A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvesztette látását - ma már terápiás kutyaként gyógyít

Sérült lelkeket gyógyít a vak terápiás kutya


2018. március 25., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Nym története a bizonyíték arra, hogy még a legnehezebb helyzetből is van kiút - csak egy segítő kéz kell. Olvasd el inspiráló történetét!



Nymmel, a kis keverék kutyával nem bánt kegyesen az élet. Bucharest utcáin kóborolt magányosan, mígnem befogták és a gyepmesteri telepre vitték. Ott kezdődtek szenvedései. Senki sem tudja, milyen mértékű fizikai és érzelmi bántalmazáson ment keresztül a menhelyen, egy dolog viszont biztos: elvesztette szeme világát.

 

Nym, a vak kutya szinte mindig mosolyog
Nym, a vak kutya szinte mindig mosolyog
Fotó: facebook.com/nym.averyspecialrescue/

 

„Amikor egy helyi állatvédő kihozta a menhelyről, Nym vemhes volt.” – mesélte Sian Porter, Nym gazdája. „Megmentője odaadóan ápolta őt és kicsinyeit, akik pár héttel később sajnos elpusztultak.”

 

Nym az Egyesült Királyság-beli Blind Dog Rescue szervezethez került. Nym érkezésekor Portert értesítették, aki maga is tapasztalt vak kutyák gondozásában, lévén, hogy saját kutyája, Pedro sem lát. Ideiglenes befogadói szerepre kérték fel, amit a hölgy természetesen képtelen volt visszautasítani.

 

Hosszú időbe telt, mire Nym végre meg tudott bízni gazdájában
Hosszú időbe telt, mire Nym végre meg tudott bízni gazdájában
Fotó: thedodo.com

 

„Nym elő sem akart bújni csigaházából, mikor először találkoztunk.” – mondta Porter. „Összetörten várta, mi következik, gyenge teste nem viselte el a feszültséget... Hangom hallatán maga alá pisilt ijedtében.”

 

Idővel azonban megtanult bízni gondozójában. Egy alkalommal, mikor elvitte kutyakozmetikushoz, visszatértekor hihetetlen dolog történt! Ahogy kiejtette Nym nevét, a sérült kutyus odaszaladt hozzá és fejét szorosan a nő nyakába temette. Még soha nem tett ilyet, meghatottságában Sian szemébe is könnyek gyűltek. Ekkor született meg benne a végleges döntés a négylábú sorsát illetően. Tudta, érezte, nem véletlenül került hozzá Nym, s képtelen lenne megválni tőle.

 

Nym, a vak kutya és gazdája elválaszthatatlanok
Nym, a vak kutya és gazdája elválaszthatatlanok
Fotó: facebook.com/nym.averyspecialrescue/

 

Nym most 7 éves, imádnivaló, bújós, szeretetteljes kutya. A legnagyobb egyetértésben osztozik otthonán két másik kutyával, egy macskával és egy nyuszival. Örökbefogadása óta hatalmas utat járt be, rengeteget fejlődött, és ma már terápiás kutyaként csal mosolyt nehézsorsú gyermekek és felnőttek arcára. „Csodálatos lelke van!” – áradozott róla gazdája.

 

Nym és kutyabarátja, a vak Pedro
Nym és kutyabarátja, a vak Pedro
Fotó: thedodo.com

 

Izgatottságában körbe-körbe forog, és a családtagok hazaérkeztekor természetesen ő az első, akit köszönteni kell – különben határozott hangot ad nemtetszésének. Igaza is van, nemde?

 

Ha kíváncsi vagy Nym mindennapjaira, látogass el Facebook-oldalára.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: facebook.com/nym.averyspecialrescue/
Cikk első megjelenése: 2016. június 02.
Fordította: Maurer Lilla

Témába vág

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fülöpre emlékeztető bántalmazáson átesett kutyát mentettek a békési állatvédők Hírek - Címlapon
Fülöpre emlékeztető bántalmazáson átesett kutyát mentettek a békési állatvédők
Rendőrök segítettek az elütött kutyán Hírek - Címlapon
Rendőrök segítettek az elütött kutyán