A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Első karácsonyát ünnepelhette otthonában a háromlábú, vak kutya, aki 10 évig élt a menhelyen

2021. december 28., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Elnézem őt, ahogy békésen alszik az ágyában, és a gondolat, hogy most már neki is van saját családja, leírhatatlanul boldoggá tesz." - Egy megható örökbefogadás története.



Nem bánt vele kesztyűs kézzel a sors, és az évek csak teltek-múltak, lassú áramlásukban a legtöbb ember szeme egyszerűen elsiklott a csíkos bundájú kutya felett. Aztán egyszer csak megöregedett és betegségei miatt az esélytelenek nyugalmával várt arra a brazil menhelyen, hogy valaki felfigyeljen rá.

 

De türelme meghozta az eredményt: 14 éves korában végre saját gazdijával együtt ünnepelhette a karácsonyt a háromlábú vak kutya.

 

Tofu, a 14 éves vak kutya 10 évig élt a menhelyen
Tofu, a 14 éves vak kutya 10 évig élt a menhelyen
Fotó: Instagram/@bompracachorroadestramento

 

Annak idején olyan helyről mentették ki Tofut, ahol bántamazták, így a menhelyre kerülés egyet jelentett azzal, hogy életben maradhat, és már soha senki nem fogja bántani. De ennyi nem elég. Szerető családra és biztonságos otthonra vágyott, ám ez úgy tűnt, sohasem jön el…

 

A gondokat tetézte, hogy szervezetét megtámadta a gyilkos kór, melynek következtében egyik hátsó lábát amputálni kellett. Idős korára pedig a látását is elveszítette. Gondozói attól tartottak, hogy a menhely lesz az a hely, ahol örök álomra szenderül.

 

Tofu mosolyog - Egy idős kutya hálája
Tofu mosolyog - Egy idős kutya hálája
Fotó: Instagram/@bompracachorroadestramento

 

Alig hitték el, amikor egy szép napon érdeklődője akadt Danila személyében:

 

„Miután felébredtem, felhívtam a menhely koordinátorát, egy kedves barátomat, és megkérdeztem, melyik a legidősebb gazdikeresőjük. Már küldte is Tofu fotóját. Egy 14 éves vak kutya, akinek nemrég amputálni kellett a lábát daganatos betegség miatt” – emlékezett vissza a hölgy arra a pillanatra, amikor meghozta a döntést. Úgy érezte, magához kell vennie a kisöreget:

 

„Mindig is arról álmodoztam, hogy örökbefogadjak egy mozgássérült, idős, süket kutyát. Nem feltétlen egy kutyában mindezt együtt, inkább amolyan jövőbeni projektként tekintettem rá: egyszerre egy beteg kutyus befogadását fontolgattam.”

 

Szeretet és képben - Az idős kutya és gazdája
Szeretet és képben - Az idős kutya és gazdája 
Fotó: Instagram/@bompracachorroadestramento

 

„Amikor megpillantottam a fényképét és meghallottam a történetét, nem tudtam kiverni a fejemből. Tofu egész nap ott motoszkált a gondolataim között. Az ilyesmire nincs magyarázat.

 

De mivel már így is öt mentett ebbel osztották meg otthonukat, alaposan átrágták a dolgot férjével, hiszen Tofu még több odaadást és figyelmet igényel. Szívük mégis azt súgta, jó lesz ez így.

 

Egy hónapig azonban még váratott magára az örökbefogadás az idős kutyus kezelései miatt. A rák miatt amputálták lábát, a komoly műtétet követően pedig megkezdték a rehabilitációt. Időközben azért meglepték  pár aprósággal, és Tofu a csinos nyakörv, kényelmes fekhely, pulcsik és játékok láttán érezhette, hogy élete új szakaszához érkezett. Aztán eljött a nagy nap!

 

Tofu, az idős kutya kedvenc játékával
Tofu, az idős kutya kedvenc játékával
Fotó: Instagram/@bompracachorroadestramento

 

„Tofu remekül alkalmazkodott új otthonához, felfedezett mindent, és ügyesen elnavigál benne. Már nem ütközik neki a bútoroknak, falnak, ajtónak. Úgy hiszem, azok után, hogy kimentették a rossz körülmények közül, majd 10 hosszú évet töltött a menhelyen, talán ő is érzi, hogy valami varázslatos dolog történik vele, és mostantól már nagyon boldog lesz.”

 

„Elnézem őt, ahogy békésen alszik az ágyában, és a gondolat, hogy most már neki is van saját családja, leírhatatlanul boldoggá tesz” – folytatta Danila.

 

„Időnként, amikor ránézek, elcsodálkozom azon, hogyan is bánthatták őt a múltban, hiszen egy hihetetlenül erős, ugyanakkor gyengéd, szeretetteljes kutya. Bárki is tette, fogalma sincs arról, milyen csodálatos társat veszített el. A legszebb ajándék, hogy Tofu velünk élhet.”

 

A 14 éves kutya, Tofu első karácsonya új otthonában
A 14 éves kutya, Tofu első karácsonya új otthonában
Fotó: Instagram/@bompracachorroadestramento

 

Sajnos rengeteg idős kutyus él állatmentő szervezetek gondozásában, ahol hónapokon, akár éveken át várják azt, hogy értük is eljöjjenek a kedves gazdik. De mindegyikük megérdemli azt, hogy biztonságos otthonban, szeretettel körülvéve élhesse le hátralévő életét. Nemcsak a kisöregek, hanem fiatalabb társaik is. Ahogy Daniela megfogalmazta:

 

Leginkább az motivált az örökbefogadásban, hogy tudtam, senki sem akarja Tofut. Amellett, hogy nagyon idős, már nem lát és egyik lába is hiányzik. A legtöbben biztosan úgy gondolnak rá, hogy mindez rengeteg feladattal jár, emiatt pedig egy ilyen szerencsétlen sorsú kutyus talán sohasem találna otthonra.”

 

Igen, egy mentett kutya gazdijának lenni olykor kihívásokkal jár. Ám a tekintetében csillogó hála és a kötelék, ami kettőtök között kialakul, semmihez sem fogható. Adj esélyt!

 

Az idős kutya békésen alszik kényelmes fekhelyén
Az idős kutya békésen alszik kényelmes fekhelyén
Fotó: Instagram/@bompracachorroadestramento

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/@bompracachorroadestramento

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elkészült Magyarország régóta várt "kóbor állat rendelete" Hírek - Címlapon
Elkészült Magyarország régóta várt "kóbor állat rendelete"
Kutyák kontra Karácsony Hírek - Címlapon
Kutyák kontra Karácsony