A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűző napon kötötte láncra kutyáját a gazda, míg elment nyaralni

2023. augusztus 24., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédők megpróbáltak segíteni, ám a kiérkező rendőrök szerint nem történt szabálysértés. A kutya másnapra eltűnt, az állatvédőket pedig elzavarták…



Augusztus 22-én, a kánikula közepén kapta a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány a bejelentést, miszerint Nagykátán egy németjuhászt a tűző napon kötöttek láncra – a kutyának semmilyen árnyékos menedéke nem volt a tűző napsugarak elől. A hőmérséklet a napon 40 fok fölé is emelkedett.

 

Ilyen körülmények között a kutya életveszélyben volt, így az állatvédők kihívták a rendőrséget és kérték a kutya elkobzását. A kiérkező rendőrök végül felhívták a parancsnokukat, hogy tanácsot kérjenek – ő azonban azt válaszolta, hogy ebben az esetben nem történt szabálysértés.

 

„Azonnali hatállyal intézkedniük kellett volna. Másnap reggel tudtuk elérni a hatósági állatorvost, megbeszéltük, hogy kérjük a jegyzőtől a kutya érdekében az ideiglenes intézkedésüket ‒ idézi a Blikk Kovács Violettát, az alapítvány elnökét. Mint írják, a német juhász azonban reggelre eltűnt, állítólag a gazdához közel álló személy vihette el, amíg ő a jól megérdemelt nyaralását tölti.

„A kőgazdag tulaj csak annyit üzent: semmi közünk hozzá. Felszólították az önkénteseket a távozásra, azóta nem tudjuk, hogy hol van a kutya és azt sem, hogy él-e még ‒ mondta Kovács Violetta a lapnak. - Ezután kaptunk bejelentést arról is, hogy Szentmártonkátán ugyanígy tartanak kutyákat. A mai, szerdai napon ez biztossá vált. A botrány ellenére hasonló körülmények között tartja a kutyákat ugyanaz a gazda. Ráadásul gázpalackok őrzésére használja a németjuhászokat, annyi különbséggel, hogy itt van árnyékos rész, de ugyanúgy láncon vannak.”

 

Az ügy bonyolódik: jelenleg az alapítvánnyal már a jegyző se áll szóba, így feljelentést tettek, hisz a láncon tartás szabálysértés, a körülmények pedig állatkínzásnak számítanak. A lap dr. Korom Ildikó, állatvédelmi szakjogászt idézi:

„Részletesen kifejtettünk a bűncselekmény elkövetését, hogy mik azok amik az álláspontunk szerint a bűncselekményt alátámasztják. Készült a tartási körülményekről felvétel is, amelyen látszódik, hogy semmilyen árnyékos terület nincs biztosítva a kutya számára. Az ivási lehetőség sem a legmegfelelőbb, látható, hogy nem cserélték rendszeresen a kutya ivóvizét.”

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Hőgutát kapott egy kóbor kutya Ózdon – az utolsó pillanatban érkezett a segítség Hőgutát kapott egy kóbor kutya Ózdon – az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Ne menjünk el a kóbor állatok mellett se a melegben! Életek múlhatnak azon, észrevesszük-e őket, és segítünk-e rajtuk! Így történt ez Apollóval, az idős kutyával is Ózdon: az utolsó utáni pillanatban érkezett hozzá a segítség.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Hírek - Címlapon
Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Hírek - Címlapon
Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében