A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét

2018. január 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Agydaganatot fedeztek fel a mindössze hét éves kislánynál. A betegség fenekestül felfordította a család életét, hosszú hetek, hónapok múltak el kezelésekkel, várakozással. Aztán megérkezett a kis Tucker és az élet újra vidám lett. A megható történetet a család a közösségi oldalán osztotta meg. 

A mindössze hét éves kislányt rákos agydaganattal diagnosztizálták 2015-ben. A McLeish család élete egyik napról a másikra gyökerestül megváltozott: hosszú hónapokat kellett az otthonuktól távol tölteniük, míg kislányuk a szükséges kezeléseken esett át: műtétek, rehabilitációk és kemoterápiák.

 

Ez idő alatt a Ronald McDonald Házban éltek, itt kerültek először kapcsolatba terápiás kutyákkal, és tapasztalhatták meg ezeknek az állatoknak a feltétel nélküli szeretetét és jótékony segítségét. “Mi nem voltunk állattulajdonosok, nem is igazán értettük meg a gazdik rajongását, szinte már elvakultságát. De amit a terápiás kutyákkal átéltünk, és láttuk a lányunkon a nekik köszönhető változásokat, annak hatására mindent átértékeltünk” - írja az édesanya. “A kislányunk egy normális hétéves gyerekből egy beteg kislánnyá változott egyik pillanatról a másikra: nem tudta használni az egyik karját, a betegség rontotta a látását, kerekesszékre lett szüksége és nehezebbé vált számára még az étkezés is. Mindezt nagyon nehéz megértenie és feldolgoznia. De ezek a kutyák hihetetlenül megnyugtatták őt. Rengeteget segítettek neki.”

 

A kis vizsla újra vidámságot csempészett a család mindennapjaiba
A kis vizsla újra vidámságot csempészett a család mindennapjaiba
Fotó: Facebook.com

 

A szülők ekkor döntöttek úgy, hogy a kezelések után hazatérve egy kutyával gyarapítják a családot. Egy vizsla tenyésztőre bukkantak az interneten, és a magyar fajta jellemzőit olvasva azonnal tudták: egy ilyen kutya lenne a legmegfelelőbb kislányuknak: hiszen ezek a kutyusok rengeteg szeretetet képesek adni, vidámak és kedvesek. És a lányuknak pont erre van szüksége!

“Volt azért egy pont, mielőtt a kölyök megérkezett volna hozzánk, hogy elbizonytalanodtam: biztosan be tudunk vállalni egy kiskutyát? Hiszen a lányunk egy kemoterápia közepén van, és még egy kutyával járó gondokat is a nyakunkba vegyük? Lesz rá elegendő időnk?”

 

A rákos kislány legjobb barátja lett a vizsla
A rákos kislány legjobb barátja lett a vizsla
Fotó: Facebook.com

 

De a kis Tucker érkezésekor minden kétségük elszállt: szerelem volt az első látásra. “Pillanatok alatt az összes családtag szívébe belopta magát. Rengeteg szeretetet hozott magával és olyan vidámságot, mire hosszú hónapok óta nem volt példa a családunkban. Pontosan tudja, mikor van szükségünk egy kis támogatásra, szeretetre - vagy csak egy plusz arcon-nyalásra.”

 

Tucker a vizsla
Tucker, a vizsla
Fotó: Facebook.com


A beteg kislánnyal pedig különleges kapcsolata alakult ki: “Minden családtagot nagyon szeret a kis vizslánk, de a beteg lányunkkal különösen szoros kapcsolata van. A vizslák valóban fantasztikus kutyák, Tucker talán legmélyebb pontról hozta vissza a családunkat, megtanított minket újra mosolyogni.”

 

És a sok harc és kitartás is meghozta a gyümölcsét: az utolsó  kemoterápia után a felvételek már nem mutattak semmiféle tumort a kislányban...

 

 

Forrás: facebook.com
Indexkép forrás: facebook.com
Cikk első megjelenése: 2016. augusztus 17.

Témába vág

Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés” Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés”
Bármennyire is ijesztően hangzik, ritkán ad okot komoly aggodalomra. Mi állhat a hátterében és hogyan segíthetünk kedvencünknek a görcsös roham idején?

Egy vak vizsla, akinek saját vakvezető vizslája van Egy vak vizsla, akinek saját vakvezető vizslája van
Megható barátság két kedves vizsla között: ékes példái, hogy a barátok mindig számíthatnak egymásra!

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban
Az American Kennel Club idén is elkészítette a listát az amerikaiak kedvenc kutyafajtáiról. Nem meglepő, hogy a labrador továbbra is toronymagasan vezeti a kedvelt fajták listáját.

Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk
Munkakutyák és magas teljesítmény. Ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni a magyar fajtákat. A magyar nép már ősidőktől kezdve olyan kutyafajtákat preferált, melyekkel jól lehet dolgozni, és az együttélés is gondtalan lehet. Nemzeti ünnepünk alkalmából ezekről a fajtákról ejtünk pár szót.

Magyar vizslás emlékérme kerül kibocsátásra szeptemberben Magyar vizslás emlékérme kerül kibocsátásra szeptemberben
Szeptember végén kerül kibocsátásra a Magyar pásztor és vadászkutya fajták sorozat első érméje, melyen magyar vizsla szerepel.

Magyarországról örökbefogadott vizsla fogadja az olasz szálloda vendégeit Magyarországról örökbefogadott vizsla fogadja az olasz szálloda vendégeit
Az olasz-osztrák határ közelében fekvő síparadicsomban van egy hotel, ahol egy kedves négylábú fogadja az érkezőket. Nala, a magyar vizsla Magyarországról érkezett olasz gazdáihoz. Mentett kutyaként nem indult boldogan az élete, a Vizslamentésnek hála azonban ma már boldog vizsla!

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Rövidebb ideig fog élni a kutyád, ha elhizlalod! Rövidebb ideig fog élni a kutyád, ha elhizlalod!
Rövidebb ideig élnek az elhízott kutyák, mint normális testsúlyú társaik egy brit kutatás szerint.

30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók 30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók
Szerencsésen végződött a tűzijátéktól megriadva menekülő vizsla esete. A tűzoltóknak hála ép bőrrel megúszta a sziklamászó kalandot!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben? Hírek - Címlapon
Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben?
Megkezdődött az éheztetett német vizsla ügyének tárgyalása Hírek - Címlapon
Megkezdődött az éheztetett német vizsla ügyének tárgyalása