A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életbe lépett a módosult ebtenyésztési szabályozás

2016. szeptember 19., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szeptember 19-től csak a magyar kutyafajták tenyésztését felügyeli a hatóság.



A jövőben csak kilenc magyar kutyafajta tenyésztői maradnak hatósági felügyelet alatt, a többi ebfajtával foglalkozó tenyésztő törvényi szabályozása megszűnik.

 

A Magyar Közlöny legutóbbi számában közzétett, hétfőtől hatályos rendelet értelmében magyar ebfajtának minősül a drótszőrű magyar vizsla, az erdélyi kopó, a komondor, a kuvasz, a magyar agár, a mudi, a puli, a pumi, és a rövidszőrű magyar vizsla.

 

A magyar kutyafajták megőrzése a cél
A magyar kutyafajták megőrzése a cél
Fotó: hungarianmudiassociation.weebly.com

 

A rendelet értelmében a magyar ebfajták megőrzését a fajta fenntartásáért felelős tenyésztő szervezetnek a magyar ebfajta kritikus, veszélyeztetett vagy megőrzendő helyzetét figyelembe vevő tenyésztési program kialakításával, valamint annak végrehajtásával kell biztosítania.

 

A magyar ebfajták tenyésztési programját a rendelet szerint a génmegőrző intézmény és az Őshonos Haszonállatok Génerőforrás Tanácsa véleményezi. A tenyésztőszervezetnek 2016. december 31-ig be kell nyújtani a tenyésztési hatósághoz a rendeletnek megfelelően módosított tenyésztési programját, és kérelmezni kell a tenyésztőszervezeti elismerés módosítását.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: shaggydogtrails.wordpress.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Új kutyás emlékérmét bocsátott ki az MNB az állatok világnapján Új kutyás emlékérmét bocsátott ki az MNB az állatok világnapján
Erdélyi kopó megnevezéssel emlékérmét bocsát forgalomba az állatok világnapján, szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a négy éve indított magyar pásztor- és vadászkutyafajták sorozat részeként - tájékoztatta az MNB az MTI-t.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével
A magyar kutyafajtákat bemutató emlékérme-sorozat következő darabja a magyar agarat ábrázolja és október elején, az állatok világnapján érkezik.

Megjelent a Nemzeti kincsünk a kuvasz című könyv Megjelent a Nemzeti kincsünk a kuvasz című könyv
Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos hétfőn sajtótájékoztatón.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Black & White Dog Party újratöltve Hírek - Címlapon
Black & White Dog Party újratöltve
Legyél fiatalabb a korodnál - kutyával! Hírek - Címlapon
Legyél fiatalabb a korodnál - kutyával!