A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya

2020. november 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Az állatmentő vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Mintha tudta volna, hogy most már biztonságban van, és minden rendben lesz.



Senki sem tudja, mióta kóborolhatott egymagában a 4 hónapos kölyök, ám egy hideg, esős napon menedékre vágyva egy halom szemét közé bújt. Reménytelen helyzetében nagyon megörülhetett a matracnak, mely alá bevackolhatott. Mint kiderült, a környékbeliek erre a helyre hordták felesleges bútoraikat és persze rengeteg szemetet. Ide tévedt be a kölyök egy meleg, száraz kuckót keresve – legnagyobb szerencséjére.

 

Az egyik lakó ugyanis felfigyelt rá, megszánta a didergő kutyát, élelmet és vizet vitt neki, majd értesítette az állatmentőket. Kiérkezésükig mellette maradt, a kicsi addig is szeretettel hálálta meg a jótettet.

 

A szemét között keresett menedéket a hideg és eső elől a kölyök
A szemét között keresett menedéket a hideg és eső elől a kölyök
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

„Mikor kiszálltunk az autóból, azonnal odarohant hozzám. Hihetetlenül barátságos volt! Nem félt tőlünk, szerintem egyszerűen örült, hogy valaki végre kedves hozzá.” – mesélte Donna Lochmann, az amerikai Stray Rescue of St. Louis szervezet önkéntese a The Dodo-nak.

 

A hölgy rátett egy pórázt, amitől Chowder (időközben e nevet kapta) nagyon izgatottá vált. Ahogy felvette a kölyköt, hogy betegye az autóba, és átadja társának, kis mancsaival ügyesen megkapaszkodott benne, majd átugrott a másik önkéntes ölébe és szorosan hozzá bújt. Mintha tudta volna, hogy biztonságos menedékre lelt:

 

„A vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Annyira hálás volt, hogy végre meleg helyen lehet és olyan emberek veszik körül, akik gondoskodnak róla!”

 

Oltalomra lelt az ember karjai között a kiskutya
Oltalomra lelt az ember karjai között a kiskutya
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

A menhelyen lassacskán felengedett, és megmutatkozott játékos természete. Rettentően boldog volt az emberek körül, nem győzte begyűjteni a simiket és persze a játékokra is rávetette magát.

 

Chowder most ideiglenes befogadónál él, ahol minden nap tanul valami érdekeset a világról. Beteg szemei szépen gyógyulnak, és amint készen áll, örökbefogadható státuszba lép. Bárki is választja majd őt társául, biztosan sok-sok ölelésben és szeretgetésben lesz része.

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt
Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát Hírek - Címlapon
Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát