A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életet mentett Ego, a belga juhász

2023. augusztus 25., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!



 

 

Ego és Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós
Ego és Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós 
Fotó: Police.hu

 

 

Egy biztonsági őr hívta a rendőrséget 2023. augusztus 18-án kora este, miszerint egy hölgy bajba került a Fertő tónál – számol be az esetről a police.hu. Az elkeseredett nő autójával a tóhoz hajtott, kiszállt, és a víz felé indult. Míg azonban a biztonsági őr a gépkocsihoz ért, a nő – hátrahagyva a járműben minden személyes dolgát – eltűnt a nádasban.

 

A rendőri egységek késlekedés nélkül a helyszínre siettek, és segítségül vitték Egót is, Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós négylábú bajtársát. Mint írják, a hölgyet másfél óra múlva, a gépkocsijától 1 kilométerre, a nádas területén találta meg épségben a kutya, így időben nyújthattak neki segítséget.

 

 

Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája
Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája
Fotó: Police.hu

 

Általában százból egy kutya megfelelő arra, hogy a rendőrség kötelékében szolgáljon. Kiválasztásuk szigorú feltételek mellett zajlik, ám a közhiedelemmel ellentétben nem csak német juhászok kezdik meg a kiképzést. A soproni, 3 éves belga juhász, Ego kilenchetes korában került főtörzszászlós kollégánkhoz. Miután befejeződött a képzése, ez év augusztusától már elmondhatjuk, hogy személykereső szolgálati kutya, és elveszett, bajba jutott vagy szándékosan rejtőzködő emberek után kutat.

A rendőrség kötelékében a személykereső kutyák kiemelkedően teljesítenek.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők Hírek - Címlapon
Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők
Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Hírek - Címlapon
Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók