe belopta magát. Rengeteg szeretetet hozott magával és olyan vidámságot, mire hosszú hónapok óta nem volt példa a családunkban. Pontosan tudja, mikor van szükségünk egy kis támogatásra, szeretetre - vagy csak egy plusz arcon-nyalásra.”

 

Tucker a vizsla
Tucker, a vizsla
Fotó: Facebook.com


A beteg kislánnyal pedig különleges kapcsolata alakult ki: “Minden családtagot nagyon szeret a kis vizslánk, de a beteg lányunkkal különösen szoros kapcsolata van. A vizslák valóban fantasztikus kutyák, Tucker talán legmélyebb pontról hozta vissza a családunkat, megtanított minket újra mosolyogni.”

 

És a sok harc és kitartás is meghozta a gyümölcsét: az utolsó  kemoterápia után a felvételek már nem mutattak semmiféle tumort a kislányban...

 

 

Forrás: facebook.com
Indexkép forrás: facebook.com
Cikk első megjelenése: 2016. augusztus 17.

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

Miért pöttyös a kutyám nyelve? Miért pöttyös a kutyám nyelve?
A kutyák számos érdekességet tartogatnak számunkra. Néhányuknak nemcsak a bundáját, hanem még a nyelvét is pöttyök színesítik. Mi okozza és mikor kell betegségre gyanakodnunk?

Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre
Egy friss tanulmányból az is kiderül, melyek ezek a fajták.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben? Hírek - Címlapon
Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben?
Megkezdődött az éheztetett német vizsla ügyének tárgyalása Hírek - Címlapon
Megkezdődött az éheztetett német vizsla ügyének tárgyalása