A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők

2023. augusztus 25., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.



A DSZÁ Állatmentés számolt be Facebook oldalán a döbbenetes esetről. Tragikus körülmények közül mentették a kutyákat és macskákat a rendőrökkel karöltve, melyekről a közzétett fotók, videók is tanúskodnak – ezeket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk megtekintésre!

 

Az előzetes beszámolójuk szerint holland szaporítókról van szó. Kosz, mocsok, szemét,  a betegségben, vagy fertőzésben elhullott kutyák tetemei fogadták az állatvédőket. A kimentett állatok számáról egyelőre nincs információ.

 

További információt ígérnek az állatvédők a későbbiekben, addig is felhívják a figyelmet a felelős állattartásra – melynek az is része, hogy nem vásárolunk olcsó, „csomagtartós”, „piacos” kutyát, hisz ezek szinte mind szaporítótelepekről származnak, vásárlásunkkal pedig ezt az embertelen üzletet támogatjuk:

 

 

"Tehát amikor ónodi vásárból vagy parkolóban összefutva a csomagtartóból vesztek kutyákat, akkor valójában ezt támogatjátok!!! És ilyen körülmények között éltek az eddigi kutyáitok - fertőben! TEHÁT NE VÁSÁROLJ (olcsó, törzskönyv nélküli kutyát) mert ameddig veszitek őket, addig van rá kereslet!!! Értsétek már meg!

 

/Azért se vedd meg, mert megsajnálod - inkább szólj állatvédőknek bizonyítékokkal, képekkel!/

 

Mindenellett borzasztóan sokat számít a jegyzők, hatósági állatorvosok és rendőrök közreműködő és határozott munkája (hogy a padláson és pincében rejtegetett állatok is előkerüljenek, sok esetben). Végre nyíljon fel mindenki szeme és összefogással véget kell vetni a borzalmaknak és az állatok szenvedésének!

 

Börtönt az állatkínzóknak!"

 

 

 


Indexkép forrás: https://www.facebook.com/allatkinzasellen.diosgyor

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Hírek - Címlapon
Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Életet mentett Ego, a belga juhász Hírek - Címlapon
Életet mentett Ego, a belga juhász