A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elkeserítő a vadászkutyák sorsa Spanyolországban

2017. március 23., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hallottál már a spanyol agarak, a galgók borzalmas helyzetéről, amit hazájukban el kell viselniük - mi több, túlélniük? Na és a Podenco-k hasonló sorsáról? Róluk kevesebb hír jut el hozzánk, holott hasonló borzalmakat kell átélniük nap mint nap…



A spanyol agarak (a galgók) a vadászidény végeztével szomorú sors elé néznek: legtöbbjüktől igyekeznek mielőbb megszabadulni - gyakran borzalmas kínzások közepette. (Helyzetükről, kilátásaikról ide kattintva olvashatsz többet.)

 

Ám létezik egy fajta, melynek sorsa hasonlóan elkeserítő a galgókéhoz: ez a podenco. Ezeket a gyönyörű kutyákat, akárcsak az agarakat, vadászatra használják Spanyolországban. A vadászidény utolsó napja után az ő sorsuk is bizonytalanná válik: ha jól teljesítettek, van remény, hogy nem az utcán kell boldogulniuk a jövőben. Sokuk kegyetlen állatkínzás áldozatává válik.

 

A Podencok sorsán több szervezet is igyekszik segíteni - íme egyikük mentés előtt és után
A Podencok sorsán több szervezet is igyekszik segíteni - íme egyikük mentés előtt és után
Fotó: rubicondays.com

 

A szomorú sorsra jutott kutyákat több szervezet is igyekszik felkarolni, az elhivatott állatmentők erőn felül segítenek rajtuk, ám a nagy létszám (és a folyamatos utánpótlás) miatt sajnos nincs könnyű dolguk - írja az ebpercek.hu. Március 22-én erre a fajtára, pontosabban a podencok nehéz sorsára hívják fel a figyelmet, ez a nap a Podencok világnapja. Remélhetőleg a nemzetközi összefogás és az állatbarátok hangjának hatására a podencok helyzete is javulni fog a jövőben!

 

Szerető gazdinál - minden podenconak járna ez!
Szerető gazdinál - minden podenconak járna ez!
Fotó: galgorescue.org



 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: galgorescue.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget? Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget?
Idén márciusban utoljára szervezett rókavadászatot az egyik hagyományőrző klub Skóciában. Egy törvénymódosításnak köszönhetően 252 év után pontot tesznek a sokak által megkérdőjelezett esemény végére.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
Állatkínzás miatt indult nyomozás: elhanyagolt, csontsoványra éheztetett kutyát mentettek meg az állatvédők a veszprémi rendőrökkel karöltve.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Praktiker MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A tavasz veszélyei Hírek - Címlapon
A tavasz veszélyei
Új kutyás film érkezik a mozikba! Hírek - Címlapon
Új kutyás film érkezik a mozikba!