A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyre népszerűbb a vizsla az USA-ban - a listát viszont még mindig a labrador vezeti

2017. március 25., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Megjelent az Amerikai Ebtenyésztők Klubjának évente kiadott listája, melyen a legnépszerűbb kutyafajtákat állítják sorrendbe. Mutatjuk a legkedveltebb kutyákat!Az American Kennel Club (AKC) az elmúlt év legnépszerűbb fajtáiról szóló listája a napokban jelent meg - ezúttal is megtartotta vezető helyét a labrador. Ezzel az összes eddigi rekordot felülmúlta: immár 26 éve töretlenül ők az amerikaiak kedvencei.

 

A tökéletes családi kutya, a labrador után a a német juhász, a golden retriever, az angol bulldog, a beagle, majd a francia bulldog következik. Így elmondható, hogy a dobogósok nem változtak a 2015 kedvenceiről kiadott listához képest.

 

Magyar vizsla

 

Kedvelt vadászkutyánk, a magyar vizsla népszerűsége ezúttal is nőtt, a két évvel ezelőtti 34. helyről, tavaly a 32-re, majd az új listán már a 31. helyre ugrott előre. Ezzel megelőzte a border colliet, az angol cocker spánielt, és a dalmatát is. Több magyar fajtánk is fent maradt a listán, ám ők veszítettek népszerűségükből: a puli 159. lett ezúttal, a kuvasz a 165., a komondor pedig 177. A teljes lista ide kattintva érhető el!

 

 

 

 


Indexkép forrás: vizslacentral.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja. A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézete (NBGK HGI), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Genetika és Biotechnológia Intézete és Állattenyésztési Tudományok Intézete (MATE-GBI/ÁTI) kutatásának köszönhetően lehetségessé vált az egyes egyedek genetikai fajtatisztaságának bizonyítása vagy kizárása.

A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete? A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete?
Egy faj, megannyi fajta. Hihetetlen méretkülönbségekkel. Gondoljunk csak egy csivavára és egy német dogra. Míg az egyik elfér egy válltáskában, a másiknak otthon is tágas tér kell, hogy kényelmesen tudjon mozogni, pihenni. Miért alakulhatott ez így?

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

A Te kedvenced felismeri, ha ugyanolyan fajtájú kutyát lát? A Te kedvenced felismeri, ha ugyanolyan fajtájú kutyát lát?
Nem titok, hogy a gazdik erős érzelmeket táplálnak kedvenceik iránt, és gyakran úgy vélik, különleges szuperképességeknek vannak birtokában. Van, aki esküdni merne rá, hogy bundása bármikor felismerné, ha saját fajtájának képviselője jönne szembe az utcán. Valóban így van, vagy puszta ábránd?

Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát
A rendőrség lezárta a nyomozást a kunszentmártoni tragédia ügyében: a vizslát megfojtó férfi ellen vádemelést javasolnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható videó: A Pegasus Project Hírek - Címlapon
Megható videó: A Pegasus Project
A tavasz veszélyei Hírek - Címlapon
A tavasz veszélyei