A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elaltatnád kutyádat, csak mert eltörte a csontját?

2019. január 09., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél." Úgy tűnik, az ember hajlamos ezt elfelejteni.



Az állatorvosok, akár az állatvédő szervezetek is nap mint nap találkoznak megdöbbentő esetekkel az emberek felelőtlenségéről. 
Az alábbi történet egy egész állatorvosi rendelőt sokkolt. 


Te ezért lemondtál volna róla?

Ő egy 8 hónapos yorkshire terrier. Eltörte a combcsontját. Ezért a gazdája, akinek egyébként orvosi diplomája van (!), a röntgen után végleg el akarta altattatni! Amikor ezt az állatorvos Kollégám megtagadta, otthagyta nála és lemondott róla!!! Mi az egész stábbal vártuk a műtétre a megbeszélt időpontban, de arra sem vette a fáradtságot, hogy lemondja az operációt! Ott állt miatta, várta a műtősnőm, az aneszteziológus Kollégám, az asszisztensünk és én az operatőr! Ritkán fordul nálunk ilyen elő, hogy nem jelzik, ha közbejött valami és nem tudnak eljönni, de ez kiverte nálam a biztosítékot! Ezek szerint nem diploma függő az állat szeretete és a felelősségtudat! Nem szívesen kerülnék ennek az orvosnak a kezei közé! (A kutyát a fajtamentők a védőszárnyaik alá vették, remélhetőleg gondos gazdát találnak neki a műtét után!) 

 

 

Combcsonttörés a 8 hónapos yorkinál

 

 


Az esetet Dr. Juhász Csaba osztotta meg a közösségi oldalán. Mi a véleményetek? Mit tettetek volna ilyen szituációban?

 

Forrás: pettbull.com
Indexkép forrás: Rover.com - a fotó illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor MOL Nyrt. Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kalandos hazatérés - a tolvaj udvaráról menekítették ki az üzletközpont elől ellopott kutyát Hírek - Címlapon
Kalandos hazatérés - a tolvaj udvaráról menekítették ki az üzletközpont elől ellopott kutyát
Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak Hírek - Címlapon
Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak