A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók

2023. augusztus 24., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!… erre a tűzoltók, rendőrök is folyamatosan kénytelenek felhívni a figyelmet. Az idei nyáron is mentettek már ki autóba zárt kutyát – és még hol van a nyár vége?

Ezúttal Győrben jelezte a lakosság a rendőröknek, hogy egy napon parkoló autóban órák óta ugat két tacskó. A rendőrök a helyszínről értesítették a tűzoltókat, hiszen itt már az ő segítségükre volt szükség.

 

Az intézkedő rendőrök ugyanis sehogy nem tudták utolérni a felelőtlen gazdát, így a városüzemeltető munkatársai és a gyepmester jelenlétében a tűzoltók károkozás nélkül, kinyitották az autót és kiszabadították a tacskókat.

 

A gazda a mentés alatt sem került elő, így a kutyák elhelyezéséről a gyepmester gondoskodott.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook beszámolójában külön kiemeli, miért is olyan veszélyes a napon álló autóban állatot hagyni még lehúzott ablak mellett is:

 

"Mert az autó

  • már 20 fokos külső hőmérsékletben 46 fokosra melegszik
  • 30 fokban 62 fokosra hevül
  • 36 fokos külső hőmérsékletnél 70 fokosra melegszik
  • ablakaiban hagyott öngyújtók felrobbannak
  • belsejében tárolt oldószer, hígító, alkoholtartalmú fertőtlenítő, egyéb gyúlékony folyadék párologni kezd, begőzöl, aztán te is…
  • ülésein a műanyag palack, üvegtárgy a nap sugarait nagyítóként összegyűjtheti, volt már autótüzünk ebből is, hidd el...
  • az agyvizünket is felmelegíti, meg a kutyádét is."

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Hétköznapi hősök: aprócska kölyökkutyát mentettek a tűzoltók egy több méter mély csatornából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életet mentett Ego, a belga juhász Hírek - Címlapon
Életet mentett Ego, a belga juhász
Tűző napon kötötte láncra kutyáját a gazda, míg elment nyaralni Hírek - Címlapon
Tűző napon kötötte láncra kutyáját a gazda, míg elment nyaralni