A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fülöpre emlékeztető bántalmazáson átesett kutyát mentettek a békési állatvédők

2018. március 27., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Naponta hallani újabb és újabb eseteket az ártatlan állatok bántalmazásairól. Ők mind egy-egy újabb Fülöp. Némelyikük számára túlkésőn érkezik a segítség, ám vannak néhányan, akik szerencsések. Luckyra szerencsére még időben találtak rá, így nem váltak végzetessé sérülési, mint szegény Fülöpnek.



Lucky óriási szerencséje az volt, hogy egy állatbarátnak feltűnt, hogy a kutyával valami nem stimmel: feje ugyanis rettentően bedagadt. Az Esély Állatvédő Egyesülettől kértek segítséget, akik azonnal a helyszínre siettek.

A rémült kutya megpróbált elmenekülni a segítő szándékú emberek elől, beszaladt egy kerítés nélküli házhoz, ahol elbújt egy sarokba.

 

“A látvány sokkoló volt…” - írják a Facebook oldalukon a beszámolójukban.

 

Kiderült, hogy a kutya nyakára valaki egy selyemszerű sálat kötözött, ami túl szorosnak bizonyult: nem csak kisebesítette a nyakát, de nem tudott nyelni és lélegezni sem eléggé. Ez okozta a fejének bedagadását is. A kutya fuldoklott.

 

Lucky nyakát egy szorosra kötött sál szorította
Lucky nyakát egy szorosra kötött sál szorította

 

Az állatvédők azonnal levágták a sálat a kutyus nyakából, majd állatorvoshoz siettek vele, ahol ellátták a sebét. Az állatvédőktől a Lucky nevet kapta - hiszen élete valóban csak a szerencsén múlott. Ha egy kicsit is később érkezik a segítség, valószínűleg már nem élne: megfulladt volna, vagy olyan súlyos, maradandó sérülést szerzett volna, mint Fülöp.

 

A gyors segítségnek hála Lucky szépen gyógyul
A gyors segítségnek hála Lucky szépen gyógyul

 

Lucky már sokkal jobban van, meghálálta a gondoskodást: eszik, iszik, és a fejéről is szépen visszahúzódott a duzzanat. Sebe folyamatosan kezelés alatt áll, így az is szépen gyógyulgat. Már csak a szerető gazdiját várja…

 

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata Hírek - Címlapon
Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata
Elvesztette látását - ma már terápiás kutyaként gyógyít Hírek - Címlapon
Elvesztette látását - ma már terápiás kutyaként gyógyít