A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy különleges szépségverseny – Íme 2023 legcsúnyább kutyái

2023. június 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Idén Scooter, a kínai kopaszkutya vitte el a pálmát, de a második és harmadik helyezett is kiérdemelte a dobogót „szépségével”.



 

Csodálatos napsütés, több ezer mosolygó gazdi és megannyi kutya, köztük igazi „randaságok” is. Hogy micsoda?! Pedig ez a valóság: két évtizede már, hogy az egyik legnagyobb kaliforniai vásáron minden év nyarán megrendezésre kerül egy szépségverseny, ahol a legcsúnyább ebeket díjazzák.

 

„Borzasztóan örülünk, hogy idén is városunk adhatott otthont a „Világ Legcsúnyább Kutyája” versenynek! Ebből az alkalomból megünnepeljük e kedvencekben rejlő páratlan szépséget. Ettől lesz igazán egyedülálló az esemény, hiszen minden egyes versenyző története magával ragadja az embert. Nekik köszönhetően a bennük rejlő szeretet, együttérzés és rettenthetetlen spiritusz újabb példáját láthatjuk magunk előtt” - mondta el Sonoma-Marin Fair igazgatója.

 

 

Scooter, az altatás elől mentett kínai kopaszkutya lett a győztes
Scooter, az altatás elől mentett kínai kopaszkutya lett a győztes
Fotó: World's Ugliest Dog

 

 

És mialatt minden kutyus azért versengett, hogy elnyerje a nézőközönség szívét, csupán négy eb térhetett haza nyereménnyel. Ismerjétek meg őket!

 

 

Első helyezett: Scooter, a kínai kopaszkutya

 

A hétéves kínai kopaszkutya nemcsak a dobogóra állhatott fel gazdájával, de még 1500 dollárt is bezsebelhetett. Nem mintha olyan sokat számítana ez neki, de azért ekkora összegből rengeteg finomságra telik. Az első helyezettnek járó kupa majdnem olyan magas lett, mint ő maga. A lógónyelvű ráncos ebecskét egyébként akkor fogadta örökbe gazdája, amikor meglátta az állatorvosi rendelőben: a tenyésztője vitte be, deformált lábai miatt el akarta altatni a kiskutyát. 

 

 

A második helyezett - Wild Thang, vagyis Vadóc, pekingi palotakutya
A második helyezett - Wild Thang, vagyis Vadóc, pekingi palotakutya
Fotó: Philip Pacheco/AFP/Getty

 

 

„Hatalmas öröm ez számomra, és rettentően büszke vagyok arra, hogy Scooter nyerte meg a csúnyasági versenyt. Bár az élete nem volt kihívásoktól mentes kacska lábai miatt, ez a kiskutya mindenkinek megmutatta, hogy nem létezik lehetetlen. Elképesztő elszántsággal van megáldva. Már eddig is rengeteg ember számára jelentett inspirációt világszerte” - mondta el meghatottan az arizonai Linda Elmquist.

 

 

Második helyezett: Wild Thang, a pekingi palotakutya

 

A hétéves szőrmók már többször is bemutatkozott a szépségverseny színpadán, ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel. Miközben gazdája az esélyeiket latolgatta, rutinos versenyző lévén Wild Thang, vagyis Vadóc nem aggódott különösebben. De azért örült a trófeájának.

 

 

Harold, az öreg csivava inspirálja az embereket
Harold, az öreg csivava inspirálja az embereket
Fotó: Philip Pacheco/AFP/Getty

 

 

Harmadik helyezett: Harold, a csivava

 

A 16 éves kisöreg két díjat is nyert a megmérettetésen. Amellett, hogy 2023 harmadik legcsúnyább kutyájának kiáltották ki, ő volt az, akinek odaítélték a „Spiritusz Díjat”. Ez a trófea annak az ebnek jár, akinek számos akadályt kellett leküzdenie életében, és történetével példamutató szerepet tölt be közösségében. A csivava mindkét feltételnek megfelelt, ugyanis ez a vak és süket kutyus egymagában totyogott segítségre várva egy parkban, amikor rátaláltak. Mióta otthonra talált, szabadidejében az állatjólét és örökbefogadás mellett kampányol.

 


 

A csúnyasági versenyen minden évben díjazzák azt a kutyát is, aki a közönség kedvence lett. Idén egy másik kopaszkutya, Rascal nyerte el az emberek szívét. Mindenfelé álló haja, gülüszemei és kacska nyelve igazán szeretnivalóvá teszik e fogatlan kiskutyát. Nem csoda, hogy már 9 alkalommal utasította maga mögé a résztvevőket hasonló rendezvényeken. 

 

A közönség kedvence lett Rascal, a kopaszkutya
A közönség kedvence lett Rascal, a kopaszkutya
Fotó: World's Ugliest Dog

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: World's Ugliest Dog

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
A fekete-fehér bundájú kutyából egy csapásra feketetét csináltak a tolvajok – szerencsére a történet jól végződött, és a kutyus visszakerült gazdijaihoz.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Napégés kutyáknál - Vigyázzunk, a szőr csak részben véd! Napégés kutyáknál - Vigyázzunk, a szőr csak részben véd!
A napfény áldásos hatásai mellett talán nem is gondolnánk arra, hogy kedvenceinknek is meggyűlhet vele a bajuk. De hát a szőr megvédi őket, nem?

„Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton „Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton
Lehet őt szeretni, vagy nem, de egy biztos: átérezzük, milyen fájdalmat él most át Paris Hilton. Egy szeretett kutya elvesztése leírhatatlan fájdalom. Nyugodj békében, Harajuku Bitch!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatkínzót fogtak Budapesten: megvan a körözött férfi, aki kutyákat bántalmazott Hírek - Címlapon
Állatkínzót fogtak Budapesten: megvan a körözött férfi, aki kutyákat bántalmazott
Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák? Hírek - Címlapon
Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák?