A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eladta a legféltettebb kincseit a kisfiú, hogy megmentse beteg kutyáját

2021. június 04., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A nyolcéves kisfiú önzetlensége és kutyája iránti feltétlen szeretete végtelen. Legjobban őrzött kincseit adta el, hogy segítsen a beteg kutyája orvosi kezelésének költségét összegyűjteni. 

Bryson, a nyolcéves virginiai kissrác legjobb barátjává vált a család fekete kölyökkutyája, Bruce. A kisfiú a helyi híradónak elmesélte, hogy a kutyus a legjobb játszótársa. Testvérei leginkább egymással játszanak, ilyenkor csak Bruce játszik vele - nem csoda hát, hogy hamar szoros kötelék alakult ki közöttük. 

 

Bruce játékossága azonban egyik napról a másikra eltűnt. Letargikus lett, nem jött ki a szobakenneljéből. A megváltozott viselkedése azonnal feltűnt a családnak, nagyon aggódtak érte, így nem volt kérdés: azonnal indulnak az állatorvoshoz. Bruce-nál a parvovírust diagnosztizálták. A kezelés csaknem 700 dollárra rúgott, ami igen megterhelő lett volna hirtelen a családnak. 

 

 

 

 

 

Bryson rettenetesen aggódott kis játszótársáért. Még az iskolában is olyan rajzot készített, melyen a kutya van, segítségkérő felirattal. Nem törődött bele, hogy esetleg nem tudják majd kifizetni a kezelést, ezért kezébe vette az irányítást. Egyetlen kincse, mely valódi és nem is kis pénzt ért, az a nagy Pokémon kártya gyűjteménye. Bryson rajongott a rajzfilmért és évekig gyűjtögette a kártyákat - ezeket azonban kész volt feláldozni kutyája megmentéséért. "Tudom, hogy mindenki szereti a Pokémon kártyákat, ezért úgy döntöttem, hogy eladom őket." - mesélte a híradónak. 

 

 

 

 

 

Fogott egy kis asztalkát, széket, egy nagy táblát és persze a gyűjteményét, és kiült az út mellé. Pokémon eladó - hirdette a táblája. 

 

Édesanyja, Kimberly szíve majd megszakadt kisfiát látva. Létrehozott egy GoFoundMe oldalt, hogy az együttérző emberek segítségét kérje. A történetük nem meglepő módon megérintette az embereket, akik eddig több mint 5000 dollárt gyűjtöttek össze a család számára. 

A kiskutya kezelése megkezdődött és szépen haladt is: nem sokkal később már hazatérhetett kis gazdájához. A gyűjtésből fennmaradt összeggel más kutyás családokat segítenek, akik hasonló helyzetbe kerültek.

 

 

Bryson rajongott a Pokémon rajzfilmért és évekig gyűjtögette a kártyákat - ezeket azonban kész volt feláldozni kutyája megmentéséért.
Bryson rajongott a Pokémon rajzfilmért és évekig gyűjtögette a kártyákat - ezeket azonban kész volt feláldozni kutyája megmentéséért. 
Fotó: GoFoundMe

 

 

A történet itt azonban még nem ér véget, mi több, hatalmas fordulattal folytatódik! Bryson és Bruce megható barátságának híre eljutott egészen a washingtoni székhelyű Pokémon központig. A kisfiú önzetlensége meghatotta a céget: úgy döntöttek, meglepik Brysont. A meglepetéscsomagba ritka darabokból álló kártyák és egy kísérőlevél került:


“Hé, Bryson, nagyon meghatódtunk a történetedtől, hogy kutyusod gyógyulása érdekében eladtad a kártyáid. Ezek a kártyák, reméljük, pótolják majd azokat, amiktől meg kellett válnod!”

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni Hírek - Címlapon
8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója Hírek - Címlapon
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója