A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők

2023. augusztus 25., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.A DSZÁ Állatmentés számolt be Facebook oldalán a döbbenetes esetről. Tragikus körülmények közül mentették a kutyákat és macskákat a rendőrökkel karöltve, melyekről a közzétett fotók, videók is tanúskodnak – ezeket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk megtekintésre!

 

Az előzetes beszámolójuk szerint holland szaporítókról van szó. Kosz, mocsok, szemét,  a betegségben, vagy fertőzésben elhullott kutyák tetemei fogadták az állatvédőket. A kimentett állatok számáról egyelőre nincs információ.

 

További információt ígérnek az állatvédők a későbbiekben, addig is felhívják a figyelmet a felelős állattartásra – melynek az is része, hogy nem vásárolunk olcsó, „csomagtartós”, „piacos” kutyát, hisz ezek szinte mind szaporítótelepekről származnak, vásárlásunkkal pedig ezt az embertelen üzletet támogatjuk:

 

 

"Tehát amikor ónodi vásárból vagy parkolóban összefutva a csomagtartóból vesztek kutyákat, akkor valójában ezt támogatjátok!!! És ilyen körülmények között éltek az eddigi kutyáitok - fertőben! TEHÁT NE VÁSÁROLJ (olcsó, törzskönyv nélküli kutyát) mert ameddig veszitek őket, addig van rá kereslet!!! Értsétek már meg!

 

/Azért se vedd meg, mert megsajnálod - inkább szólj állatvédőknek bizonyítékokkal, képekkel!/

 

Mindenellett borzasztóan sokat számít a jegyzők, hatósági állatorvosok és rendőrök közreműködő és határozott munkája (hogy a padláson és pincében rejtegetett állatok is előkerüljenek, sok esetben). Végre nyíljon fel mindenki szeme és összefogással véget kell vetni a borzalmaknak és az állatok szenvedésének!

 

Börtönt az állatkínzóknak!"

 

 

 


Indexkép forrás: https://www.facebook.com/allatkinzasellen.diosgyor

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére 95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Hírek - Címlapon
Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Életet mentett Ego, a belga juhász Hírek - Címlapon
Életet mentett Ego, a belga juhász