A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eladta a legféltettebb kincseit a kisfiú, hogy megmentse beteg kutyáját

2021. június 04., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A nyolcéves kisfiú önzetlensége és kutyája iránti feltétlen szeretete végtelen. Legjobban őrzött kincseit adta el, hogy segítsen a beteg kutyája orvosi kezelésének költségét összegyűjteni. 

Bryson, a nyolcéves virginiai kissrác legjobb barátjává vált a család fekete kölyökkutyája, Bruce. A kisfiú a helyi híradónak elmesélte, hogy a kutyus a legjobb játszótársa. Testvérei leginkább egymással játszanak, ilyenkor csak Bruce játszik vele - nem csoda hát, hogy hamar szoros kötelék alakult ki közöttük. 

 

Bruce játékossága azonban egyik napról a másikra eltűnt. Letargikus lett, nem jött ki a szobakenneljéből. A megváltozott viselkedése azonnal feltűnt a családnak, nagyon aggódtak érte, így nem volt kérdés: azonnal indulnak az állatorvoshoz. Bruce-nál a parvovírust diagnosztizálták. A kezelés csaknem 700 dollárra rúgott, ami igen megterhelő lett volna hirtelen a családnak. 

 

 

 

 

 

Bryson rettenetesen aggódott kis játszótársáért. Még az iskolában is olyan rajzot készített, melyen a kutya van, segítségkérő felirattal. Nem törődött bele, hogy esetleg nem tudják majd kifizetni a kezelést, ezért kezébe vette az irányítást. Egyetlen kincse, mely valódi és nem is kis pénzt ért, az a nagy Pokémon kártya gyűjteménye. Bryson rajongott a rajzfilmért és évekig gyűjtögette a kártyákat - ezeket azonban kész volt feláldozni kutyája megmentéséért. "Tudom, hogy mindenki szereti a Pokémon kártyákat, ezért úgy döntöttem, hogy eladom őket." - mesélte a híradónak. 

 

 

 

 

 

Fogott egy kis asztalkát, széket, egy nagy táblát és persze a gyűjteményét, és kiült az út mellé. Pokémon eladó - hirdette a táblája. 

 

Édesanyja, Kimberly szíve majd megszakadt kisfiát látva. Létrehozott egy GoFoundMe oldalt, hogy az együttérző emberek segítségét kérje. A történetük nem meglepő módon megérintette az embereket, akik eddig több mint 5000 dollárt gyűjtöttek össze a család számára. 

A kiskutya kezelése megkezdődött és szépen haladt is: nem sokkal később már hazatérhetett kis gazdájához. A gyűjtésből fennmaradt összeggel más kutyás családokat segítenek, akik hasonló helyzetbe kerültek.

 

 

Bryson rajongott a Pokémon rajzfilmért és évekig gyűjtögette a kártyákat - ezeket azonban kész volt feláldozni kutyája megmentéséért.
Bryson rajongott a Pokémon rajzfilmért és évekig gyűjtögette a kártyákat - ezeket azonban kész volt feláldozni kutyája megmentéséért. 
Fotó: GoFoundMe

 

 

A történet itt azonban még nem ér véget, mi több, hatalmas fordulattal folytatódik! Bryson és Bruce megható barátságának híre eljutott egészen a washingtoni székhelyű Pokémon központig. A kisfiú önzetlensége meghatotta a céget: úgy döntöttek, meglepik Brysont. A meglepetéscsomagba ritka darabokból álló kártyák és egy kísérőlevél került:


“Hé, Bryson, nagyon meghatódtunk a történetedtől, hogy kutyusod gyógyulása érdekében eladtad a kártyáid. Ezek a kártyák, reméljük, pótolják majd azokat, amiktől meg kellett válnod!”

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő civil szervezetek munkáját támogatja Magyarország kormánya Állatvédő civil szervezetek munkáját támogatja Magyarország kormánya
Magyarország kormánya 141 millió forintot fordít 67 állatvédő civil szervezet munkájának támogatására, elismerve az állatok védelme és a társadalom érdekében végzett erőfeszítéseiket - jelentette be keddi közös közleményében Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és az Agrárminisztérium (AM) részéről Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

Közel 16 ezer kilogramm száraz tápot adományoztak a SPAR vásárlói a kisállatoknak Közel 16 ezer kilogramm száraz tápot adományoztak a SPAR vásárlói a kisállatoknak
Eredményesen zárult az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR Magyarország szervezésében megvalósult kétnapos állateledelgyűjtő akció. 2021. május 15-16-án az INTERSPAR áruházakban a „Mancs a bajban!” elnevezésű kezdeményezés során kutya száraz tápból több mint 14 ezer kilogramm, macska száraz tápból pedig mintegy 2 ezer kilogramm gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Mancs a bajban! - Állateledelgyűjtő akció az INTERSPAR áruházakban Mancs a bajban! - Állateledelgyűjtő akció az INTERSPAR áruházakban
A SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával 2021. május 15-16-án „Mancs a bajban!” névvel állateledelgyűjtő akciót szervez a kijelölt INTERSPAR hipermarketekben. A kezdeményezés támogatásával a vállalat a vásárlóit bevonva segíti a bajba jutott állatokat, és a társadalom figyelmét védelmük, illetve az állatvédő civil szervezetek munkájának fontosságára irányítja.

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány
Az extrém hidegre és a koronavírus járványra való tekintettel indítja el jótékonysági akcióját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Rászoruló gazdik jelentkezését várják.

Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála
Léleksimogató történet arról, hogy egy apró jócselekedet is szebbé varázsolhatja a gazdátlan ebek életét.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni Hírek - Címlapon
8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója Hírek - Címlapon
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
fb-text