A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya

2020. november 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Az állatmentő vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Mintha tudta volna, hogy most már biztonságban van, és minden rendben lesz.



Senki sem tudja, mióta kóborolhatott egymagában a 4 hónapos kölyök, ám egy hideg, esős napon menedékre vágyva egy halom szemét közé bújt. Reménytelen helyzetében nagyon megörülhetett a matracnak, mely alá bevackolhatott. Mint kiderült, a környékbeliek erre a helyre hordták felesleges bútoraikat és persze rengeteg szemetet. Ide tévedt be a kölyök egy meleg, száraz kuckót keresve – legnagyobb szerencséjére.

 

Az egyik lakó ugyanis felfigyelt rá, megszánta a didergő kutyát, élelmet és vizet vitt neki, majd értesítette az állatmentőket. Kiérkezésükig mellette maradt, a kicsi addig is szeretettel hálálta meg a jótettet.

 

A szemét között keresett menedéket a hideg és eső elől a kölyök
A szemét között keresett menedéket a hideg és eső elől a kölyök
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

„Mikor kiszálltunk az autóból, azonnal odarohant hozzám. Hihetetlenül barátságos volt! Nem félt tőlünk, szerintem egyszerűen örült, hogy valaki végre kedves hozzá.” – mesélte Donna Lochmann, az amerikai Stray Rescue of St. Louis szervezet önkéntese a The Dodo-nak.

 

A hölgy rátett egy pórázt, amitől Chowder (időközben e nevet kapta) nagyon izgatottá vált. Ahogy felvette a kölyköt, hogy betegye az autóba, és átadja társának, kis mancsaival ügyesen megkapaszkodott benne, majd átugrott a másik önkéntes ölébe és szorosan hozzá bújt. Mintha tudta volna, hogy biztonságos menedékre lelt:

 

„A vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Annyira hálás volt, hogy végre meleg helyen lehet és olyan emberek veszik körül, akik gondoskodnak róla!”

 

Oltalomra lelt az ember karjai között a kiskutya
Oltalomra lelt az ember karjai között a kiskutya
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

A menhelyen lassacskán felengedett, és megmutatkozott játékos természete. Rettentően boldog volt az emberek körül, nem győzte begyűjteni a simiket és persze a játékokra is rávetette magát.

 

Chowder most ideiglenes befogadónál él, ahol minden nap tanul valami érdekeset a világról. Beteg szemei szépen gyógyulnak, és amint készen áll, örökbefogadható státuszba lép. Bárki is választja majd őt társául, biztosan sok-sok ölelésben és szeretgetésben lesz része.

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt
Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát Hírek - Címlapon
Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát