A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár

2024. August 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Megható videón a kettős örökbefogadás!



 

Bruno és Ollie, a két németjuhász hosszú utat tudhatott maga mögött, mire végre-végre értük is eljöttek az álomgazdik. Bruno 280 napja várakozott az egyik washingtoni menhelyen, pajtása, Ollie 537 napot töltött el odabent. Belegondolni is rémes ebbe, de nem adták fel a reményt. Hiszen ott voltak egymásnak, jóban-rosszban.

 

Bruno egyszer már megtapasztalhatta, milyen családban élni. Kölyökként fogadták örökbe, de gazdiját súlyos betegség támadta meg, ami miatt nem tudta tovább gondját viselni. Így hát Bruno visszakerült a menhelyre. Olliet viszont egy másik kutya társaságában kötötték ki a menhely bejárata elé. Társát egyből magához is vette egy család, de Ollie-nak még 1,5 évbe telt, mire valaki felfigyelt rá.

 

 

 

 

A két némejuhász nemcsak kinézetében hasonlított egymáshoz: ahogy összeismertették őket, egyből megtalálták a közös hangot. Vég nélkül játszottak volna, ha lehet, barátságuk nap nap után egyre szorosabbra fonódott. A menhely előírásai alapján egy kennelben csak egy kutyát helyezhetnek el, így Bruno és Ollie szomszédos kennelt kaptak. Hónapokon át nézték, ahogy a többiek előtt kinyílik a kapu, és nem jönnek vissza. Vajon nekik is lehet egyszer saját otthonuk?

 

Egy szép napot egy házaspár állt meg a kenneljük előtt. Eredetileg egy kutyát szerettek volna örökbefogadni – aztán kettő lett belőle. Miután megismerték történetüket, az első közös séta során láthatták is, milyen különleges kapcsolat van a két kutya között. Mintha testvérek lennének – igazi jó, szeretetteljes testvérek.

 

 

@juliesaraceno2 So happy for them. ???? #adopted #rescuedismyfavoritebreed #adoptashelterdog #tricitieswa ♬ The Kite Live by Luisa Marion - luisa_marion_music

 

 

Megszakadt volna a szívük, ha el kell válniuk egymástól, „így hát nem volt mit tenni, azt mondtuk, mindkettő jön velünk” - emlékeztek vissza az örökbefogadók. A menhelyen dolgozók nem is merték remélni, hogy ekkora szerencséje lesz Bruno és Ollie kutyusoknak. Aznap azonban mindenkinek fülig ért a szája az örömhír hallatára.

 

Az új élethez új név is jár: Poncho és Pretzel, vagyis Perec pedig hihetetlenül hálásak, hogy együtt maradhattak. Bár csak pár napja érkeztek meg otthonukba, de szinte kivirultak, és természetesen mindent együtt csinálnak.

 

 

 

 

„Úgy érzem, rengeteget segített az, hogy mindkettejüket elhozhattuk” - mondta el a gazdi. Hiszen jól ismerik már egymást, és mi is lehetne jobb, mint egy régi jó ismerős társaságában elkezdeni életünk új fejezetét. Majd hozzátette:

 

Szerintem fontos, hogy az emberek megértsék, milyen csodálatos kutyák vannak a menhelyeken. Poncho és Pretzel nagyon jó kutyusok. Rengeteg fantasztikus társuk vár még gazdira, sokan még náluk is hosszabb ideje.”

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@juliesaraceno2
Cikk első megjelenése: 2024. July 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Kóbor kutyából lett tűzoltókutya az aprócska kölyök Kóbor kutyából lett tűzoltókutya az aprócska kölyök
Szerencsésen végződött egy apró kóbor kölyökkutya története – bizonytalan sorsú utcai kóborkából egyenesen tiszteletbeli tűzoltókutyává vált. Hivatásának helyszíne pedig nem kisebb hely lesz, mint Berlin!

Imádott kutyája emlékének ajánlotta fel aranyérmét az olimpiai úszó Imádott kutyája emlékének ajánlotta fel aranyérmét az olimpiai úszó
"Minden, amit tettem, kettőnkért volt."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez Hírek - Címlapon
6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra Hírek - Címlapon
Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra